Da ga pita čovek kako je osvajao titule... Vidal: Ne sviđa mi se fudbal sa Mundijala, samo se branili i čekali kontre

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.08.18. | 09:33

Novi fudbaler Barselone priznao da nije ni obratio posebnu pažnju na mečeve grupne faze

Kao igrač superioran, nema greške. Samo, kao osoba, izgleda da Arturo Vidal mora celom svetu da tera mak na konac, pa je „mrtav-hladan“, kao da se jedini razume u fudbal, izjavio kako je Prvenstvo sveta ovog leta bilo – loše!?

Iako su opšte ocene da je Mundijal nadmašio očekivanja i u organizacionom i u igračkom smislu, novi vezista Barselone čak priznaje da mnoge utakmice nije gledao, a za one koje jeste smatra da nisu bile toliko atraktivne.
Gledao sam samo mečeve počev od nokaut faze. One iz prve runde nisam toliko pratio, jer sam bio na odmoru. Posle dugo vremena, baš ovog leta imao sam više vremena za odmor. Uvek je to iolo 15, najviše 20 dana, pa sam iskoristio priliku da se odmorim i oporavim od povrede kolena“, ističe Vidal, između ostalog, u intervjuu Mundo deportivu, u kome je potkačio i Real Madrid tvrdnjom da bi imao dve Lige šampiona više samo da je UEFA uvela VAR.

Izabrane vesti

A onda ga novinar pita, da li mu sve svidelo ono što je video u Rusiji...
Ne baš. Jasno je da se Mundijal razlikovao od svih prethodnih, jer je bilo dosta timova koji su se orijentisali na odbranu i samo tražili priliku iz kontre. Uočljivo je bilo da je Francuska superioprna, ali više volim da pobeđujem na drugačiji način. Meni se dopadaju ekipe koje izađu na teren da bi igrale fudbal, kao što Barselona čini“.

Možda je je Arturo Vidal zaboravio kako je njegov Čile – toliko loš u minulim kvalifikacijama da ni na Mundijal nije stigao – osvojio dve uzastopne titule prvaka Južne Amerike. Na borbu, trku, tuču i na – penale. Kako na domaćem terenu 2015, tako su i narednog leta u Sjedinjenim Američkim Državama presudili su udarci sa 11 metara u finalima sa Argentinom.
Meni se više dopada kako igra Barsa, koja se ne muči u igri, niti ide na kontre“, dopunio je 31-godišnji vezista.

FOTO: Action images


tagovi

Arturo Vidalreprezentacija Čilea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara