Humanitarni tiket u podne broj 647: Aleksandar Radojičić tipuje za Koš za sreću

Vreme čitanja: 5min | ned. 18.03.18. | 11:05

Balerina je odigrao 3+ na meču između Kelna i Bajera iz Leverkuzena

 

Sa “Balerinom” iz Montevidea zaključujemo još jednu radnu sedmicu Humanitarnog tiketa u podne koji priređuje kompanija Mozzart. Glumac Aleksandar Radojičić dvoumio se kome da usmeri dobitak, fondaciji Budi human, čiji je ambassador, ili udruženju Koš za sreću. Odlučio se za drugu opciju, mada Mozzart svesrdno pomaže i jedne, i druge.

Izabrane vesti

Aleksandar Radojičić je srpski glumac koji se proslavio ulogom fudbalera u filmu "Montevideo, Bog te video!“. Rođen je 24. oktobra 1987. godine u Beogradu i posebno je aktivan u dobrotvornom radu pa nije iznenađenje što je podržao društveno odgovorni rad naše kompanije.

U oktobru 2015. godine Aleksandar je sa Milošem Bikovićem i Viktorom Savićem organizovao humanitarni festival „Dance 4 Manya“. Cilj ove akcije bilo je skupljanje novca za njihovog prijatelja Nemanju Ivanovića kome je za lečenje u Nemačkoj trebalo 120.000 evra. 

Glumac je prijatelj projekta Međunarodni dan fudbala i prijateljstva. U okviru njega je posetio decu na Institutu onkologije i sa poznatim navijačima FK Crvena zvezda je igrao utakmicu protiv generacije mlađih pionira 2002. godište u kojoj je Aleksandrov tim izgubio. Podržao je akciju „Sat za našu planetu“ u kojoj se apeluje na ljude da manje troše prirodne resurse i da doprinesu očuvanju prirode. Učlanio se u Klub prijatelja UNICEF i pozvao je sve da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu unapređenje uslova za decu u Srbiji. U aprilu 2016. godine je bio deo akcije Novak Đoković Fondacije u okviru koje je sa svojim kolegama čitao deci priče i objašnjavao im zašto je važno da se obrazuju i da razvijaju maštu. U maju 2017. godine Aleksandar je bio igrač srpske umetničke fudbalske reprezentacije koja je učestvovala na svetskom fudbalskom prvenstvu za umetnike „Art fudbal“ koje je održano u Moskvi. Prihod od ove akcije je doniran čoveku kome je trebalo 50.000 evra za operaciju bubrega.

Danas će uz pomoć MOZZARTA  donirati organizaciju Koš za sreću. Srećno!

ODIGRAJ TIKET ALEKSANDRA RADOJIČIĆA

Prva utakmica je meč FA kupa, LESTER - ČELSI. Domaći su u nizu od četiri meča bez poraza. Pošto je poražen od oba Mančestera Plavci su se osvetili Palasu. Gosti su se čak 17 puta radovali u mečevima sa Lisicama. 
“Pokušaću sa golovima, od dva do četiri, verovatno dolazi”, kaže za Mozzart Sport popularni mladi glumac.

‘Balerina’ se opredelio i za meč Bundeslige, KELN - LEVERKUZEN. Jarčevi se bore za opstanak, Bajer za što bolju poziciju u vrhu tabele. U poslednje dve utakmice Bajer je slavio, dok je Verder pobedio Keln. Bolji međusobni skor ima Leverkuzen, 19 puta trijumfovao.
“Keln mora da ide na sve ili ništa i očekujem golove, tri plus”.

Treća utakmica dolazi sa Apenina, NAPOLI - ĐENOVA. Domaći, da bi zadržali korak sa Juveom, moraju do bodova. Đenova ne bi trebalo da bude ugrožena, uspešno se bori mada je poražena u poslednje dve utakmice. 
“Od dva do četiri gola”.

Našeg glumca koji obožava fudbal svakako je privukla i utakmica Premere, VILJAREAL - ATLETIKO. Rivali su u vrhu, ali Jorgandžije imaju 20 poena više. Madriđani su dve poslednje utakmice dobili sa po 3:0, Viljareal poslednju sa 2:0. Žuta podmornica se tri puta više radovala od rivala.
“Iks, dva uz dva plus”.   

Još malo o životu i radu našeg poznatog gosta…

Pohađao je Treću beogradsku gimnaziju i u tom periodu se ozbiljnije posvetio fudbalu. Verovao je da neće uspeti da upiše Fakultet dramskih umetnosti pa je odlučio da se priprema za prijemni ispit na Pravnom fakultetu. Sandra Rodić Janković ga je ubedila da konkuriše na FDU i primljen je u klasu profesora Vlade Jevtovića. Iako je bio prvi na listi, dvoumio se da li da upiše Pravni fakultet, ali ipak se odlučio za glumu.

1995. godine Aleksandar je započeo glumačku karijeru. Imao je sporednu ulogu u televizijskoj drami „Sve će to narod pozlatiti“ koja je rađena po istoimenom delu Laze Lazarevića. Usledile su manje uloge u humorističkoj seriji „Pare ili život“ i srpsko-albanskom filmu „Medeni mesec“ nakon kojih je angažovan u rediteljskom prvencu Dragana Bjelogrlića „Montevideo, Bog te video!“. Bio je jugoslovenski fudbaler i trener Mikica Arsenijević „Balerina“ koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu u Urugvaju kada je jugoslovenska reprezentacija osvojila bronzanu medalju. Ova uloga je obeležila njegovu karijeru, a nadimak „Balerina“ je nastavio da ga prati i u daljoj karijeri. 2011. godine je prikazan tinejdžerski film „Plavi voz“ u kome je Aleksandar imao jednu od glavnih uloga. Naredne, 2012. godine je ponovo igrao istorijsku ličnost, srpskog pesnika Milorada Mitrovića, u filmu „Šešir profesora Koste Vujića“. Scenario mu se dopao nakon prvog čitanja, a dodatni izazov je bio taj što je prva verzija filma doživela veliki uspeh koji je ova glumačka ekipa želela da ponovi. Iste godine je započeo snimanje serije „Montevideo, Bog te video!“ koje je trajalo do 2014. godine. 2013. godine je radio na serijama: „Šešir profesora Koste Vujića“ i „Na putu za Montevideo“. 2014. godine je tumačio ulogu Nenada u filmu „Vojna akademija 2“ koji predstavlja nastavak istoimene televizijske serije. Igrao je u drugom delu filma „Montevideo“ čiji je naziv „Montevideo, vidimo se!“ i ponovo je bio Mikica Arsenijević „Balerina“. 2015. godine je glumio Borislava Stankovića, bivšeg jugoslovenskog košarkaša i trenera, u filmu „Bićemo prvaci sveta“. Zbog ove uloge se ugojio 15 kg, ali brzo je povratio staru liniju. 2017. godine je tumačio ulogu u filmu „Patuljci sa naslovnih strana“ i pozajmio je glas biku Ferdinandu u animiranom crtanom filmu.

Kompanija MOZZART se ponaša kao sve društveno odgovorne kompanije. Inače, smo regionalni lideri u svojoj branši.

Učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali veći broj inkubatora srpskim porodilištima. Pre dve godine donirali smo aparate za ispitivanje sluha, takođe za naše najmlađe sugrađane.

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije i to u akciji „Novi dresovi za nove šampione“.U ovoj akciji kompanija Mozzart donirala je novu opremu odbojkaškim klubovima Smederevo Carina i Smederevo. Pomažemo naše zlatne vaterpoliste, rukometaše, džudiste, karatiste, paraolimpijce... Potom, košarku u Srbiji i regionu. Bili smo naslovni sponzori KLS lige Srbije, članovi sponzorskog pula ABA lige. Sponzorišemo i doniramo čačanske klubove Borac i Železničar. Pomažemo fondaciju “Podrži život”, subotičku “Kolevku”, fondaciju “Budi human”…

Još jedna itekako bitna informacija za Republiku Srpsku: 

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Aleksandra Radojičića dobitak će biti doniran i za Dom za starija lica ZLATNI LUG Derventa u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 17:30 2054 ENFAK Leicester - Chelsea ug 2-4 1,45
Ned 20:45 1039 ITA 1 Napoli - Genoa ug 2-4 1,45
Ned 15:30 3022 NEM 1 Koln - Leverkusen ug 3+ 1,60
Ned 18:30 4023 ŠPA 1 Villareal - Atl.Madrid kmb X2&2+ 1,72
Ukupna kvota5,79

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

Piše: Đurđe MEČANIN
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

sportsko klađenjeKlađenje u humanitarne svrhehumanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara