""
""

Delfini samokritični, ali i razočarani: Neki novi vaterpolo, u drugoj grupi ni „s“ od sporta

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.08.16. | 09:44

"Ovo je poslednja šansa da se skupimo nas 13 i treneri i stručni štab i odigramo četvrtfinale kao da nam je poslednja utakmica u životu, jer pitanje je da li će ova generacija imati ponovo ovakvu šansu“

Bila bi to najveća senzacija svetskog vaterpola u poslednjih nekoliko godina. Japan je vodio sa 5:2 u prvoj četvrtini i čak pogodio prečku. Srbija je delovala izgubljeno kao u onom meču protiv Brazila, japanski golman je branio sve što je išlo ka njegovom golu i nije delovalo najbolje.

Izabrane vesti

Na svu sreću, Delfini se nisu udavili u napadima panike. Svetski i evropski šampioni su znali da kvalitet mora da ispliva i strpljivo su počeli da tope prednost Japanaca. Na kraju su rutinski priveli meč kraju i pobedom obezbedili četvrtfinale u kojem ih čeka Španija.
“Loše smo počeli, bili smo malo u šoku. Ovaj turnir je najčudniji i najkomplikovaniji na kome sam ikada igrao, tako da treba da zaboravimo grupu što pre. Kroz svašta smo prošli… A Japan je novo iznenađenje. Ovo je poslednja šansa da se skupimo nas 13 i treneri i stručni štab i odigramo četvrtfinale kao da nam je poslednja utakmica u životu, jer pitanje je da li će ova generacija imati ponovo ovakvu šansu”, rekao je Slobodan Nikić posle meča.

Kapiten Živko Gocić je čestitao Japancima na partiji.
„Ono što nas je krasilo od početka turnira, loš početak, mnogo primnljenih golova, bilo je na meniju i večeras. Možda nas je i promena ambijenta zaledila, ali moram da čestitam Japanu od sveg srca. Oni momci imaju 160 centimetara i 60 kila i ne dodiruju te, a u odbrani lako simuliraju, pa idu u kontre. Stvarno nije lako, ali smo uspeli”, rekao je Gocić.

Srpski kapiten se dotakao i ludih rezultata poslednjeg dana u Grupi B.
„Svi su tamo odigrali čudno. Stvarno mi nije jasno. Žao mi je što je tako, jer tu nema ni „s“ od sporta, ali neću da trošim reči na to. Neka se time bave oni koji su to radili, mi se time ne bavimo“.

Gojko Pijetlović je takođe pohvalio Japance.
„Japanci igraju neki vaterpolo koji ja nikad u životu nisam video, ali svaka im čast za to! Igraju u skladu sa svojim fizičkim sposobnostima i našli su igru koja im odgovara. Pokazali su da mogu da igraju u egalu sa svima: sa Australijom, Grčkom, Mađarskom, nama. Ovo je dokaz da se vaterpolo igra u celom svetu i da više nije lako ni Japan dobiti. Najbitnije je da smo pobedili i sada se okrećemo četvrtfinalu”, rekao je Pijetlović.

(FOTO: Action images)


tagovi

Živko Gocićvaterpolo reprezentacija SrbijevaterpoloSlobodan NikićRio 2016OI Rio 2016.Gojko Pijetlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara