""
""

Kalinić i Sančes - sad se lomi!

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.07.17. | 10:35

Sve bi trebalo da bude poznato najkasnije do sredine naredne sedmice

Italija danima unazad drhti zbog Milanove uraganske stihije i nezaustavljivog pohoda na tržištu, koji bi u narednim danima mogao da bude zaključen sa još tri velika transfera. Dok je Andrea Beloti tema o kojoj će se verovatno raspravljati do 31. avgusta i nekoliko minuta pre ponoći, Milan bi koliko do sredine naredne sedmice mogao da završi dva posla - Nikolu Kalinića i Renata Sančesa.

Izabrane vesti

Zato su mediji jedinstvene ocene da su pred milanskim gigantom dani u kojima će se lomiti koplja. 

Poznati agent Fali Ramadani, inače posrednik u pregovorima Milana i Fjorentine oko Kalinićevog transfera, očekuje se da će sleteti u Lombardiju u nedelju uveče ili najkasnije u ponedeljak ujutru. S njegovim dolaskom Milanov dom i Kalinićev transfer je bliži. 

Milan već ima dogovor sa Kalinićem, ali Fjorentina je ta koja zateže pregovore. Doduše, i čelnici Viole počeli su da popuštaju, pa su sa prvobitnih 30.000.000 evra postavili novu cenu na 25.000.000. Ali, Milanu je i to mnogo, pa je sve preko 22.000.000 evra previše u ovom trenutku. S tim da je put do konačnog rešenja praktično tu iza ćoška. Na Artemio Frankiju pomirili su se sa tim da Kalinić odlazi, pošto je u poslednje vreme vršio jak pritisak na upravu da ga pusti. 

Sada je ceo transfer na pragu realizacije, a direktorski tandem Fasone - Mirabeli nada se da će Kalinića staviti na raspolaganje treneru Vinćencu Monteli do Milanovog povratka sa turneje po Kini. 

Paralelno s ovim pregovorima Milanovi operativci rade na što bržem dovođenju Renata Sančesa. Bila je to priča koja je na početku izgledala potpuno nerealno, ali sada je došla u domen da je realizacija jako blizu. Karlo Anćeloti je poveznica, trofejni stručnjak je čak i poslao signalne rakete ka Milanu izjavom da "uči Renata da bude navijač Milana", što je više nego jasan znak da pored dima ima i vatre iza brda. Formula je prilično realna, a sve tri strane bi na kraju trebalo da budu zadovoljne. Milan predlaže dvogodišnju pozajmicu, za koju će platiti između 7.000.000 i 8.000.000 evra, dok će nakon isteka tog roka iskeširati još dodatnih 30.000.000 evra. Doduše, to će biti opcija, ne obaveza kluba. Jer, Bajern će tokom tog perioda imati priliku da isprati Renatov napredak i dovoljno vremena da oceni da li će skupocena investicija iz Benfike biti potpuni ili delimični promašaj, ili će ipak evoluirati u prototip veziste kakvog je Bajern i želeo kada ga je dovodio sa Luža. 

A onda, sve će karte biti bačene na realizaciju transfera Andree Belotija, koji se trenutno ne nalazi "ni na nebu, ni na zemlji".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ARenato SančesNikola KalinićNemackaMilanItalijaFjorentinaFali RamadaniEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara