"Sergej Milinković Savić na prvom meču sa Italijanima"
"Sergej Milinković Savić na prvom meču sa Italijanima"

Kalkulacije mlade reprezentacije: Pobeda za prvo mesto, remi za drugo, poraz - ćao

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.16. | 11:39

Srbija u Vićenci protiv Italije u sistemu 4-2-3-1, selektor Sivić objasnio zbog čega je promenio golmana

Sergej Milinković Savić na prvom meču sa ItalijanimaPre deset meseci u Novom Sadu bilo je 1:1. Ako bi i večeras u Vićenci završilo remijem mogli bismo da se pozdravimo sa prvim mestom i direktnim plasmanom na završni turnir. Samo pobeda nad Italijom lansira našu mladu reprezentaciju u borbu za prvo mesto preko koga se najlakše stiže na Prvenstvo Evrope u Poljskoj naredne godine.

Orlići ne smeju da pogreše, jer su im Auzurini već odmakli šest bodova (imaju i meč više), međutim, velika vrednost eventualne pobede naše mlade reprezentacije nad liderom Grupe 2 kvalifikacija (18.30) bila bi u činjenici da bismo njome skoro izvesno prestigli Slovence i ostali u trci za jednim od četiri mesta vode u baraž.

Izabrane vesti

MOZZART kvote ---->>> Srbija - Italija 1 (2,00), X (3,25), 2 (3,70)

Otuda je jasno šta je cilj.
Posle utakmice sa Italijom na „Karađorđu” novembra 2015. rekao sam da ćemo mnogo bolje da igramo u gostima. Obično držim reč. Duže vremena smo zajedno, bolje se poznajemo, izvukli smo pouke, a odgovor na sva pitanja daće meč u Vićenci“, siguran je u sebe i svoje izabranike Tomislav Sivić, selektor mlade reprezentacije Srbije.

Marko Grujić i Marko BenasiU razgovoru za Sportski žurnal, dan uoči meča u Italiji, Sivić je istakao da je za povoljan rezultat bitno da njegov tim bude „taktički disciplinovaniji nego prošle godine, da se linije ne razdvajaju i da ostavlja prostor protivniku“.

Mlada reprezentacijaIzvesno je d aćemo igrati u formaciji 4-2-3-1.
Povratkom Grujića i Maksimovića imamo igrače za formaciju sa dva zadnja vezna“, napomenuo je Sivić, uz pojašnjenje zašto je odlučio da promeni golmana. „Vanja Milinković Savić mnogo bolje igra nogom i zbog toga mu dajemo prednost, iako veoma cenimo i Borisa Radunovića. Sastav smo uigravali na treninzima ove nedelje, jedinu dilemu imali smo oko Nemanje Mihajlovića“, dodao je Sivić, mada je s obzirom na ne baš sjajnu formu Partizanovog krilnog veziste logičnije očekivati da na tom mestu zauigra Mijat Gaćinović iz Ajntrahta.

------------------------------------------------------

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO EVROPE MLADIH REPREZENTACIJA

Italija - Srbija, 18.30

Vićenca
Stadion: „Romeo Menti“
Kapacitet: 13.173
Sudija: Karlos Del Kero (Španija)

Italija: Kranjo - Konti, Romanja, Romanjoli, Birađi - Di Frančesko, Kataldi, Benasi, Pelegrini - Čeri, Garitano.
Srbija: V. Milinković Savić - Gajić, Lazić, Veljković, Antonov - Grujić, Maksimović - Meleg, S. Milinković Savić, Gaćinović - Čavrić.

GRUPA 2 KVALIFIKACIJA

Danas:
18.30 Italija - Srbija
20.30 Republika Irska - Slovenija

TABELA: Italija 19 bodova (sedam utakmica), Slovenija 15 (7), Srbija 13 (6), Republika Irska 9 (7), Litvanija 6 (8), Andora 3 (9).

(FOTO: Star sport)


tagovi

reprezentativni fudbalmlada reprezentacija SrbijeMlada reprezentacijameđunarodni fudbalkvalifikacije za ep u21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara