N. R. Miletić, Zakarić, Šćekić i Valijente oko Boaćija
N. R. Miletić, Zakarić, Šćekić i Valijente oko Boaćija

Partizan nema mač

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.19. | 10:41

Nigde matadora iz Humske, koji bi jednim udarcem završio posao, za ovacije sa južne tribine

Čuvena, 20 godina stara, borilačka igrica Mortal Kombat, ima taj detalj da kada razbijete protivnika i nedostaje vam još jedan udarac za pobedu, izađe vam poruka na ekranu: Finish him (Dokrajči ga)!

Kad su poslednji derbiji u pitanju, upravo to nedostaje Partizanu, jedna takva poruka da osvane preko „ekrana“, koja će ga pogurati da pobednički završi meč protiv Crvene zvezde. Ubilački instinkt je iscureo negde iz crno-belog koda, pa i kada imaju grogiranog rivala pred sobom, ne uspevaju da ga obore na pod. Nigde matadora iz Humske, koji bi jednim udarcem mača završio posao, za ovacije sa južne tribine...

Izabrane vesti

I posle 159. večitog derbija navijači crno-belih listom imaju stav: „ponovo su se izvukli“! Možda je to istina, možda i nije, jer je Zvezda nasrtala tokom celog drugog poluvremena, ali ovo je treći put u poslednja četiri okršaja dva kluba sa jednog brda, da je Partizan poveo i da nije uspeo da dobije utakmicu. Završni udarac je izostao. Jednako kao završni pas u brojnim dobrim napadačkim pozicijama tokom prvog poluvremena.

Slavlje Nemanje Nikolića

Ako Partizan nije imao snage, a pogotovo ne dovoljno jaku klupu sa koje bi neko ušao da održi ritam i zadrži loptu, onda nije uspeo ni da „ubije“ utakmicu kako to čine velike ekipe kada imaju vođstvo, ali ne stoje baš najbolje na terenu.

Crno-beli ni jesenas na svom stadionu nisu uspeli da sačuvaju 1:0. A, bili su bolji tokom skoro cele utakmice, držali rezultat i konce igre, Zvezda je delovala umorno i bez rešenja. Činilo se da drugi gol Partizana visi u vazduhu, a onda je pao iz vazduha u mrežu Parnog valjka. Boaći je skočio posle kornera i, kako je ocenio sudija Đokić, izjednačio na 1:1.

I u decembru 2017. godine je napadač iz Gane izbio večitom rivalu pobedu i dva boda iz džepa. Ponovo je poveo Partizan, golom Sume iz penala u 61. minutu, pa je Ožegović promašio „mrtvu“ šansu da overi pobedu i onda je Boaći, posle duge akcije nakon prekida, našao putić do male mreže Stojkovićevog gola - 1:1.

Tri derbija od četiri poslednja da Partizan povede i ne pobedi. Da li je to nesreća il' ko zna šta li je... Mada, sa kakvim su očekivanjima široke javnosti ispraćeni na Marakanu, crno-beli zaista mogu da budu zadovoljni na kraju.

Piše: Vujadin Tomković


tagovi

Nemanja NikolićRikardo Gomeš159. večiti derbiFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara