(© Reuters)
(© Reuters)

Zverev Novaku: Izvini zbog ovoga, jedan si od najboljih svih vremena

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.07.21. | 12:45

Dirljiv susret na mreži

Jedini turnir na kome se nikad nije domogao finala. U Pekingu 2008. bio je bronzani, jer ga je kasniji osvajač Rafael Nadal zaustavio u polufinalu; u Londonu 2012. zaustavio ga je na pretposlednjoj stepenici Endi Mari što je otvorilo put Britancu do najvišeg mesta na podijumu; u Rio de Žaneriu 2016. već u prvom kolu izbacio ga je Huan Martin del Potro, ali je utisak da ništa nije toliko teško palo Novaku Đokoviću kao poraz od Aleksandra Zvereva u Tokiju.

Posebno što je u polufinalu ovogodišnjih Olimpijskih igara vodio 1:0 u setovima, u drugom imao prednost 3:2, ali je na kraju poražen. Još jedan san o zlatu na najvećoj svetskoj smotri sportista je raspršen, mada to ne može da pokvari utisak o dostignućima 34-godišnjeg Beograđanina.

Izabrane vesti

Njegovi rivali znaju koliko je veliki i koliko je zahtevan posao pobediti ga. Zato je i Zverev jasno stavio do znanja da se divi Novaku, iako ga je uskratio borbe za zlato u Japanu. Posle meča u senzacionalne pobede, vruće glave, dok je pozdravljao Đokovića na mreži, Saša je pokazao koliko ga ceni.

„Ti si jedan od najvećih tenisera svih vremena. Izvini zbog ovoga“, rekao je Zverev.

Đoković ga je zagrlio i u tom dirljivom trenutku videlo se kako se ponaša pravi sportista. Mada, onaj kiseo osmeh najbolje ilustruje kako se oseća.



tagovi

atpATPolimpijski teniski turnirTenisNovak ĐokovićAleksandar Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara