"italijanska sportska štampa"
"italijanska sportska štampa"

Buongiorno Italia: Šaravi blokirao Milan, nema granica za Juventus

Vreme čitanja: 5min | pon. 04.01.16. | 11:37

Sve veći jaz između moćnog Juventusa i ostatka Serije A

italijanska sportska štampa(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Da između Juventusa i drugih klubova Serije A postoji sve veći finansijski jaz potvrđuju i glasine koje kruže na otvaranju zimskog prelaznog roka. Dok takmaci za skudeto traže igrače koji su na isteku ugovora sa svojim klubovima ili su zagazili u tridesete, Juve pokušava da angažuje igrače u najboljim godinama koji koštaju više od 25.000.000 evra, od Iska preko Ilkaja Gindogana do našeg Nemanje Matića.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORTnaslovna strana Gazete

Najtiražniji sportski dnevnik u Italiji posvećuje gotovo celu naslovnu stranu početku zimskog prelaznog roka pozajmljujući naslov italijanskog filma "Quo vado" ( Kuda idem) koji ovih dana obara sve rekorde po gledanosti i zaradi: "Pozor, sad: I već su počele intrige. Kuda ide prelazni rok" .

U podnaslovu se navodi da su Ezekijel Laveci i Džonatan Kaleri ciljevi Intera, Fjrentina traži Lisandra Lopeza, Milan prati Evera Banegu, Stefan El Šaravi i Dijego Peroti su na nišanu Rome, Napoli ponovo želi Nikolu Maksimovića dok bi Alesandro Matri mogao da se vrati u Juventus ako Simone Zaza ode u Premijer ligu što je trenutno najrealnija solucija.

 U vrhu strane Gazeta se bavi nastavkom šampionata, počev od derbija u Đenovi. "Dodo i derbi. Sampdorija protiv Đenove sprema poletanje". U podnaslovu se ističe da je Brazilac iz Intera novo pojačanje Sampa što smo već i najavila u blogu u kome pratimo zbivanja na fudbalskoj pijaci.

List navodi da će Inter i Juve voditi glavnu reč u borbi za skudeto i da će ključni igrači biti Mauro Ikardi i Klaudio Markizio koji su posle neubedljivog početka sezone ušli u formu: "Ikardi i Markizio: veliki duel počinje tako". U podnaslovu se podvlači da je Ikardijeva misija u ovoj godini postigne što više golova, obezbedi Interu povratak u Ligu šampiona i da osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju s Argentinom. S druge strane veliki rezultatski preokret Bjankonera u tekućem šampionatu je koincidirao sa preporodom Markizija.

Milanski dnevnik piše i o sve napetijim odnosima između Fjorentine i Pepita Rosija, koji će uprkos tome biti na raspolaganju Paulu Souzi za utakmicu sa Palermom: "Rosi – Fjorentina,  zahladneli odnosi zbog načina razvoda". Gazeta objašnjava da Fjorentina želi da Rosija pusti samo na običnu pozajmicu, kako bi imao veću minutažu koja bi mu omogućila da se bori za mesto u italjianskoj ekspediciji za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, dok igrač insistira da pozajmica bude “obogaćena“ i klauzulom o pravu na otkup njegovog ugovora.  

CORRIERE DELLO SPORTfaraonska misija Rome

"Roma, faraonska misija", predstavlja kao veliko iznenađenje Korijere mogućnost da Stefan El Šaravi obuče Romin dres posle neuspešne epizode u Monaku . U podnaslovu se kaže da je sportski direktor Rome Valter Sabatini rezervisao igrača pošto je El Šaravi odbio ponudu da se vrati u Đenovu. "Prelazak El Šaravija ne isključuje automatski transfer Perotija", precizira list da bi oba igrača mogla da pojačaju redove Đalorosih.
"Garsija traži dva defanzivca, na listi su pored Huana Žesusa  i  Šveđaninu Grankvist  i Francuz  Debuši", piše Korijere i o drugim planovima rimskog kluba za januarska pojačanja.

Ispod zaglavlja Korijere po ko zna koji put najavljuje produžetak ugovora Marketija sa Lacijom: "Lacio -Marketi, tu smo. Abramovič želi Kejtu".  Na unutrašnjim stranama rimksi dnevnik tvrdi da će golman Lacija ove nedelje obnoviti ugovor sa Nebeskoplavima, koji mu ističe na leto, do 2018 sa opcijom za još jednu godinu, a da je Čelsi bacio oko na Baldea Kejtu.

List tvrdi i da je Mauricio Sari stavio Andre Gomeša,  portugalskog veznog igrača u dresu Valensije,  na vrh liste željenih pojačanja u januaru: "Napoli u napadu na Gomeša".

Apetiti Juventusa rastu budući da je prodaja Zaze sve izvesnija, a sa dvadesetak miliona evra Bjankoneri su spremni da pokušaju da stignu do nekog od vrhunskih igrača na sredini terena: "Sada je moguće ostvariti san Isko, Juve je spreman". List prenosi da je Isko definitivno pokidao sve veze sa trenerom Reala Rafom Benitezom i da  je Juve uz Mančester Siti najozbiljniji kandidat da angažuje  španskog reprezentativca.

TUTTOSPORT

u Torinu komforno"Reklamni spot pro Juve", naslov je Tutosporta povodom lepih reči Mandžukića i Kedire na račun Juventusa, koje su uputili u odvojenim intervjuima za hrvatske i nemačke medije.

U podnaslovu se ističe da su dvojica fudbalera pričali o Bjankonerima u superlativima potvrdivši trend da tim iz Torina postaje sve privlačniji i za najbolje fudbalere na Starom kontinentu. "Sada Marota može da misli na zvezdani prelazni rok: od Iska do Ramireza, nijedan cilj nije nedostižan", optimistično piše torinski sportski dnevnik o planovima i mogućnostima Juventusa da dovede u januaru jednu veliku zvezdu evropskog fudbala. Podsetimo među mogućim pojačanjima Juventusa figurira i ime našeg reprezentativca Nemanje Matića.

Na naslovnoj se piše i o poruci predsednika Juventusa Andrea Anjelija na društvenim mrežama koja je "zapalila" svet Bjankonera i raspalila veliki optimizam pred početak drugog dela sezone: "U 2016. je sve moguće? Onda, mi želimo...". Anjeli je u svojoj poruci aludirao da bi Stara dama uprkos teškom žrebu u Ligi šampiona koji ju je upario sa Bajernom u osmini finala, mogla da ponovi podvig iz prethodne sezone i učini čak i korak više.

U vrhu naslovne strane Tutosport se bavi milanskim klubovima. "Inter se igra sa Preciozijem za besplatnog Ica", poigrao se list sa imenom fabrike igračaka vlasnika Đenove Enrikom Preciozijem najavljujući odlazak Andree Ranokje i Nemanje Vidića iz Intera i dolazak Armanda Ica na pozajmicu kao njihove zamene u drugom delu sezone.

"Milan, El Šaravi od velike nade do tereta", opisuje Tutosport životni put mladog italijanskog napadača kojem se predviđala sjajna budućnost pre samo par godina, dok Milan danas ne uspeva da pronađe klub gde da ga udomi. U podnaslovu se precizira da je serija operacija Rosonera blokirana zbog neizvesne sudbine El Šaravija. Milan je već uknjižio u godišnji bilans otkupnu cenu koju Monako, na kraju, nije hteo da plati i sada Galijani mora da "utopi" El Šaravija za barem 12 miliona evra koliko je bilo predviđeno da uđe u kase Rosonera od definitivne prodaje Faraona.

 List nastavlja da podgreva i pistu prelaska Andreja Kramarića iz Lestera u Torino: "Toro: Kramarić je sve bliže". Tutosport prenosi i izjavu Saše Bjelanovića, bivšeg hrvatskog fudbalera koji je igrao u nekoliko italijanskih klubova u Seriji A i B, u kojoj hvali Kramarića i preporučuje ga Torinu kao veliki posao. U redakcijskom komentaru torinski sportski dnevnik piše da su Grantama potrebna dva pojačanja, odnosno tri u slučaju da Nikola Maksimović bude prodat Napoliju.   

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Stefan El ŠaraviSerija ARomaMilanJuventusItalijaEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara