Lebron je uzeo loptu i rekao - bež’te kući! Klivlend je u polufinalu Istoka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.04.18. | 21:55

Indijana pala u sedmoj utakmici prve runde plej-ofa, nije pomogla ni odlična partija Viktora Oladipa

Kralj je Lebron Džejms, a ostali mogu samo da se poređaju iza njega. Bilo je mnogih koji su ove sezone sumnjali u Džejmsa, dovodili u pitanje liderske sposobnosti i motivaciju u dresu Klivlend Kavalirsa. Ali, prva zvezda NBA lige na pravi način je odgovorio svim nevernim Tomama. Džejms je na sjajan način predvodio Kavalirse do pobede od 105:101 nad Indijanom u sedmom meču prve runde plej-ofa.

Lebron je odbranio Klivlend i sačuvao dostojanstvo Kavalirsa koji će sada u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije NBA lgie odmeriti snage sa Toronto Reptorsima.

Izabrane vesti

Igrao je Džejms kao da mu je 18 godina i da u karijeri nije osvojio još nijedan šampionski prsten. Od 48 minuta koliko traje utakmica, on je na parketu proveo 43 minuta i čak je trener Klivlenda imao problem jer ovaj nije želeo da izađe iz igre.

A kakav učinak je imao prvi as Klivlenda svedoči i statitiska - postigao je 45 poena (šut iz igre 16-25), uhvatio je devet lopti i podelio sedam asistencija, a upisao je i četiri ukradene lopte.

Klivlend je vodio od samog početka utakmice, u finišu prvog poluvremena ta prednost iznosila je i 13 poena, ali je u nastavku Indijana uspela da uhvati priključak.

Pre svih, u redovima gostiju istakli su se Daren Kolison i Viktor Oladipo. Na minut i po pre kraja utakmice Pejsersi su uspeli da se približe na samo četiri poena zaostatka (100:96).

Ali, Kralj Džejms je onda položio posle sjajne asistenije Kajla Korvera, potom je pogodio i dva slobodna bacanja i navijači Klivlenda mogli su da počnu da slave.

Sjajnu, dabl-dabl partiju pružio je Tristan Tompson sa 15 poena i deset skokova, a Kevin Lav dodao je na to još 14 poena i šest uhvaćenih lopti. U gostujućoj ekipi fenomenalan je bio Oladipo sa 30 poena, 12 skokova i šest asistencija, a Daren Kolison ubacio je 23.

Probleme na startu polufinalne serije nije imao ni Hjuston koji je lako porazio Jutu pred svojom publikom sa 110:96.

Blistao je fantastični Džejms Harden koji je ubacio 41 poen uz sedam asistencija i osam skokova. Ključ pobede Roketsa bila je činjenica da su zaustavili u defanzivi prve zvezde gostiju Kraudera i fantastičnog Donovana Mičela, koji su ubacili po 21 poen.

Druga utakmica ovih rivala na programu je u četvrtak ujutru.

NBA REZULTATI

Klivlend - Indijana 105:101 - Kavalirsi vode 1:0 u seriji
/Džejms 45 - Oladipo 30/

Hjuston - Juta 110:96 - Roketsi vode 1:0 u seriji
/Harden 41 - Krauder i Mičel po 21/

Foto: Action Images


tagovi

Klivlend KavalirsIndijana PejsersLebron DžejmsTristan TompsonViktor Oladipo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara