""
""

Ovu Laboral Kuću je nemoguće oduvati! Olimpijakos sad opasno visi

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.03.16. | 22:41

Himki pao u Baskiji – 98:83, Olimpijakos položio oružje u Nemačkoj protiv Brosea

Ovu Kuću je nemoguće oduvati. Legionari iz Himkija su duvali i duvali, sipali trojke, imali vrhunsku unutrašnju igru tokom dobrog dela prvog poluvremena. Ali na kraju su isprašeni u Baskiji.

Kuća Laborala je rešena da u grupi smrti obezbedi prednost domaćeg terena i da bude ispred Reala. Tim Velimira Perasovića ponovo je pružio napadački vrlo potentnu partiju i do nogu potukao skupoceni ruski Himki – 98:83. Bila je to sedma pobeda španskog predstavnika u TOP 16 fazi, sasvim dovoljno da se prenoći na čelu tabele. I da se čeka evenutalni kiks CSKA u Barseloni.

Izabrane vesti

Himki je imao blagu prednost u prvom poluvremenu, međutim treću četvrtinu Kuća Laboral je odigrala kao u transu. Baskijci su zategli odbranu kao strunu i serijom 11:0 došli do velike prednosti. Fabian Kozer je punio koš Himkija sa distance, dok je Buruzis gospodario u reketu. Grčki reprezentativac je meč završio sa 16 poena i 13 skokova. Bivši košarkaš crveno-belih Jaka Blažić je dodao devet poena, dok je Bertrans upisao 13.

Kod gostiju su se istakli Šved (19) i Koponen (15).

 

Dok Kuća gazi, Olimpijakos posreće. Veliki korak unazad napravio je bivši šampion Evrope u borbi za četvrtfinale. Spanulis i drugovi ostvavili su bodove u Nemačkoj. Brose ih je pobedio na najbolniji mogući način. Tim iz Pireja je imao dva poena prednosti, ali je Janis Strelninks trojkom četiri sekunde pre kraja postavio konačan rezultat – 72:71

 

(Foto Star Sport)


tagovi

Velimir PerasovićŠpanijaRusijaOlimpijakosNemackaJanis BurusisJaka BlažićHimkiEvropaEvroligaBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara