""
""

Boaći vs Žigić: 22:24

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.07.17. | 17:27

Duel Crvene zvezde i Zete iz 2004.godine jednom od kreatora pobede nad Spartom oduzeo zvanje najproduktivnijeg Zvezdinog napadača u poslednjih 15 godina

Da je ovo poređenje napravljeno pre sedam dana Ričmond Boaći bi bio najproduktivniji napadač Crvene zvezde u poslednjih 15 godina. Da mu Vladan Milojević nije ukazao šansu u drugom poluvremenu prvenstvene premijere protiv Radničkog - ishod bi bio isti. Ovako, posle odigranih 25 zvaničnih mečeva jedan od tvoraca pobede nad Spartom gleda u leđa Nikoli Žigiću! Dakle, snažni Afrikanac je na prvih 25 mečeva u Zvezdinom dresu postigao 22 gola, dok je gorostas iz Krivaja 24 puta matirao suparničkog golmana.

Priča o dva Zvezdina heroja: Jedan je zaslužio novi ugovor, drugi je promenio fizionomiju tima!

Izabrane vesti

Suština se ne menja: mada će Ričmond Boaći teško dostići karijeru Nikole Žigića, crveno-beli su konačno dobili centarfora koji je sposoban da stane na crtu nekadašnjem reprezentativcu Srbije.

Sparta - Crvena zvezda: 1 (1,92), X (3,45), 2 (4,10)

I zaista splet brojnih okolnosti odlučio je da Nikola Žigić ima bolji učinak od Boaćija na uzorku od 25 odigranih mečeva. Tu brojku zvaničnih utakmica Nikola Žigić je dostigao u martu 2004.godine. Tog dana na Marakani je gostovala Zeta, Žigić je stigao do brojke od 20 golova... A onda je imao šou i uništio ekipu iz Golubovaca i postigao četiri gola...

Kako bilo, Ričmond Boaći može da bude prezadovoljan dosadašnjim bilansom u dresu crveno-belih. Golovima u ovdašnjem prvenstvu definitivno je rehabilitovao karijeru, dok je ovog leta u evropskim mečevima pokazao da može da bude upotrebljiv i na velikoj sceni. Postizao je golove na različite načine. Glavom, iz penala, spretnim reakcijama. Ukupno na pet evropskih mečeva postigao je šest golova.

Rad - Crvena zvezda: 1 (10,0), X (5,50), 2 (1,25)

I te brojke neodoljivo podsećaju na razvojni put gorostasa iz Krivaje. On je leta 2003.godine bio pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, međutim svi su smatrali da neće dobiti šansu. Predstavljao je senzaciju tadašnjeg trenera Slavoljuba Muslina koji ga je osetio tokom priprema u Austriji. Ostatak priče je poznat. Na evropskom debiju protiv moldavskog Nistrua postigao je het-trik. U revanšu još jedan gol, pa je zablistao u sudaru sa Odenzeom.

Posle je postao konstanta, baš kao što je Ričmond Boaći već šest meseci ozbiljno oružje crveno-belih.
„Bog me je nagradio. Međutim, nije bitno ko je postigao gol kada tim pobeđuje. Uvek verujem u ovaj tim“, rekao je Ričmond Boaći posle meča sa Spartom.

Ono što se ne vidi u brojkama jeste još jedna sličnost Boaćija i Žigića. I opet ponavljamo da će teško snažni potencijalni reprezentativac Gane napraviti karijeru sličnu Žigićevoj. I gorostas iz Krivaje je svojevremeno imao tu referencu da radi za ekipu i odmara ostatak tima. Boaći je u sudaru sa Spartom imao pokaznu vežbu kako treba da deluje savremeni centarfor. Sačuvao je brdo lopti, pravovremeno ih odlagao, bio odličan u skoku... Bila je to Žigićevska partija.

Imaće priliku Boaći da postane najproduktvinji napadač Crvene zvezde u poslednjih 12 godina. Za tako nešto biće mu potreban bar jedan gol na Banjici, a naravno tu utakmicu moći ćete da odigrate u kladionicama MOZZART. Pogodak Boaćija značio bi da su crveno-beli bliži pobedi, a kvota je trenutno 1,25.

Navijači očekuju da Boaći nastavi golgeterski pir i u Pragu. Kladionica MOZZART će sigurno imati Specijal za ovaj meč. Onaj ko je igrao da će crveno-beli pobediti Spartu, a da će Boaći dati gol fino je zaradio. U MOZZART kladionicama kvota je bila 4,50.

(Foto Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaLiga EvropeNikola ŽigićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara