"Milunović"
"Milunović"

Pala je Italija: Milunović obradovao Dodića, glupo isključenje Berardija! Znači li ovo da smo spremni za EP mladih?

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.03.15. | 23:03

Orlići na kontrolnom susretu u Beneventu savladali Azurine (1:0), Aleksandar Pešić pogodio prečku i promašio zicer

MilunovićNije moglo u Novom Sadu - može u Beneventu. Iz drugog pokušaja Mladen Dodić je upisao prvenac na funkciji selektora mlade reprezentacije Srbije. Tri dana posle poraza od Švedske (0:1) Orlići su preleteli Italiju na gostujućeg terenu (1:0) i protiv još jednog učesnika završnog turnira Prvenstva Evrope mladih reprezentacija nagovestili da u njima ima potencijala za juriš na medalju.

Čovek odluke bio je Luka Milunović, napadač grčkog Platanijasa, koji je na isteku sata igre reagovao na asistenciju Gorana Čaušića i Srbiji doneo drugu pobedu nad Azurinima u poslednja tri meča, posle one izborene 19. novembra 2013. u Gornjem Milanovcu, kad je upravo večerašnji asistent zatresao mrežu.

Izabrane vesti

Srbija je pokazala daleko bolju partiju nego protiv Švedske, u prvom delu imala više od igre, ne i dovoljno sreće da preko Miloša Jojića povede. Vezista Borusije je pokušavao dalekometnim hicima, prvi je ispalio u 20, drugi u 44. minutu, ali je oba puta golman Bardi otklanjao opasnost. Čuvar mreže Kjeva je čak savladan u 12. minutu, ali je posle udarca glavom Aleksandra Pešića stativa sprečila naš tim da stigne do prednosti koju je po svemu prikazanom zaslužio.

Ono što nije uspeo u prvom, gostujući sastav naplatio je u drugom delu i to kad je stekao brojčanu prednost na terenu. U desetoj sekundi drugog poluvremena napadač Sasuola Domeniko Berardi zaradio je drugi žuti karton zbog prekršaja na sredini terena, usledilo je isključenje, a samo 13 minuta kasnije i vodeći gol Milinovića.

Očekivalo se u tim trenucima da ekipa Mladena Dodića mirno privede utakmicu kraju, međutim, nekoliko izmena njegovog kolege Di Bjađa i pritisak domaćina, kao i nesvesno povlačenje Orlića učinili su da Italijani do kraja budu odlučniji tim. No, kao što je u prvom delu zaustavio udarac Rominog veziste Verdija, tako je golman Marko Dmitrović i pred kraj otkalnjao opasnost, dok su Aleksandar Pešić i Uroš Đurđević na suprotnoj strani propustili sjajne šanse da povećaju na 2:0.

Mada, dobiti Italijane, na njihovom bunjištu, „njihovim“ rezultatom... Slatko je!

----------------------------------------
ITALIJA - SRBIJA 0:1 (0:0)
/Milinović 60/

Benevento
Stadion: „Ćiro Viđorito“
Sudija: Ali Pakabijik (Turska)
Žuti kartoni: Berardi, Sabelji, Kataldi (Italija), Pantić, Đuršević (Srbija)
Crveni karton: Domeniko Berardi (Italija) u 46. minutu.

ITALIJA: Bardi - Sabelji (od 89. Longo), Biralji (od 46. Zapakosta), Sturaro (od 46. Kataldi), Romanjoli - Rugani, Benasi (od 55. Molina), Baselji (od 77. Krisetig), Verdi (od 77. Batukio) - Berardi, Trota (od 56. Beloti).

SRBIJA: Dmitrović - Stojković, Pantić, Ćirković (od 77. Lazić),  Ne. Petrović -  Brašanac (od 86. Ivanić), Kovačević, Čaušić, Jojić (od 76. Đurđević) - Milunović (od 68. S. Srnić), Pešić.

(FOTO: Action images)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalMladen Dodićmlada reprezentacija SrbijeMlada reprezentacijaLuka Milunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara