TRANSFERI (14. januar)

Vreme čitanja: 18min | uto. 14.01.20. | 20:59

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

 NAJVAŽNIJE VESTI DANA 

- Betis potvrdio transfer Rodrigeza! Opširnije OVDE
- Partizan hoće napadača Vojvodine. Opširnije OVDE
- Rajković ima i ponudu iz Serije A. Opširnije OVDE
- Salcburgov štoper ide u Bundesligu za 10.000.000. Opširnije OVDE
- Partizan želi da kupi Pantića od Čelsija. Opširnije OVDE
- Pažnja, pažnja! Haland ima izlaznu klauzulu. Opširnije 
OVDE 
- Vesino za Kesija? Opširnije OVDE
- Zašto bi neko sigurnu titulu i Ligu šampiona menjao za borbu za opstanak u drugoj ligi? Opširnije OVDE
- Informacije sa srpske pijace. Opširnije OVDE

Izabrane vesti


Laku noć vam želi redakcija MOZZART Sporta. Sa novim vestima se javljamo ujutro. 

23.32 - Poslednja vest za večeras. Italijanski novinari javljaju da je Kristijan Etriksen danas i definitivno prelomio da želi u Inter ove zime i da neće čekati leto. Sada je na Nerazurima da se dogovore sa Totenhemom. Inter nudi 10.000.000 evra, Spursi traže duplo više. Narednih dana ćemo dobiti epilog... 

23.25 - ZVANIČNO: Ekvadorski vezista Edison Flores je prešao iz meksičke Morelije u američki Di Si Junajted iz Vašingtona za 4.500.000 evra. 

23.13 - Još jedan odlazak na pomolu iz Milana. Rosoneri žele da se reše i argentinskog veziste Lukasa Bilje, a za njega postoji interesovanje Njukasla, Selte i Noriča. 

23.02 - Dogovoreni su svi detalji trampe Intera i Rome. Mateo Politano sutra ujutro stiže u Rim na lekarske preglede. U Milano se očekuje Leonardo Spinacola

22.53 - Napoli bi sutra trebalo da potvrdi transfer slovačkog plejmejkera Stansilava Lobotke iz Selte pošto su sanas dogovarani detalji oko marketinških prava na lik i delo fudbalera. 

22.45 - RB Lajpcig nastavlja da skautira mlade igrače irom Evrope. Nova meta je mladi španski golman Džozef Martinez iz drugoligaša Las Palmasa. 

22.32 - Pisali smo da je Atletikov direktor Hil Marin doputovao u Pariz na razgovor sa ljudima iz Pari Sen Žermena oko Edinsona Kavanija. A nova vest glasi da Kavani nije uključen na listu igrača koji konkurišu za sutrašnji meč sa Monakom. 

22.23 - Evo i kako je procurila informacija da Edi Nketija iz Arsenala ide na pozajmicu u Bristol Siti. Iako klubovi nisu još ništa potvrdili, neko na zvaničnom sajtu Arsenala se izleteo i pored Nketijinog imena dodao da je na pozajmici u Bristolu. 

22.15 - Završen je sastanak direktora Milana i PSV Ajndhovena oko Rikarda Rodrigeza. Uskoro bi trebalo da budu poznati detalji prelaska švajcarskog levog beka u tabor holandskog velikana. 

22.03 - Zaboravljeni Nemac Lukas Podolski je slobodan igrač posle isteka ugovora sa japanskim Visel Kobeom. Potvrdio je da ima jednu ponudu iz Bundeslige (verovatno Keln op.a.) i nekoliko ponuda iz Cvajte ali da  se neće vraćati u Nemačku. Šuška se da su za njega zainteresovani i američki Čikago, meksički Monterej i brazilski Flamengo. 

21.53 - Oglasio se Lionov predsednik Žan Mišel Ola i otkrio da Red Bul Salcburg ne želi da im proda napadača Hvang Hi Čena ove zime, iako mu ugovor ističe za godinu i po dana. Potvrdio je i da će Lion pokušati opet narednog leta da ga dovede. Takođe, Ola tvrdi da ne postoje šanse da Musa Dembele ove zime napusti klub i pređe u Čelsi ili Totenhem koji ga žele. 

21.44 - GOTOVO! Španski i američki mediji javljaju da su Los Anđeles Galaksi i Sevilja definitivno dogovorili transfer Havijera Čičarita Ernandeza. Meksikanac ide u LA u transferu teškom 9.000.000 evra. 

21.35 - Nigerijski napadač Ajzak Sakses želi da napusti Votford u kojem ove sezone skoro da ne dobija šansu. Za njega se interesuju Espanjol, Nant i moskovski CSKA. 

21.28 - GOTOVO! Kao što smo i pisali ranije, ostali su još detalji da se realizuje trampa Intera i Rome "Politano za Spinacolu". Klubovi su dogovorili formulu transfera, pa će oba igrača otići na pozajmice s obaveznim otkupima ugovora. Ostaje još da agenti dvojice fudbalera dogovore dužine ugovora, pošto su plate već ugovorili. 

21.21 - ZVANIČNO: Poljski vezista Damjan Šimanski je prešao iz ruskog Ahmata u AEK iz Atine na pozajmicu do kraja sezone. Došao je kao želja trenera Masima Karere

21.14 - Ponajbolji kanadski vezista u ovom momentu, Mark Entoni Kej iz Los Anđelesa se nalazi na meti belgijskih klubova Briža i Genka. 

21.03 - GOTOVO: Ostrvski mediji javljaju da će Arsenalov maldi napadač Edi Nketija na pozajmicu u Bristol Siti. Gomila klubova iz Češmpionšipa i još neki iz Premijer lige su bili zainteresovani da ga dovedu ove zime pošto je okončao pozajmicu u Lidsu. 

20.54 - ZVANIČNO: Posle šest meseci na pozajmici u Notingem Forestu, Vulverhempton je mladog španskog napadača Rafu Mira poslao na pozajmicu u Uesku do leta 2021. godine. 

20.47 - Atalanta i Šefild Junajted su klubovi koji su do sada pokazali najozbiljnije namere da angažuju Anderlehtovog mladog levog beka Elijasa Koboa

20.40 - Evertonov direktor Marsel Brands je večeras potvrdio da klub sa Gudisona radi na tome da se ove zime reši defanzivca Kuka Martine i napadača Umara Nijasa koji su se ispostavili kao transfer promašaji i prethodnih sezona su slati na pozajmice. 

20.31 - Aston Vila polako odustaje od Kšištofa Pjonteka i okreće se svom nekadašnjem napadaču Kristijanu Bentekeu koji nije zadovoljan u Kristal Palasu. 

20.23 - ZVANIČNO: Gvido Rodrigez je novi igrač Betisa!  Argentinski reprezentativac i MVP meksičke lige je došao po prilično niskoj ceni s obzirom na kvalitet. Betis je platio 4.000.000 dolara plus bonuse plus procente. Opširnije OVDE.  

20.15 - GOTOVO! Hrvatski štoper Marin Pongračić se seli u Vofzburg! Uskoro opširnije... 

20.03 - Neimenovani saudijski klub je ponudio 8.000.000 evra za kolumbijskog napadača Rajana Mendoezu (27) iz Amijena. To je čak i više od onoga što je Amijen tražio kineskom Hebeju kada je istakao cenu od 7.000.000 evra. Međutim, Mendoza ne želi u Aziju, odbija sve ponude i nada se transferu u Marselj. Problem je što klub sa Velodroma ne može da ponudi više od 4.000.000 evra. A za Amijen je to premalo... 

19.52 - Parma želi mladog italijanskog napadača Đanluku Kaprarija, ali je Sampdorija postavila visoku cenu od 15.000.000 evra što Krstaši nemaju nameru da plate i verovatno će se okrenuti jeftinijim rešenjima. 

19.43 - BLIZU: Milanov levi bek Rikardo Rodrigez je na korak od transfera u PSV Ajndhoven. Direktori holandskog kluba su trenutno u Milanu gde ugovaraju poslednje detalje za dolazak Švajcarca. 

19.35 - ZVANIČNO: Makedonski golman Dejan Iliev (24) je prešao iz Arsenala u poljsku Jagieloniju na pozajmicu do kraja sezone. 

19.31 - ODBIJENO: Francuski Rems je odbio ponudu Brajtona za levog beka Hasana Kamaru. Visina ponude nije poznata, a za igrača se interesuje i Kristal Palas. 

19.23 - Iskusni velški vezista Endi King se nedavno vratio u Lester sa pozajmice iz Glazgov Rendžersa, a sada se za njega interesuje drugoligaš Hadersfild koji bi da ga pozajmi. King je legenda Lestera i član čuvene šampionske generacije u kojoj je bio džoker. Opširnije o njemu ste mogli da čitate OVDE.  

19.15 - Zanimljivo pojačanje pred vratima Maksimira. Mlada argentinska zvezda Matijas Godoj (18) iz Ateltiko Rafele bi uskoro trebalo da pojača zagrebački Dinamo. I to tako što će ga prvo otkupiti američki Inter Majami, čiji je jedan od vlasnika i slavni Dejvid Bekam, a potom ga proslediti na pozajmicu u redove Modrih. Opširnije OVDE

19.07 - Slovenački vezista Miha Zajc bi mogao da se vrati u Italiju gde je već nosio dres Empolija. Za prvotimca Fenerbahčea se interesuju Đenova i pogotovo Breša. Pozajmica bi bila u pitanju. 

19.00 - BLIZU: Ide trampa Politano za Spinacolu! Najnovija vest glasi da su sve četiri strane dale saglasnost da se trampa obavi: Roma, Inter, Spinacola i Politano. Sada je agentima igrača i direktorima klubova da ugovore visine ugovora i načine na koji će trampa biti obavljena. 

18.51 - Nastavlja se rat Juventusa i Intera na fudbalskoj pijaci. Posle Kuluševskog, Eriksena, Tonalija i još nekih igrača za koje su oba velikana zagrizla, sada se pojavila još jedna zajednička meta. Juventus već mesecima radi na dovođenju mladog Taita Čonga iz Mančester Junajteda kojem na leto ističe ugovor, a sada se u priču uključio i Inter koji takođe želi mladog vezistu. 

18.44 - Otkako je pre dve godine došau u Sevilju iz Korintijansa za 12.000.000 evra, brazilski desni bek se ispostavio kao veliko razočarenje. Umesto novog Danija Alvesa, Andalužani su dobili skupoceni promašaj. Za godinu i po dana u Sevilji je skupio dvadesetak utakmica i ostavio slab utisak, da bi letos bio pozajmljen Atalanti. Ni tamo nije ispunio očekivanja trenera Gasperinija, čak nije ni debitovao i Atalanta želi da već sada da raskine pozajmicu koja traje do leta. Sada se pojavila opcija da Sevilja pošalje Aranu na pozajmicu u brazilski Atletiko Mineiro. 

18.35 - Fiorentina je iskusnog hrvatskog vezistu Milana Badelja ponudila Torinu u zamenu za Sualiha Meitea koji igra na sličnoj poziciji. 

18.29 - Nastavlja se transfer sapunica oko srpskog štopera Slobodana Rajkovića. Posle Partizana, Peruđe i Ufe, navodno mu je i četvrti klub posalo ponudu. Ovoga puta iz Serije A. Opširnije OVDE

18.21 - Stižu potvrde sa Ostrva da Čelsi definitino neće angažovati Nejtana Akea, kao i da su Plavci odustali iz svih priča o interesovanju za Akeovog saigrača iz Bornmuta, Kaluma Vilsona

18.14 - ZVANIČNO: Australijski štoper srpskog porekla Aleksandar Jovanović (30) je novi igrač sarajevskog Željezničara sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone. Nekada je igrao za Vojvodinu, Hajduk iz Kule, na Tajlandu, u Južnoj Koreji, Kini... 

18.10 - ZVANIČNO: Švedski golman Kristofer Nordvelt je prešao iz Svinsija u Genčlerbirligi. 

18.04 - Čisto da prenesrmo, ali u pitanju su čist trač i senzacionalizam. Najgori ostrvski tabloid Dejli Star je lansirao vest da je Mančester Junajted dogovorio transfer Kalidua Kulibalija za 70.000.000 evra. Ako verujete tabloidima, onda verujte i u ovo... 

17.57 - Šefild Venzdej je favorit za dovođenje Njukaslovog napadača Dvajta Gejla. Svrake ga puštaju na besplatnu pozajmicu, ali traže da se zainteresovani klub obaveže na otkup ugovora za 20.000.000 evra. 

17.51 - PSŽ želi da pokvari posao Interu za Eriksena! Francuzi su spremni da odmah plate Totenhemu 25.000.000 evra za Danca što bi Englezi oberučke prihvatili, ali je problem što igrač ne želi u Pariz. Hoće samo u Inter sa kojim ima dogovor. Dilema je samo da li sada ili na leto kao slobodan igrač... 

17.40 - RB Lajpcig je zaiinteresovan za mladog štopera Tangija Kuasija iz Pari Sen Žermena. 

17.33 - Nove vesti o mogućoj trampi Intera i Rome. Bek Leonardo Spinacola je prihvatio da pređe u Inter i sada čeka da se klubovi dogovore. Kao i da Politano pristane na transfer u Rim. 

17.25 - PARTIZAN: Evo vesti koje smo najavili. Partizan je u Vojvodini našao alternativu za Umara Sadika. Opširnije OVDE

17.22 - Nije novost da Keln želi nemačkog veterana Benedikta Hevedesa. Nije vest ni da on jedva čeka da se vrati u domovinu. Ali je vest da će Nemci morati da ispoštuju zahteve Lokomotive iz Moskve čiji je Hevedes čla. On tamo prima prilično veliku platu, a na terenu ne donosi skoro ništa jer je večito povređen i nespreman. Lokomotiva će ga pustiti u Keln samo ako dođe konkretna ponuda, a ne pozajmica s pravom otkupa koju su predložili Nemci. Žele da ga se reše jednom za sva vremena... 

17.15 - Juče smo pisali da je supertalentovani Trinkao iz Brage na meti Atalante, a Portugalci danas javljaju da je Benfika u sprintu da angažuje jednog od najvećoih talenata tamošnjeg fudbala. Podsetimo, Braga traži 30.000.000 evra za mladog vezistu kojeg je letos želeo i Juventus. 

17.08 - PARTIZAN: Uskoro nove zanimljive vesti iz Partizana. Ostanite uz nas... 

17.07 - Dok se čeka transfer Aleksandra Prijovića iz saudijskog Al Itihada, Bešiktaš vodi pregovore i sa Zenitom oko slovačkog veziste Roberta Maka

17.00 - ZVANIČNO: Argentinski napadač Injasio Puseto je novo pojačanje Votforda! Uskoro opširnije... 

16.57 - Evo i jedne teme vezane za prelazni rok u Srbiji. Zašto su najveći talenti Superlige sve manje dostupni za Crvenu zvezdu i Partizan. Opširnije OVDE

16.52 - GOTOVO! Bivši fudbaler Real Madrida i Čukaričkog, Mink Peters se vratio u domovinu i na pragu je potpisa sa tamošnjim drugoligašem. Opširnije OVDE

16.46 - Mančester Junajted već danima pregovara sa lisabonskim Sportingom oko kupovine veziste Bruna Fernandeša za 70.000.000 evra. Na Old Trafordu ne očekuju da posao bude brzo zaključen jer pokušavaju da u transfer kao deo ubace neke mlade igrače. Crveni đavoli su spremni da čekaju do samog kraja prelaznog roka na Fernandeša. Ali tu je i plan B. Ako ne uspeju, pokušaće sa nekim od sekundarnih želja poput Medisona iz Lestera, Griliša iz Aston Vile ili Van de Beka iz Ajaksa. 

16.39 - Iako mu nije ptružao šansu u prvom delu sezone, Milan je rešio da zadrži mladog štopera Matea Gabiju. Ipak, sada su za njega interesovanje pokazali drugoligaši Pesakara i Benevento koji ga žele na pozajmicu. A Milan posle dovđenja Kjera juri još jednog štopera i opet neće biti prostora za Gabiju

16.30 - BOMBA! Atletikov direktor Migel Anhel Hil Marin je doputovao u Pariz i trenutno se nalazi u klupskim prostorijama Pari Sen Žermena kako bi pokušao da dogovori transfer Edinsona Kavanija već ove zime. Valjda će uskoro biti poznato više detalja... 

16.21 - Čelsi je ohladio ineters za Nejtana Akea. Iako Plavci imaju povratnu klauzulu da za 40.000.000 evra vrate svog bivšeg fudbalera iz Bornmuta, to se najverovatnije neće desiti ove zime. Tako bi Ake mogao da završi u Mančester Sitiju koji je zainteresovan. 

16.14 - Standard je našao zamenu za Vanju Milinkovića Savića. Klub iz Liježa želi da dovede iskusnog belgijskog golmana Ruda Bofina iz Antalije. Za ulogu rezervnog golmana koju je do sada obavljao srpski golman kojem je šest meseci pre isteka pozajmice rečeno da može da se vrati u Torino. 

To je sve od Predraga Dučića u prvoj smeni, sa vama večeras do ponoći Aleksandar Gligorić

16.07 - Ako bi ovo prošlo Interu, bio bi to jedan od najboljih poteza zimske pijace: za novac koji će dobiti od Andree Pinamontija, Marota kupuje Kristijana Eriksena?! I uopšte nije nerealno. Opširnije OVDE 

15.58 - Kao što smo najavili, vest iz Partizana: Crno-beli kupuju Danila Pantića. Opširnije OVDE 

15.37 - Mateo Politano nije u konkurenciji za sastav Intera za večerašnji meč protiv Kaljarija. Ova informacija dodatno podgreva spekulacije da je dogovor s Romom na pomolu, odnosno da će u suprotnom smeru krenuti Spinacola. O tome smo pisali ranije danas... 

15.35 - Menadžer 22-godišnjeg brazilskog napadača Pedra iz Fjorentine stigao je u Italiju kako bi pokušao da ugovori pozajmicu ovog momka u Flamengo. Pedro je pre nekoliko meseci stigao u Firencu za 11.000.000 evra, ali nije se naigrao. Dogovor igrača sa brazilskim klubom postoji, potrebno još samo da Viola kaže - da. Brazilci se nadaju da bi posao mogao da bude ugovore do četvrtka.

15.29 - Ostanite uz nas, uskoro stiže zanimljiva informacija iz Partizana...

15.23 - Veleobrt u slučaju sudbine kolumbijskog štopera Džejsona Murilja (27). Do juče je izgledalo da je nekadašnji defanzivac Barselone na putu za Istanbul, da će uskoro postati novi igrač Galatasaraja, ali Italijani ovog popodneva javljaju da je Muriljo doputovao u Vigo i da se očekuje finiširanje dogovora sa Seltom.  

15.19 - Albanskog štopera Maraša Kumbulu snimaju Inter, Napoli, Milan, Mančester Junajted, Čelsi, Fjorentina... Danas se po nemačkim listovima i portalima može pročitati da i Borusija Dortmund redovno šalje svoje skaute na utakmice Verone zbog ovog momka. 

15.12 - Robert Moreno potvrdio je za francuske medije da Beni Henrihs, mladi desni bek Monaka, ostaje u Kneževini. Povremeni nemački reprezentativac bio je meta RB Lajpciga, čak se pominjalo i Bajern kao ozbiljan interesent. 
"Nema ništa od transfera, Henrihs ostaje sa nama", kazao je Moreno. 

15.08 - Staza koja vodi od Humske 1 do Zaplanjske dobro je već utabana. Prošli su njom u minulim prelaznim rokovima Jovan Nišić, Strahinja Bošnjak, Luka Cvetićanin, a sada im se na Krovu pridružuje još jedan izdanak crno-bele škole fudbala – Aleksa Janković. Opširnije OVDE

14.56 - ZVANIČNO: PSV pozajmio iskusnog čuvara mreže Jerona Zuta (30) u Utreht do kraja sezone. 

14.50 - ZVANIČNO: Seltik je potvrdio da je kupio poljskog napadača Patrika Klimalu (21). Još ranije pisalo se da će Jagjelonija na konto obeštećenja dobiti oko 4.000.000 evra...

14.47 - Barselona je predstavila novog trenera koji je danas dao mnogo zanimljivih izjava. Biće baš zanimljivo s ovim čovekom. Opširnije OVDE

14.33 - Mladi srpski štoper Svetozar Marković bez obzira što je nedavno upisao debi za Olimpijakos izjavio je kako će najverovatnije promeniti sredinu ove zime. On je poručio da u klubu trenutno četvorica štopera imaju prednost u odnosu na njega, pa je odlazak na pozajmicu realnost. Marković nije isključio mogućnost povratka u Partizan na šest meseci...   

14.18 - SPAL se namerio na nekoliko "jakih" imena ove zime, verovatno u nadi da će uspeti da ga izvuku iz zone ispadanja. Posle Jaga Falkea iz Torina pitali su i za Greguu Defreala iz Sasuola. Francuz je već duže vreme povređen, a i i pre povrede nije se naigrao u Ređo Emiliji. U pitanju je Romin igrač koji ide s pozajmice na pozajmicu.

14.11 - ZVANIČNO: Fabio Borini (28) od danas je novi igrač Verone. Milan je konačno uspeo da udomi igrača koji mu je zbog velike plate (oko 2.500.000 evra godišnje) visio kao kamen o vratu. Na 75 utakmica za Rosonere ovaj univerzalac postigao je osam golova. Zanimljivo da je Borini potpisao samo do kraja sezone, vrlo verovatno zbog ogromnih primanja. Visina obeštećenja nije saopštena, ali procena je da su u pitanju niske cifre...

13.59 - Više se puta se pominjalo, ali hajde da konstatujemo da je nemački Skaj ponovo pokrenuo priču o Realovom interesovanju za napadača RB Lajpciga Tima Vernera. A kako i ne bi? Madriđani moraju po napadača pod hitno. Karim Benzema uzeo je već 33, dok Luka Jović nikako da proradi. Verner je trenutno jedan od najtraženijih napadača na svetu. U prvom delu sezone postigao je 23 gola i podelio 10 asistencija na 25 utakmica. U Bundesligi, u proseku, pogađao je na svakih 79 minuta...   

13.55 - Doskorašnji golman Hanovera Mihael Ezer (32) potpisao je za Hofenahajm. u pitanju je šestomesečna saradnja, usled teže povreda Olivera Baumana, koji če se vratiti na teren tek krajem februara. 

13.34 - U redovnom pregledu italijanske štampe uvek ima zanimljivih vesti sa pijace (BUONGIORNO ITALIA) 

13.19 - Majnc je zvaničnim saopštenje demantovao da će pustiti svog prvog napadača Žan Filipa Matetu. Interesovanje za ovog momka pokazale je Sevilja pošto će posle Munsa Dabura prodati i Čičarita Ernandeza. Meksikanac, podsetimo, ide u LA Galaksi. Matetina tržišna vrednost je oko 20.000.000 evra, a španski klub će baš toliko inkasirati ododlaska svoja dva napadača. 

13.07 - Nemački Skaj javlja da je Borusija sklapajući ugovor s Erlingom Halandom postupila protiv jednog od svojih načela i principa poslovanja, dozvolivši izlaznu klauzulu u ugovoru. Opširnije OVDE

12.30 - Inter je predložio Milanu novi trampu. Opširnije OVDE

12.03 - GOTOVO: Mladi bek Borusije iz Menhengladbaha Luis Bajer (19) dogovorio je šestomesečnu pozajmicu u Hamburgeru, kom bi trebalo da pomogne da se vrati u Bundesligu posle dve godine. 

11.59 - Baš dosta informacija iz Partizana ovog jutra... Najnovija kaže da Slobodan Simović više nije opcija za novog štopera crno-belih, pošto je pronašao novi klub. Opširnije OVDE

11.53 - Torino i SPAL uskoro bi trebalo da započnu pregovore oko eventualne pozajmice Jaga Falkea (30). Otkako je došao Valter Macari Španac je izgubio mesto u startnoj psotavi, u prvom delu sezone odigrao je svega 90 i kusur minuta u Seriji A, a SPAL-u bi i te kako mogao da koristi u borbi za opstanak. Bikovi su Falkea doveli iz Rome za 6.000.000 evra pre tačno tri godine...

11.45 - ZVANIČNO: Italijanski veterna Marko Mota (33) potpisao je dvogodišnji ugovor sa indonežanskim klubom po imenu Persija Džakarta, s opcijom da saradnja bude produžena na još godinu dana. Mota nije igrao fudbal poslednjih šest meseci, otkako je u julu napustio kiparsku Omoniju.

11.37 - U svakom prelaznom roku zapadne po neki čudan, čak i ekstremno čudan transfer. Za Jozefa Hušbauera mnogi možda i nisu čuli, ali njegova priča i te kako privlači pažnju ovog jutra. Čovek je rešio da sigurnu titulu i Ligu šampiona naredne godine zameni za borbu za opstanak u drugoj ligi. Opširnije OVDE

11.22 - Brat Bibrasa Natha i njegov agent, otkrio je da bi kapiten izraelske reprezentacije voleo da ponovo zaigra u Rusiji. Opširnije OVDE

11.04 - Nije vezano konkretno za transfere, ali malo o Bajernovoj finansijskoj moći... Klub iz Minhena ovog jutra obelodanio je da je potpisao novi ugovor sa Audijem po kojem mu sleduje POLA MILIJARDE evra. Opširnije OVDE

10.56 - GOTOVO: Višednevni pregovori urodili su plodom, Bolonja je uspela da ubedi čelnike Kjeva da joj prodaju 19-godišnjeg krilnog napadača Emanuelea Vinjata, strelca tri gola do sada u Seriji B. Letećim magarcima odgovara što je Bolonja pristala da ostavi Vinjata još šest meseci u Veroni, kao pozajmljenog igrača. Procene su da će klub Siniše Mihajlovića za ovog momka iskeširati oko 3.000.000 evra.   

10.49 - Sinoć smo pisali o želji Intera i Rome da trampe Politana za Spinacolu. Vučica bi, ako do toga dođe, morala brzo da reaguje i pronađe levog beka. Hrvat iz Rendžersa Borna Barišić (27) pominjao se već kao opcija, međutim Škoti će teško pustiti. Zato Roma razmatra mogućnost pozajmice... 

10.32 - Informacije da će Injasio Puseto biti plaćen oko 15.000.000 evra, ispostavilo se, potpuno su netačne. Skaj sport upravo javlja da su se Votford i Udineze dogovorili da obeštećenje iznosi 8.000.000 evra, dakle isto onoliko koliko je Argentinac plaćen Urakanu pre godinu i po dana. Ovo ne treba da čudi, ipak se radi o dva kluba koji su u istom vlasništvu. U pitanju je porodica Poco. Puseto će dobiti 

10.28 - BLIZU: Sent Etjen dobio je ponudu od MLS ligaša Čikago Fajera za slovenačkog internacionalca Roberta Berića (28). Prema najavama Ekipa francuski klub će ponudu prihvatiti, jer želi da smanji troškove. Berić na mesečnom nivou zarađuje čistih 100.000 evra.  

10.21 - Evo i nekoliko zanimljivih informacija sa domaće pijace. Opširnije OVDE

10.16 - Mladi Francuz iz Barselona Žan Kler Todibo (20) od nedelje uveče nalazi se u Nemačkoj, ali još nije stavio paraf na ugovor sa Šalkeom. Dva kluba i dalje pregovaraju i spore se oko otkupne klauzule. Barsa pokušava na svaki način da je izbegne, ili da je podigne do te mere da veže ruke Šalkeu, dok Nemci žele šansu da na kraju sezone otkupe ugovor talentovanog štopera. Imajući u vidu sposobnosti Šalkeovih pregovarača (treba li da ponavljamo sve igrače koji su otišli za džabe prethodnih godina...) teško će to ići. Šalu na stranu, ako im propadne svaki predlog, ljudi iz Gelzenkirhena probaće da ponude 18-mesečnu pozajmicu.  

10.10 - Talentovani štoper Frajburga i doskorašnji mladi reprezentativac Nemačke Robin Koh (23), kazao je da mu se ne žuri iz kluba. Za njega je prethodnih dana interesovanje pokazivala Benfika, međutim Koh nije previše uzbuđen.
"Nema razloga da ludujem i da žurim, nije Frajburg tako mali klub kako mnogi misle". Podsetimo, velikan iz Lisabona ovog januara već je angažovao jednog Nemca, u pitanju je Julijan Vajgl, nekada velika nada Borusije iz Dortmunda.  

10.07 - Iz Partizana su prethodnih dana stizale razne informacije o visinama ponuda za njihovog napadača Umara Sadika. Trener crno-belih Savo Milošević kazao je da nema šanse da pusti Nigerijca za manje od 15.000.000 evra, a evo šta na sve to ima da kaže sam igrač. Opširnije OVDE

10.04 - Krilni napadač Udinezea Injasio Puseto (24) upravo je stigao na lekarske preglede u Votford. Do kraja dana ova transfer biće realizovan. Prema ranijim najavama Italijanima će pripasti obeštećenje od oko 15.000.000 evra. Podsetimo, pre samo godinu i po dana Zebre su ovog momka argentinskom Urakanu platile 8.000.000 evra. 

09.51 - ODBIJENO: Roma je probala, nije imala šta da izgubi, ali nije uspela... Đerdan Šaćiri nije dobio dozvolu da ode sa Enfilda. Bez obzira što je doveo Minamina i što reprezentativac Švajcarske izvesno pada u treći plan, Klop želi da ima što širi roster u sezoni kada ima istorijsku šansu da sa Liverpulom prekine 30-godišnji post i konačno uzme titulu prvaka Engleske. Vučica je imala ideju da Šaćiri bude zamena za povređenog Zaniola.

09.42 - Menadžer Mančester Junajteda Ole Gunar Solskjer za vikend šalje svoje ljude u London na utakmicu Vest Hem - Everton. Razlog je ponovo Deklan Rajs, mladi vezista kog Đavoli prate već duže vreme. I ne samo Đavoli... 

09.34 - Ovog jutra krećemo sa Ostrva, konkretno iz Engleske, gde su tamošnji tabloidi plasirali neke zanimljive informacije... Imajući u obzir da se radi o Sanu, navodno interesovanje Mikela Artete za Džona Stounsa treba uzeti s velikom rezervom. Mada San tvrdi da ima ozbiljne izvore, odnosno da bi ključni adut Arsenala mogla da bude činjenica da Sounsa i Artetu zastaupa ista menadžerska agencija. Još se navodi kako je Pep Gvardiola izgubio poverenje u 25-godišnjeg štopera (odigrao samo 10 utakmica u Premijer ligi ove sezone), te da ovaj mora da igra ukoliko želi da bude ozbiljan kandidat za EURO. Džon Souns, dodaje San, dva puta je bio u Londonu protekle nedelje kako bi razgovarao sa svojim agentima...  

Dobro jutro poštovani čitaoci portala MOZZART Sport, dobro došli u novi dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. S vama će ovog jutra biti Predrag Dučić. Pre nego što startujemo OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".  Takođe, možete i u posebnom tekstu OVDE da se informišete šta veliki klubovi planiraju ovog meseca.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara