Žreb za Vimbldon: Đoković ne može na Federera pre finala, Cicipas u Novakovom kosturu

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.06.21. | 11:10

Prvi reket sveta počinje protiv Džeka Drejpera

Svet tenisa mogao bi još jednom da uživa u spektakularnom finalu Vimbldona, pošto je žreb razdvojio Novaka Đokovića i Rodžera Federera u dva dela kostura.

Po tome, Đoković i Federer bi mogli da se sretnu tek u finalu, naravno ako do njega dođu, jer će imati teške prepreke na tom putu.

Izabrane vesti

Po projekciji žreba, Novak će u četvrtfinalu grend slema u Londonu igrati protiv Andreja Rubljova, a u polufinalu bi se sreo sa Stefanosom Cicipasom, kojeg je pobedio pre dve nedelje u finalu Rolan Garosa.

U drugom delu žreba, u četvrtfinalu, drugi nosilac Danil Medvedev bi trebalo da igra protiv Rodžera Federera, dok bi Aleksander Zverev trebalo da igra protiv Matea Beretinija.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će turnir otvoriti protiv Džeka Drejpera.

U pitanju je britanski tinejdžer od 19 godina, 250. teniser sveta, koji će sigurno imati ogromnu podršku s tribina. Visok je 192 centimetra, pa mu je, sasvim sigurno, servis najveći adut.

U drugom kolu Novak bi mogao da se sretne sa Kevinom Andersonom, s kojim je igrao u finalu Vimbldona 2018. godine, treća runda bi trebalo da donese susret sa Alehandrom Davidovičem Fokinom, španskim teniserom koji igra trenutno najbolje u karijeri i došao je do 35. mesta na ATP listi.

Nakon toga, po projekciji žreba, Đokovića bi put vodio na Gaela Monfisa, a onda već pomenuti put, u četvrtfinalu Rubljov, u polufinalu Cicipas i za kraj Medvedev. Ili Federer

Kada je Rodžer u pitanju, mogao bi ozbiljnu „kosku“ da ima već u prvom kolu. Rival će mu biti Adrijan Manarino, koji je na turnir u Majorki na travi stigao do polufinala i igra vrlo pristojan tenis. Ako njega preskoči, Švajcarac bi u drugom kolu igrao sa Rišarom Gaskeom, pa sa Kameronom Norijem, a onda sa Pablom Karenjom Bustom. I već od četvrtfinala žreb postaje komplikovaniji: Medvedev, pa Zverev i onda finale. Ali, utisak je da Rodžer odavno nije bio dalji od meča za trofej u Londonu.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv francuskog veterana Žila Simona, a Filip Krajinović protiv Aleksa Bolta. Rival Laslu Đereu biće Pablo Kuevas iz Urugvaja, dok će Miomir Kecmanović početi turnir protiv Fakunda Banjisa iz Argentine.

Najzanimljviji mečevi prvog kola biće između Stefanosa Cicipasa i Fransisa Tijafoa, potom Aleksa Karaceva i Žeremija Šardija, Janika Sinera i Martona Fučoviča, Džona Milmana i Roberta Bautista Aguta...


tagovi

Novak ĐokovićRodžer FedererVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara