""
""

Cement u plavom delu Mančestera: Gabrijel Žezus 2023! Ode plata na 5.800.000 evra, tu su autorska prava, pa bonusi...

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.12.17. | 11:10

Novi ugovor za brazilskog napadača

Sad kad je titula maltene osigurana, kad na terenu sve funkcioniše savršeno, može Mančester Siti da se na miru posveti poslovima van njega i osigura budućnost. Već je utanačen produžetak saradnje sa prvom violinom tima Kevinom de Brujenom, a prvi sledeći korak uprave je novi ugovor za Gabrijela Žezusa.

Prema informacijama engleskih medija, Građani i brazilski napadač su dogovorili uslove pod kojima zajedno nastavljaju dalje. Sve to posle nepunih godinu dana koliko je prošlo od njegovog debija na Etihadu. Umesto do 2021, dokad je oročen ostanak bivšeg prvotimca Palmeirasa, „šarnuo“ bi novi ugovor i zacementirao pozicije do juna 2023.

Izabrane vesti

Naravno, pod znatno povoljnijim finansijskim uslovima. Žezus trentno zarađuje 70.000 funti sedmično (po današnjem kursu, oko 4.000.000 evra na godišnjem nivou), a s obzirom da je postao jedan od bitnijih pojedinaca u timu Pepa Gvardiole i da na njemu može da se gradi igra u narednih nekoliko sezona primanja bi mu skočila na okruglo 100.000 funti nedeljno (5.800.000 evra po godini). Neki mediji nagoveštavaju da bi zarada mogla da „ode“ čak i na 150.000 funti što bi bilo više nego duplo u odnosu na sadašnju, međutim, teško je poverovati da bi odmah mogao da postane jedan od najplaćenijih fudbalera u ekipi.

Do potpisa novog ugovora ostalo je da se regulišu određene pojedinosti, kao što su pravo na korišćenje imenja i prezimena Gabrijela Žezusa u makretinške svrhe. Jednostavno, 20-godišnji špic je postao svetski popularan u minulih godinu dana i želi veći procenat od prodaje dresova i ostalih suvenira na kojima je njegov lik, što je uglavnom praksa za igrače sa prostora Južne Amerike. Još samo da se Siti saglasi.

Bonusi se ovom prilikom ne pominju, ali je izvesno da će biti "masni", jer Siti ima potencijal da osvaja trofeje i u ovoj i nadolazećim sezonama.

Otkako je zakoračio u Englesku, Gabrijel Žezus još nije izgubio nijedan od 26 mečeva u Premijer ligi. Kakav je to uspeh svedoče imena fudbalera koja imaju duži niz od njega: Gael Kliši je dogurao do 29 takođe u Arsenalu, Didije Drogba i Arjen Roben do 37 u Čelsiju, a Jens Leman sa Tobdžijama čak do 47 i to je apsolutni rekord.  

Ono što posebno oduševljava ljubitelje fudbala je lakoća kojom Gabrijel Žezus igra. Iako se čini da je krhe građe, zapravo je žilav, može da izdrži duel, ume da se ušunja iza leđa protivniku i redovno se potvrđuje na velikoj sceni. Ove sezone, u mečevima protiv timova iz velike šestorke (Čelsi, Arsenal, Mančester junajted, Totenhem i Liverpul), dao je tri i namestio jedan gol. Primera radi, Serhio Aguero, Aleksandar Lakazet i Hari Kejn imaju po dva precizna hica i jednu asistenciju, Roberto Firmino je na 1+1, Alvaro Morata je jednom uterao loptu u mrežu, a Romelu Lukaku ni to.

Još nešto: ove kalendarske godine Gabrijel Žezus blista gde god da ga stavite. U dresu Mančester Sitija dao je 17 golova, triput je bio precizan i u dresu Brazila, sa reprezentacijom je četiri kola pre kraja kvalifikacija osigurao plasman na Mundijal u Rusiju, iz pervih 11 Građana istisnuo je Kuna Aguera.

A Englezi i dalje pričaju da je Markus Rašford veći talenat?

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaGabrijel ŽezusMančester Sitinovi ugovorPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara