Mirković o Musi: Mora to konkretnije

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.01.19. | 15:57

„Teške su noge, potrebno je više da igramo“, upozorava Partizanov trener

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

U prvom poluvremenu i nekako. U drugom nikako. Loše je Partizan počeo pripreni period na turskom tlu. Nije bilo tempa, organizacije napada, a ni završnice, što priznaje i glavnokomandujući Parnog valjka, Zoran Mirković posle kontrolnog susreta sa Slovanom iz Libereca.

Izabrane vesti

Sam potencira da je 0:1, između ostalog, posledica činjenice da su crno-beli u trećoj sedmici priprema, dok su Česi u završnoj fazi i uskoro se vraćaju kućama, jer im se prvenstvo nastavlja 9. februara.
"U periodu smo kad su igračima teške noge, što se i videlo. Mogu da budem zadovoljan izdanjem u prvom poluvremenu, dok je drugo bilo dosta siromašno. Mora mnogo, mnogo bolje", ne beži Bata od utiska da je njegov tim bio daleko od onoga kakvog želi da vidi.

Utakmica sa Slovanom podsetila je, u određenim trenucima, na duele ssa Viktorijom iz Plzenja: dosta trčanja, udaranja, saplitanja, pozicione igre, a fudbala - malo.
"Zadovoljan sam što smo u prvom poluvremenu bili odgovorni i agresivni, stajali smo blizu u defanzivnom bloku, a kad je organizacija u pitanju trebalo bi više da igramo. Doduše, imali smo naspram sebe agresivnog rivala. Trebalo bi više da tražimo dubinu i budemo konkretniji u realizaciji".

Bio je ovo prvi meč na kojem su javnosti mogli da se predstave zimske novajlije, Dejan Georgijević i Musa Ndžai. Igrali su samo 45 minuta, shodno tome i...
"Ne možemo davati preterani sud. Radili su ono što se od njih tražilo. Što se tiče Muse, mora mnogo bolje, da bude konkretniji i više da traži dubinu. Odnosi se na njega najviše".

Za razliku od blagih kritika na račun bivšeg igrača norveškog Stabeka, ima čime Mirković da bude zadovoljan, jer je nastavio da promoviše decu iz omladinske škole, te su danas šansu dobili vezista Filip Stevanović u prvom, odnosno štoper Strahinja Pavlović u drugom poluvremenu.
"U prvom delu se, na Stevanovićevom primeru, videlo da je reč o izuzetno talentovanom momku, međutim, trebalo bi da radi na fizičkoj snazi. Sa 16 i po godina ne može bolje", precizirao je Zoran Mirković.

Foto: FK Partizan


tagovi

Musa Ndžai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara