Humanitarni tiket u podne: Svetlana Ceca Kitić tipuje za lečenje devojčice Dunje Milanović

Vreme čitanja: 4min | uto. 05.01.21. | 11:08

Prvoj dami svetkog rukometa za sva vremena leži kec Totenhema

Najbolja svih vremena! Zamislite da se ova rečenica pojavi u kvizu, u igri asocijacija... Jasno, svaki takmičar bi iz prve ponudio odgovor s imenom Svetlane Cece Kitić, sa najviše instance potvrđeno najbolje rukometašice sveta svih vremena. Ona danas s nama tipuje za lečenje devojčice Dunje Milanović posredstvom Fondacije “Budi human”, a mi joj se zahvaljujemo na odvojenom vremenu, ali i na igri koja je ispod podvučene crte donela kvotu 14,12. MOZZART, razume se ulaže 10.000 dinara, uz nadu da će Ceca nastaviti tamo gde je Moka Slavnić nedeljnim tipovanjem postavio tri tačke kraj dobitka u iznosu od 126.700 dinara koliko naš 225. pobednik igre plemenitosti šalje u Tiršovu.

Ceca je krenula u igru s utakmice KONJA – GALATASARAJ. Treneri će biti na mukama. Naime, Galatasaraju fali devet igrača u stroju, dok su osmorica zbog povreda precretana u Konji. To znači da utakmica u kojoj bi Galata trebalo da bude jača, ne mora obavezno i da se završi po šablonu koji predviđa tabela, ali i zanimljiva istorija para. Naime, Galatasaraj je dobio dve od poslednjih pet utakmica para, dok je u tri navrata dolazio X.

Izabrane vesti

„Igram 3+, uz kvotu 1,85“, poručila je Ceca Kitić, koja je sa ženskom rukometnom reprezentacijom Jugoslavije učestvovala na OI 1980. u Moskvi, kao i Los Anđelesu 1984. godine.

U Moskvi je Svetlana Kitić igrala na svih pet utakmica reprezentacije i postigla je 29 golova za tada srebrnu selekciju, dok se zlatom okitila četiri godine kasnije. Nadamo se da će šapionka biti i sada, a da to postane Svetlani je potrebno da pogodi tip u španskom Kupu kralja, pošto je odabrala meč IBICA – SELTA. Ništa sem teorijske šanse nema Ibica pred utakmicu sa Seltom koja u Primeri trenutno zauzma osmo mesto. Naime, tim koji je od poslednjih pet utakmica izgubio samo od Real Madrida ne treba da se plaši za izdanje protiv Ibice koja može samo da se nada da je neće snaći sramota, odnosno poraz koji broji previše primljenih golova.

„Kombinujem 2&3+”

Već smo na utakmici Liga kupa Engleske koju igraju TOTENHEM i BRENTFORD. Pevcima na noge dolazi Brentford, jedini neporažen sastav na poslednjih pet utakmica u Čempionšipu. Zna to i Žoze Murinjo, pa sigurno ništa u polufinalu neće prepustiti slučaju, kao što nije ni na prethodnoj premijerligaškoj utakmici sa Lidsom koju su njegovi puleni dobili sa 3:0. Dakle, zna se ko će u Londonu biti navalentniji, ali ko će doći u goste s namerom da defanzivom pokuša da razvuče meč i eventualno natera Totenhem da napravi grešku iz nervoze.

„Čist kec na Pevce“, presekla je Ceca koja je od 2006. do 2008. godine obavljala funkciju sportskog direktora ženske rukometne reprezentacije BiH.

Tiket završavamo utakmicom ALKRON – SARAGOSA. Nema favorita u susretu fenjeraša delegiranih iz Segunde. Njihov poslednji susret u oktobru dobila je Saragosa tako što je napravila iznenađenje u gostima i slavila sa 0:3. Kako trenutno stoje stvari obe ekipe su podjednako spremne, pa bi rezultat mogao da prevagne i na jednu i na drugu stranu. Inače, na poslednje tri utakmice para dolazila je makar 3+ igra, dok je na četiri od pet utakmica timova pozitivno bodovan NG ishod.

„Igru završavam još jednom jedinicom“, poručila je naša Ceca, ista ona o kojoj će zauvek u rukometnim analima ostati zabeleženo da je izabrana za najbolju rukometnu igračicu sveta za 1988. godinu, od strane Svetske rukometne federacije.

Inače, Svetlana Kitić je na osnovu glasova u anketi Svetske rukometne federacije 2010. godine proglašena za najbolju rukometašicu svih vremena. Na dodeli oskara popularnosti za 2010. godinu proglašena je za ličnost godine u Srbiji. O noj je izašla i knjiga “Priča o Svetlani Ceci Kitić”, a nama se čini da je njena priča bila i ostala vezana za beogradski Radnički, rukomet uopšte, ali i Jedinstvo iz rodne Tuzle gde je okončala svoju profesionalnu karijeru.

Naravno, na kraju ostaje nam da podvučemo da je za Cecu Kitić dres beogradskog Radničkog možda i zaštitno obeležje. S ovim timom je 1980. i 1984. osvojila Kup evropskih šampiona. Između 1980. i 1985. je sa Radničkim igrala u svim finalima u kojima je Radnički učestvovao, a 1986. godine osvojila i Kup pobednika kupova.

Na kraju, a pre nego što naša goća odabere adresu za donaciju preko Drine konstatujemo da je u anale najdugotrajnije rubrike sportskog klađenja nakon 1.670 dana igre, kroz MOZZART donarorski fond prosleđeno tačno 17.994.794 dinara.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Svetlana Ceca Kitić će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarnog udruženja "Drugačiji svet"iz Bijeljine. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 14,12, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 100 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

Ceca Kitićbet analizasportsko klađenjehumanitarni tiket

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara