""
""

Oni su carevi plej-ofa Evrolige

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.04.17. | 10:05

Pogledajte ko istorijski dominira u kojoj kategoriji najelitnijeg evropskog takmičenja kada je doigravanje u pitanju

Već u utorak čekaju nas prve utakmice plej-ofa Evrolige, a dok čekamo na prve obračune pravo je vreme da se podsetimo na statističke lidere ovog dela takmičenja (plej-ofa) kada je istorijat Evrolige u pitanju.

Specijalizovani portal Eurohups izvukao je statističke parametre uključujući i aktuelne i penzionisane igrače.

Izabrane vesti

INDEKSNI POENI

Huan Karlos Navaro ove sezone neće igrati u plej-ofu zato što je njegova Barselona imala najslabiju sezonu u proteklih 12 godina. Ali zato je istorijski gledano neprikosnoven kada su indeksni poeni u pitanju. Nalazi se na prvom mestu sa ukupno 517 takvih poena, a samo Ante Tomić ima bolji prosek od njega.

POENI

Navaro je i u ovoj kategoriji najbolji sa ukupno 534 poena na 39 utakmica što je i u proseku gledano najbolji učinak od 13,69 poena po utakmici.

SKOKOVI

Zanimljivo, četiri od pet najboljih skakača su aktivni igrači koji još nastupaju u Evroligi. S tim što Ante Tomić neće igrati u plej-ofu ove sezone. Zanimljivo, Dimitris Dijamantidis se nalazi na šestom mestu. Jorgos Printezis je sedmi. Prvi, naravno, 37-godišnji Felipe Rejes.

ASISTENCIJE

E u ovoj kategoriji i mi "konja za trku imamo". I to kakvog. Miloš Teodosić je treći najbolji asistent u plej-ofu Evrolige u istoriji. Ispred njega su samo Dimitris Dijamantidis sa 147 i Vasilis Spanulis sa 138 završnih dodavanja. Ako Miloš bude odigrao kao što zna i može, vrlo lako bi mogao da izbije na vrh do kraja ove sezone. Inače, već sada ima najbolji prosek od 4,81 asistencije po utakmici.

UKRADENE LOPTE

Crvena zvezda je ove sezone bila najbolji tim u ovom aspektu, a imala je i Čarlsa Dženkinsa koji je bio najbolji kradljivac lige. A kada se gleda istorijski samo plej-of Evrolige, najbolji je Dimitris Dijamantidis koji je bio poznat po svojim defanzivnim karakteristikama. Odmah iza njega je Pablo Priđoni sa 42 ukradene lopte, dok je Marko Jarić na četvrtom mestu sa 20 (igrao za Virtus, Real Madrid, Montepaski).

BLOKADE

Centar Panatinaikosa Janis Burusis sa 25 blokada na 27 mečeva zauzima prvo mesto kumulativno gledano. Ipak, Stojan Vranković je na trećem mestu sa 20 banana na samo sedam mečeva u plej-ofu, tako da realno možemo da kažemo da je sa prosekom od 2,86 najbolji po ovom parametru.

(FOTO: MN Press, Printskrin Eurohoops)


tagovi

Dimitris DijamantidisEvroligaEvropaHuan Karlos NavaroMiloš TeodosićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara