Da li će biti ustartnoj postavi?
Da li će biti ustartnoj postavi?

Počinje u zemlji svetskih šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.08.18. | 08:54

Okršaj u Superkupu Francuske neće biti potpun derbi najjačih ekipa s obzirom da će pojedinci nedostajati, što zbog produženog odmora posle Mundijala, što zbog problema sa povredama

Francuski fudbal odavno nije bio u fokusu fudbalske javnosti kao sada. Uspeh reprezentacije na Mundijalu je potvrdio ono što se već godinama priča - Francuska je najveći proizvođač fudbalera u Evropi. A kao rezultat toga je došla i kruna u Rusiji.

I klupski fudbal napreduje poslednjih godina i podiže se. Novu sezonu u Francuskoj otvaraju dva najbolja tima i dva poslednja šampiona - Pari Sen Žermen i Monako. Oni će su u Superkupu (14.00, TV Arena Sport 1) boriti za prvi trofej u sezoni. I to u kineskom Šenženu. Jasno vam je, naravno, da je novac jedini razlog zbog kojeg je FS Francuske prihvatio da se ovaj meč odigra na Dalekom istoku.

Izabrane vesti

PSŽ i Monako su dve slične, a opet toiliko suprotne priče. Klub iz Pariza je zahvaljujući petrodolarima iz Katara postao suvereni vladar francuskog fudbala i jedan od najmoćnijih u Evropi. Trofeji na domaćem frontu poput ovog u Superkupu nisu prioritet u opsesivnoj jurnjavi za Ligom šampiona, već se oni podrazumevaju. I zato nije prijatno u Parizu kada trenutke nepažnje iskoristi baš Monako kao pretprošle sezone kada im je prekinuo niz šampionskih titula. Takođe, meč u Superkupu je bitan i zbog novog trenera Tomasa Tuhela kojem će to biti prilika da u pobedničkom stilu započne karijeru u Parizu.

I Kneževi su poput Svetaca u rukama milijardera iz inostranstva, ali s drugačijom strategijom. Otkako je klub kupio Dmitrij Ribolovljev i postavio Vadima Vasiljeva za glavnog u klubu, Monako je postao najveća fabrika talenata u evropskom fudbalu. Niko ne plaća za tinejdžere kao Monako, dovode ih na gomile, oblikuju, lansiraju i potom preprodaju da višestruko veći novac. A pride prave i rezultate.

Okršaj u Superkupu, međutim, neće biti potpun derbi najjačih francuskih ekipa, s obzirom da će pojedinci nedostajati, što zbog produženog odmora posle Mundijala, što zbog problema sa povredama. U taboru Svetaca, recimo, neće biti Edisona Kavanija i Kilijana Mbapea, ali će se u protokolu naći Nejmar, čiji je transfer u PSŽ juče proslavio godišnjicuLeonardo Žardim sa druge strane biće lišen usluga Radamela Falkaa, Đibrila SidibeaDanijela Subašića i Almamija Turea.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 14:00 5001 FRASK PSG - Monaco ug 3+ 1,40
Ukupna kvota1,40

FRANCUSKA - SUPERKUP

Subota
14.00: (1,72) PSŽ (3,90) Monako (4,60)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images

 


tagovi

Monakosuperkup francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara