"Androić"
"Androić"

Androić: Između navijača Fenera i Galate postoji jedna velika razlika

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.06.16. | 15:24

“Mi imamo još godinu dana ugovora. Nije vreme da pričamo o tome. Moramo da sačekamo da prođe finalna serija, da pokušamo da osvojimo titulu, pa tek potom će trener Obradović pričati na temu novog ugovora”, istakao je pomoćni trener Kanarinaca za MOZZART Sport

AndroićNajveći turski košarkaški derbi, u drugoj polufinalnoj seriji plej ofa, između Fenerbahčea i Galatasaraja pripao je timu najtrofejnijeg trenera Evrope, Željka Obradovića koji je ukupno slavio sa 3:1 i plasirao se u finale.

Eto, konačno se dogodilo i da jedna od ekipa, u ovom slučaju Fener, napravi brejk na terenu rivala i ukupno slavi u seriji.
Prva utakmica na njihovom parketu bila je sa navijačima i sa svim onim nesportskim stvarima koje prate navijače Galatasaraja”, kaže za Mozzart Sport trener u stručnom štabu Fenera Vlade Androić i nastavlja. “Atmosfera, ponašanje publike uticali su da se utakmica prekida, povlače igrači sa parketa, ali i da naši igrači ne pruže svoj maksimum koji smo od njih očekivali. Zbog svega što se dešavalo rivali su  morali da četvrtu utakmicu igraju bez publike”.

Izabrane vesti

I onda je to bila sasvim druga priča. Pokazali ste da ste kvalitetniji od protivnika?
“Pa dobro, nismo odigrali onako kako umemo, naročito u prvih dvadset minuta, gubili smo sa deset poena razlike. Međitim, zaigrali smo kako treba, dobili smo meč (75:82) i otišli u finale”.

Igrači Galatasaraja su morali pognutih glava da napuste parket. Šta to znači za njih?
“Igrala su dva tima koji imaju najbrojnije navijače koji se pri tom ne mirišu. Kao što oni ne vole naše navijače tako ni naši ne simpatišu Galatasaraj. Ipak, postoji jedna velika razlika, u našoj dvorani je uzavrela atmosfera, ali kod nas nikad ništa nije ubačeno na teren. Manje je onih fudbalskih ekstrema, više edukovane košarkaške  publike”.

U finalu se sastajete sa Efesom koji nema problem sa navijačima, jer ih ima u malom broju?
“Poslednjih godina pojavljivala se informacija da može doći do fuzije Efesa i Bešiktaša  upravo iz razloga broja posetilaca. Eto, Efes i Darušafaka imaju sjajne budžete, fenomenalne igrače, ali nemaju adekvatnu podršku navijača. Poslednjih dana se pisalo i o mogućnosti dolaska Dejvida Blata u Darušafaku, što bi bilo itekako značajno za njih i tursku košarku”.

Sve se radi da turska liga bude najkvalitetnija u Evropi?
“Ona to jeste i sad, a evo i zašto. Pored vodećih ekipa i ostali turski timovi imaju odlične sastave. Nije iznenađennje kad favoriti izgube od ekipe sa začelja. Pa mi smo doživeli poraz od ekipe koja je ispala iz lige. Svaka čast Špancima, njihovim klubovima Realu, Barseloni, Laboralu… Ali, mislim da je turski šampionat bolji”.

Postoji li kod vas imperativ osvajanja titule?
“Postoji velika želja i sve ćemo učiniti da trofej dođe u naše vitrine.  Efes je imao više dana za odmor, ima prednost domaćeg terena, ali u našim susretima to ništa ne znači”.

Poslednju utakmicu “preskočio” je Bogdan Bogdanović. Šta je razlog?
Željko rotacijama pokušava da odmori pojedine igrače koji su igrali mnogo. Košarkaši su istrošeni od velikog broja utakmica, putovanja, evo i poslednji primeri. Put po Istanbulu, do hale Galatasaraja, traje dva sata što nije malo. I protiv Efesa će neko biti van stroja, neko ko je ekstremno umoran”.

Da li partite i srpski plej of.  Zvezda je u finalu, a Partizan nadomak?
Naravno pratimo šta se dešava, veliko je iznenađenje pobeda FMP-a u drugoj utakmici sa Partizanom, ali to je sport i sve je moguće. Ako Partizan prođe imaće svoju šansu protiv Zvezde koja ima kvalitetniji tim. Kažem, u sportu, košarci, to ništa ne znači, ne pobeđuje uvek bolji rival na papiru. Partizan ima svoj kvalitet i biće dobra serija”.

Da se vratimo na Fenerbahče. Još u Berlinu, na Fajnal-foru, treneru Obradoviću je ponuđen novi višegodišnji ugovor?
Mi imamo još godinu dana ugovora. Nije vreme da pričamo o tome. Moramo da sačekamo da prođe finalna serija, da pokušamo da osvojimo titulu, pa tek potom će trener Obradović pričati na tu temu”, zaključio je trener u strušnom štabu Fenerbafčea Vlade Androić.

Finalna serije turskog plej ofa Efes- Fener počinje u petak od 19 sati.

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

(FOTO: MN Press)


tagovi

Željko ObradovićVlade AndroićTurskaGalatasarajFenerbahče BekoEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara