""
""

NE POTCENJUJTE ŠAMPIONA: Olimpijakos u finalu Evrolige!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.13. | 19:57

Grci sjajnom odbranom ukočili favorizovani CSKA (69:52) i u nedelju će igrati za odbranu titule osvojene protiv istog rivala u Istanbulu

 

Bogovi su pali na teme - Olimpijakos će braniti evroligašku titulu! Spektakularnom košarkom Grci su sa parketa O2 arene pometlali favorizovani CSKA 69:52 (24:17, 16:11, 13:8, 16:16) i u nedelju će se za boriti za treći naslov prvaka Evrope.  U reprizi lanjskog finala u Istanbulu nije bilo ni trunke drame kao pre 12 meseci, pošto su izabranici Jogosa Barcokasa odučili od košarke Moskovljane, prvog favorita Fajnl fora poslali u borbu za treće mesto, sebi za nedelju veče zakazali finale sa pobednikom španskog klasika, Barselona – Real Madrid (21 sat).

Izabrane vesti

Samo do 8. minuta vodila se izjednačena borba u Londonu, da bi Kajl Hejnc i Kostas Slukas u završnici prve četvrtine doneli ekipu iz Pireja sedam poena razlike i euforičan nalet košarke u transu preneli i na drugu deonicu. Očajan šut sa linije slobodnih bacanja i poražavajuća statistika za dva poena (pet od 13), uz atipično izdanje Miloša Teodosića (bez pogotka u prvih 10 minuta) i Nenada Krstića (dva poena) formirala je od igrača CSKA statiste predstave, u kojoj su aplauze zaslužili samo Grci.

Raznovrsna paljba iz svih oružja, samo jedan promašaj sa penala (deset od 11)  i dovoljno dobar procenat za dva (52%) omogućili su Olimpijakosu tečnu igru u napadu,  pa je razlika porasla na 13 poena u 15. minutzu (38:23) dok je granitna odbrana, pomognuta dobrim skokom (15 u odbrani, šest u napadu) nemilosrdno odbijala pokušaje isfrustriranih Armejaca da uhvate priključak.

Zvanično najbolji košarkaš regularnog dela Evrolige Vasilis Spanulis i sjajno krilo Kostas Papanikolau nastavili su da zatrpavaju koš pokunjenih zvezda CSKA i brzo stigli do plus 17 u 23. minutu, da bi zahvaljujući minijaturama Pere Antića Olimpijakos stigao do najveće prednosti 53:36 protiv ekipe koja u trećoj četvrtini nijednom nije poentirala iz igre!

Kad je Stratos Perperolgu na 7.37 pre kraja podigao na 60:40 bilo je jasno ko će u finale, a očajna lica Miloša Teodosića (pet poena), Vladimira Micova (tri poena), Nenada Krstića, Zorana Ercega (po dva) precizno ispoljila frustraciju poraženog sastava.

U pobedničkom timu najefikasniji su bili Kajl Hajns i Pero Antića (po 13), a činjenica da se u listu strelaca upisala devetorica igrača jasno pokazuje da je košarka igra u kojoj pobeđuje tim, a ne – novac.

 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvroligaEvropaF4 EvroligaGrčkaKK CSKA MoskvaKK OlimpijakoskošarkaRusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara