Čovek koji uništava Juventusovu sezonu: Tri crne epizode Medija Benatije - Madrid, Simi i pogled iz podruma (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.04.18. | 15:36

Do pre samo 11 dana - sjajan

Sušta suprotnost Serhiju Ramosu.

Jedan od zapisa na Tviteru koji možda i najbolje opisuje Medija Benatiju. Jeste marokanski štoper izneo skoro celu sezonu na leđima, u većem njenom delu izgledao je kao čovek na kome Juventus može da gradi odbranu u narednih nekoliko godina, ali je za razliku od kapitena Real Madrida - specijalizovanog da u završnici utakmica postiže odlučujuće golove - izrastao u tragičara. Može biti i najvećeg gubitnika ove godine u evropskom fudbalu.

Izabrane vesti

Gotovo nestvarno deluje podatak da je u samo 11 dana napravio tri kardinalne greške koje bi mogle da upropaste sezonu torinskog giganta.

Sve je počelo 11. aprila u Madridu, u trećem minutu nadoknade vremena oborio Lukasa Vaskeza, skrivio jedanaesterac i praktično izbacio Staru damu iz Lige šampiona (1:3). Koliko god se odluka sudije Majkla Olivera pojedincima činila nelogičnom, ostaće zapisano da je upravo Benatija krivac za eliminaciju iz osmine finala.

Tako poljuljanog samopouzdanja Juventus se vratio u Italiju, da brani naslov prvaka. Realtivno lako dobio je Sampdoriju, ali se minule srede okliznuo u Krotoneu, na utakmici koji je, po svim parametrima, morao da dobije. A nije, jer se u 65. minutu ukazao Nigerijac Simeon Nvankvo, koga u Seriji A od milošte zovu Simi i makazicama savladao Vojčeha Ščensnog. Čuvao ga je - pogađate - Benatija. Jeste Simijev potez bio akrobatski i ima mišljenja da nije mogao da se brani, ali je isto tako činjenica da 31-godišnji štoper nije uradio ništa da ga u tome spreči, pa je Juve ostao bez dva planiranma boda (1:1).

Za kraj fatalnog meseca, „zakucavanje“ Kalida Kulibalija. Senegalac se popeo na višespratnicu, dok je Medi Benatija ostao u podrumu. Nije čak ni skočio. Zato je, opravdano, na udaru javnosti. Opet.
Benatija je sve odradio pogrešno. Niti je markirao čoveka, niti branio zonu. Veliki pad koncentracije. Skupa greška. Ako ovako branite prekid u Italiji onda to nekad može da prođe dobro, ali biste u Engleskoj primali po tri gola na svakoj utakmici“, smatra Sebino Nela, nekadašnji bek Đenove, Rome i upravo Napolija.

Paradokslano, sve do ove tri vezane greške Medi Benatija je igrao sjajno do tog penala u Madridu, dao je gol za trijumf u derbiju sa Romom, međutim, da danas pitate navijače Juventusa da li bi u onoj situaciji bolje reagovao Andrea Barzalji ili letos odbegli Leonardo Bonuči... Svi znamo kako bi se ta anketa završila.

FOTO: Action images


tagovi

Mehdi Benatija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara