(Star sport)
(Star sport)

Aleksandar Jovanović posle skraćenja spiska podsetio na dešavanja pred Mundijal u Rusiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 10:26

Partizanov golman opet nije prošao sito, iako iza sebe ima sezonu karijere

Istorija se ponovila. Tako bi mogao da protumači status Aleksandra Jovanovića u reprezentaciji Srbije. Još jednom je branio sjajno i opet nije bilo dovoljno da se nađe na završnom spisku igrača za veliko takmičenje. Kao što je bio slučaj pre šest godina, tako i ovog leta nećemo gledati proverenog golmana u opremi Orlova. Iako veliki deo javnosti smatra da je imao osnova da prođe sito.

Leta 2018. Jovanović je kao član Arhusa privodio kraju boravak u Danskoj i redovno bio deo tima tadašnjeg selektora Slavoljuba Muslina, ali se posle promene selektora i dolaska Mladena Krstajića nije našao među putnicima za Mundijal u Rusiji. Tad jeste branio samo jednu utakmicu, prijateljskog karaktera, u Ukrajini, ali je redovno bio tu i osećao se delom državnog tima. Bio je i na širem spisku, ali je posle priprema u Austriji otpao, kao četvrti golman, te su na Svetsko prvenstvo putovali Vladimir Stojković, Predrag Rajković i Marko Dmitrović.

Izabrane vesti

Ovog maja ista priča. Čak ni najbolja sezona u karijeri nije bila dovoljna da se Jovanović nađe među kandidatima za utakmice Evropskog prvenstva. Logično je zapitati se šta je još mogao da uradi da bi prošao filter, jer je dao celog sebe i zaslužio javne pohvale selektora, ali opet, kad je došlo vreme za odabir nije završio na konačnom spisku.

Srbija daje makar jedan gol Engleskoj, kvota 1,60

Sve to je proizvelo, reklo bi se, ljudsku reakciju 31-godišnjeg Nišlije, koji je na Instagramu postavio dva spiska, onaj od pre šest godina ovaj sadašnji, uz komentar:

Back to back: 2018. pred Svetsko, širi spisak, precrtan; 2024. pred Evropsko, širi spisak, precrtan“.

Podsetimo, Piksijev izbor je da u Nemačku, od golmana, idu Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković i Đorđe Petrović.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeAleksandar JovanovićFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara