"pljunuti Silva"
"pljunuti Silva"

Lažni David Silva, 25 godina stariji, maskiran samo kačketkom (?!) iz banke podizao ogroman novac sa fudbalerovog računa

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.02.17. | 11:39

Stradao i Manuel Pelegrini

pljunuti SilvaKako je ovo prošlo možemo samo da nagađamo, ali Džonatanu Rubenu iz Birmingema nekako je uspeo da sa računa Manuela Pelegrinija, bivšeg trenera Mančester Sitija, te Davida Silve skine sve skupa 120.000 funti. I ne bi nam to bilo toliko čudno da 56-godišnji Ruben deo tih para nije lično podizao sa šaltera, predstavljajući se kao 25 godina mlađi Silva, pritom noseći samo kačket kao masku?!

Bilo kako, Silvi je s računa nestalo 20.000 funti, a Pelegriniju čak 100.000. Cela prevara je i otkrivena kada je Pelegriniju odbijena kartica u restoranu. Samo zamislite, toliko para je čovek zaradio, a nije imao da plati večeru? Naravno da mu je nešto bilo sumnjivo.

Izabrane vesti

Tek onda je Ruben uhvaćen. Dok je pokušavao da sa Pelegrinijevim novcem kupi 27.000 funti vredan sat. Posle hapšenja, prevarant - poznat i pod imenom Džonatan Dejvis - rekao je da ne oseća krivicu, jer fudbaleri ove njegove hirove jednostavno “mogu da priušte“. Naravno, taj argument nije prošao na sudu, pa će Ruben narednih 20 meseci robijati. Već je i bio na uslovnoj kazni zbog odvojene prevare od 14.000 funti.

Inače, nije baš sve bilo tako prosto kao što se čini. Pre no što je krenuo na Silvu, Ruben je telefonski prošao sve provere u banci pre no što je naručio rezervnu karticu i pin. Isporuka je išla na Silvinu adresu, ali ju je Ruben, ne zna se baš kako, presekao. I onda sa karticom komotno išao po bankama i dizao novac što nam nikako ne ide u glavu jer ni najmanje ne liči na 31-godišnjeg Silvu. Podigao je tačno 20.950 funti. Silva je saznao kada su na telefon počela da mu stižu SMS obaveštenja.

Pelegrini je napadnut dva dana kasnije. Ruben je takođe uspeo da sazna pin broj kartice koju je potom koristio u 23 različite situacije. Čileanskom treneru skinuo je 98.650 funti pre no što je provaljen.

I Silvi i Pelegriniju novac je naravno vraćen.


tagovi

David SilvaEngleskaEvropaMančester SitiManuel PelegriniPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara