Ćurković o mukama Partizana: Sponzori nam daju pantalone i cipele, pare ne daju!

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.12.18. | 08:51

„Sad sledi Batin period, kad u januaru pripremi ekipu“, kaže počasni predsednik crno-belih

Godina za zaborav partizanovaca. Takvom ju je, između ostalih, okarakterisao Miloš Vazura, podvlačeći crtu ispod 2018, svestan da je jedan trofej (Kup Srbije podignut u Surdulici) malo za ambicije crno-belih, uskraćenih za jesen u Evropi, zaostalih 15 bodova za Crvenom zvezdom na kraju prvog dela sezone i bez nekog velikog plusa u kasi.

Za razliku od generlanog direktora, pa i velike većine navijača, koji jedva čekaju 2019, nadajući se da će Parni valjak da se izvuče iz blata, Ivan Ćurković je odmereniji i pažljiviji u javnim izricanjima. Niti je podlegao euforiji kad su se osvajale titule, niti sad gleda fatalistički na mesece koje nikome u Humskoj 1 ne služe za ponos.
Kažete za godinu za nama: turbulentna? Znate šta, ne dižem ja neke stvari na baš toliko visok nivo. Partizan je u 2018. osvojio jedan trofej – kup. Iskustvo uči: u fudbalu je potrebno biti strpljiv, ne može se ništa preko noći. Zašto? To je najkomplikovanija igra, najveći teren, sa najviše aktera. Onda je došao novi trener, svi smo ga dočekali sa simpatijama. Logično, bilo je i njemu potrebno vreme. E, sad sledi Batin period, pravi ispit, kad u januaru pripremi ekipu“, optimistično će legendarni golman, kasnije čelnik, a sad počasni predsednik Partizana u intervju Sportskom žurnalu.

Izabrane vesti

Crno-beli, sa postojećim igračkim kadrom, nemaju čemu da se nadaju kad je šampionska trka u pitanju, međutim, Ćurković ističe da ne moraju da brinu da će se ponoviti sušni period iz prošlog veka kad Partizan 11 godina nije bio prvak,od 1965. do 1976.
Ma, ne plašim se! Nije to „ono“ vreme. Poslednjih godina, što se tiče osvajača titule, bilo je manje-više ujednačeno. Neće da bude Zvezdine dominacije, ne vidim je. Partizan je stabilan, najvažnije, u našim unutrašnjim odnosima. Znate, uvek ima onih da se jave sa strane, ali, to nije važno. Problem, pod navodnicima, bila je Crvena zvezda. Imali smo i mi dobar rezultat u Ligi Evrope, ali... Komšije su igrale Ligu šampiona! Da se razumemo, nije to bio savršen uspeh, primili su najviše golova, međutim, trebalo bi pozdraviti ta njihova četiri boda“.

Uverva Ćurković da je velika prednost lidera i aktuelnog prvaka što ima kontinuitet sportskog sektora, Vladan Milojević je već godinu i po dana na klupi, za to vreme crno-beli su promenili trojicu trenera (Marko Nikolić, Miroslav Đukić, Zoran Mirković), a izostanak još jednog plasmana u Ligu Evrope, skopčan sa lošom selekcijom ekipe, odrazio se na finansijske muke.
Stabilizacija bi nastupila kad bi Partizan imao sponzora da mu da koliko treba: 10, 15, 20, 50 miliona. Međutim, mi to danas nemamo. Budimo svesni - teško živimo, imamo jedan izvor prihoda - transfere. Plus, jednog sponzora, MTS, pritom, dala nam ga je država. Ostali? Daće nam odela, pantalone, cipele, ali neće pare“.

Sve glasnije se čuje primedba da je Partizan izgubio uticaj u forumima FSS, te da ga ni u državni baš ne cene.
Ne verujem da Partizan nema snagu. Naprotiv. Učinićemo sve da stvorimo bolju materijalnu i igračku bazu. Znate, kad imate uspeha možete da pustite dvojicu, trojicu, petoricu igrača. A, mi? Pitamo se šta će da bude ako ode mali Marković? Nema veze, nisu to tako velike razlike“, zagledan je u budućnost, sa pozitivnim ishodom, Ivan Ćurković, na kraju intervjua Žurnalu.

VAR MAČ SA DVE OŠTRICE, SUDIJE KAO ROBOTI

Partizan je ove sedmice treći put u kalendarskoj godini podneo zvaničnu inicijativu za uvođenje VAR tehnologije u srpski fudbal, u nameri da se iskorene sudijske greške.
Pa, dobro, iako ih je bilo... Neću da ulazim u to. Eto, insistira se mnogo na tom VAR-u, ali da znate, to je mač sa dve oštrice. Da li će sudije da nam budu roboti, pa da svaki čas trče tamo da gledaju snimak“, pita Ćurković, uz napomenu da mu se ne bi svidelo kad bi, da je to tad bilo moguće, u vreme igračke karijere, mogao da se osloni na VAR. „Bilo je nekad i spornih situacija, al' u godinu, dve, pet... Možda je potrebno uvesti gol-tehnologiju, a ovo drugo - da li je bio faul na sredini terena... Ma! Platini je ranije inicirao odličnu stvar, sudiju iza gola. To je bila velika pomoć“.

FOTO: Star sport


tagovi

Ivan ĆurkovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara