"Pogodak Đurđevića za 1:0"
"Pogodak Đurđevića za 1:0"

Još dve: Uroš Silni i Darko Odlični nas vode ka baražu! Šta je sa golmanom? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.09.16. | 19:53

U Novom Sadu 3:2 protiv Iraca

Pogodak Đurđevića za 1:0U petak „hvala“. U utorak „dovođenja“. U prošlom kolu učnili su nam ustupak verovatno vredan plasmana u baraž, međutim, u današnjem odmeravanju snaga jedva da su fudbaleri Republike Irske imali priliku da nas zaustave. Zato, što se, uglavnom, za sve - bar do završnih 20 minuta, pitala - Srbija. Za razliku od seniorskih kolega, mladi reprezentativci su nas još jednom obradovali i četvrtim bodom iz septembarske kvalifikacione etape jednom nogom maltene zakoračili u doigravanje, čiji je pobednik izboriti plasman na Prvenstvo Evrope.

Tamo nam je, svakako, mesto.

Izabrane vesti

Naši pred početak mečaNe samo zbog činjenice da smo odoleli, mnogi su saglasni i bili bolji od Italijana, već što smo u osmom meču Grupe 2 kvalifikacija pokazali Ostrvljanima da se fudbal ne igra „samo“ na snagu i skok. Ima nešto i do dopadljivosti. U Novom Sadu 3:2, u utakmici na čijem smo početku delovali razigrano, u nastavku povremeno rastrzano, na kraju i dramatično, pretekli smo Irsku na tabeli i, teniskim rečnikom, obezbedili sebi dve meč lopte za baraž.

Ruku na srce, egzekucija na „Karađorđu“ bila je baš u irskom stilu, pošto su svi naši golovi postignuti na tipično ostrvski način. U glavnoj ulozi bio je dvostruki strelac i novopromovisani kapiten Uroš Đurđević, koji je u 12. minutu klizećim startom pogodio malu mrežu, a u 71. pogodio sa 11 metara, pošto je prethodno iznudio jedanaesterac u jednom od mnogobrojnih strelovitih juriša ka golmanu Danijelu Rodžersu. Novi napadač Partizana bio je toliko dominantan u duelima sa snažnim i tehnički limitiranim gostima da je pre ili kasnije morao da naplati „suv“ kvalitet. Hvala mu na tom, jer su oba gola pala, što stručnjaci vole da kažu, „na vreme“.

Darko Lazić je bio odličanPosebno ovaj drugi, za 3:1, njime se činilo da je stavljena tačka na meč u kome smo potvrdili da imamo izrazito talentovanu generaciju u kojoj  su danas u prvih 11 bila čak osmorica zlatnih Orlića sa Novog Zelanda. Njima uz rame, apsolutno ravnopravno, stao je - uz Đurđevića - sigurno naš najbolji pojedac ovog susreta Darko Lazić. Štoper Anžija je uradio sve što je trebalo. I više od toga. Ako je Đurđević bio pretnja protivničkom, Lazić je predstavljao osigurač pred našim golom, toliko elegantno zaustavljao napade protivnika, iznosio loptu, pomerao liniju i kad je sve to zadatke uspešno obavio stigao čak da poentira. Iz vazduha.

Marko Grujić i Lazić dobro odradili posaoNjegov pogodak, između Đurđevićeva dva, potvrda je da svi mogu da ga daju i da u ofanzivnom delu ne moramo da brinemo, ali selektor Tomislav Sivić morao bi da se zamisli šta mu se dešava sa odrbanom i da li je opravdana bila odluka da među stative, još na prošlom meču, pošalje Vanju Milinkovića Savića. Čuvar mreže poljske Lehije umalo nas je koštao izjednačenja pred kraj prvog dela, u drugom je, ne samo svojim grečkama, kapituilirao dvaput, ali neki nerezonski potezi unosili su nervozu u tim koji je već imao tri boda spakovana u džepu.

Penal za 3:1Na kraju je ispalo dobro. Uzeli smo tri boda, preskočili Slovence, koji su danas bili slobodni, a ako 7. oktobra dobije Republiku Irsku u gostima (od večeras više nema šanse ni za baraž), a četiri dana kasnije Zmajčeke na našem terenu, eto nas u baražu.

I to nam je samo usputna stanica do Poljske 2017.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO EVROPE MLADIH REPREZENTACIJA, GRUPA 2

SRBIJA - REPUBLIKA IRSKA 3:2 (1:0)

/Đurđević 12, 71, Lazić 65 - O'Dauda 69, Mekgvajer 81/

Novi Sad
Stadion: „Karađorđe“
Gledalaca: 6.000
Sudija: Orel Grinfild (Izrael)
Žuti kartoni: S. Milinković Savić, Lazić (Srbija), Lenihan, Rodžers, Hoban (Republika Irska).

SRBIJA: V. Milinković Savić - Gajić, Lazić, Veljković, Antonov - Lukić, Grujić (od 76. Ristić) - A. Živković (od 60. Čavrić), S. Milinković Savić, Gaćinović - Đurđević (od 82. Radonjić). Selektor: Tomislav Sivić.

REPUBLIKA IRSKA: Rodžers - Lenihan, Rea, Hoban, O’Konor - Birne (od 76. Dimajo), Čarsli, Kulen - O’Dauda, Šodipo (od 66. Malrani), Dufus (od 72. Megvajer). Selektor: Noel King.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalmlada reprezentacija SrbijeMlada reprezentacijameđunarodni fudbalkvalifikacije za ep u21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara