""
""

KAKAV MEČ: Stivi Dži ušao u istoriju, Kabaj pocepao mrežu sa 30 metara, četiri gola i pregršt prilika! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.13. | 15:39

U remiju rezultatom 2:2 legenda Redsa sa bele tačke upisala 100. pogodak u Premijer ligi

U Njukaslu je sve prštalo od fudbala! Sjajan meč viđen je na severu Engleske, gde je u derbiju osmog kola Premijer lige viđeno čak četiri pogotka, jedan crveni karton, Džerardov ulazak u istoriju, koji je pokvaren remijem, ali i bomba Joana Kabaja sa 30-ak metara - 2:2.

Iako su gosti iz Liverpula tokom većeg dela susreta bili nadmoćniji u odnosu na rivala, Njukasl je dva puta dolazio u prednost i sasvim zasluženo osvojio jedan bod.

Izabrane vesti

Domaćin je već u 23. minutu šokirao velikog rivala, a tvorac cele akcije bio je fenomenalni Joan Kabaj. Francuz je sam povukao loptu, došao do nekih 30-ak metara od gola Minjolea, a zatim poslao neodbranjiv projektil koji je Sent Džejms Park bacio u trans! 

Gosti su do kraja poluvremena ipak uspeli da stignu do izjednačenja, ali i da dođu do brojčane prednosti na terenu. Igrao se 42. minut, Suarez je odlično primio loptu, ušao u protivnički šesnaesterac, a na njega je skočio Janga Mbiva koji je Urugvajca oborio na travu, a sudija Andre Mariner nije se dvoumio ni jednog sekunda. Pokazao je na belu tačku, Janga Mbivi pokazao crveni karton, a loptu je u svoje ruke uzeo kapiten Džerard. Stivi Dži je i ovog puta bio precizan, poslao je neodbranjivu loptu u donji desni ugao Krula, a ovim golom kapiten Liverpula upisao je 100. premijerligaški pogodak u karijeri. Prvi je postigao 5. decembra 1999. Šefildu.

Iako su imali igrača manje, fudbaleri Njukasla ponovo su uspeli da šokiraju rivala. U 57. minutu Pol Dumet iskoristio je vrlo loše postavljanje odbrane Liverpula i lepim udarcem levom nogom matirao nemoćnog Minjolea.

Ipak, od tog trenutka inicijativu je u potpunosti preuzeo gost, što se na kraju donekle i isplatilo. Posle jedne fenomenalne akcije u 72. minutu Liverpul je preko Staridža stigao do novog izjednačenja, a arhitekte su bili Mozes i Suarez. Staridžu je ovo bio sedmi gol u Premijer ligi. Redsi su tako konačno postigli pogodak u drugom poluvremenu, pošto su od starta nove sezone upisali samo jedan.


Do kraja meča Liverpul je imao sijaset prilika da konačno preokrene rezultat, ali su neprecizni bili Staridž, Suarez, Džonson, Džerard, ali se rezultat nije menjao. Poslednju priliku na meču propustio je Luis Suarez iz slobodnog udarca u 97. minutu susreta.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO:

Subota:

Njukasl – Liverpul 2:2 (1:1)
/Kabaj 23, Dumet 57 – Džerard 42, Staridž/ 72

16.00 Arsenal – Norič
16.00 Čelsi – Kardif
16.00 Everton – Hal Siti
16.00 Mančester junajted – Sautempton
16.00 Stouk – VBA
16.00 Svonsi – Sanderlend
18.30 Vest Hem – Mančester Siti

Nedelja:

17.00 Aston Vila – Totenhem

Ponedeljak:

21.00 Kristal Palas - Fulam

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaJoan KabajeLiverpulPol DumetPremijer ligaStiven Džerard

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara