""
""

Poješće SVEEEE u Poljskoj!

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.11.16. | 11:38

„Ova generacija može da osvoji još jedno zlatno“, poručuje Mijat Gaćinović

Sve može da ima svoj početak i kraj, osim niske uspeha naših mladih reprezentacija! I niske uspeha momaka šampionskog kova iz Litvanije i Novog Zelanda.

Sećate se sigurno da smo standarde, bar kada je u pitanju mlada selekcija, počeli da postavljamo 2004.godine. Generacija Vladimira Petrovića Pižona stigla je u Nemačkoj do srebrne medalje. Taj uspeh ponovili su i dobri đaci Miroslava Đukića tri leta kasnije. Bio je to sjajan tim. Sa Ivanovićem kao kapitenom odbrane, neustrašivim Draganom Mrđom i poletnim Boškom Jankovićem.

Izabrane vesti

Sivić: Ovi igrači su rođeni šampioni!

Pravili su uspehe i Dragomir Okuka, Slobodan Krčmarević i na posletku Radovan Ćurčić u onom baražu kada je kao Golijat oborio nikad jaču Španiju. Svi prethodni selektori i igrači mlade reprezentacije zaslužuju pohvale, ali momci koji će nas predstavljati na Evropskom prvenstvu 2017. godine su ipak nešto više.

Tamo na smotri najboljih evropskih selekcija učenici Tomislava Sivića trčaće u punom sprintu ka istoriji. Neki od njih su bili najbolji u Litvaniji 2013. godine, neki su prošlog leta doneli generalske šinjele i zlatnu medalju sa Novog Zelanda. Novi, epski uspeh predstavljao bi pomeranje standarda kada su u pitanju mlade selekcije. Verzijom triplete u generacijama do 19, 20 i 21 godine ne može da se pohvali ni moćna Španija.

Bilo je kriznih perioda u Dramenu, ali ponovo su članovi mlade reprezentacije Srbije pokazali da pored toga što vrcaju od talenta znaju da igraju na rezultat. Dovoljno da verujemo kako će Orlići narednog leta u Poljskoj sve da pojedu.
„Ne baš sjajan rezultat u Norveškoj, ali najvažnije je da smo se plasirali na Prvenstvo Evrope. Od sada kreće spremanje za to takmičenje. Pretpostavljali smo da će biti baš ovako. Pokazali su Norvežani kvalitet u ovom dvomeču. Možda su zaslužili pobedu u revanšu, ali mi smo zaslužili da se plasiramo na Prvenstvo Evrope. Ova selekcija može da ide do zlata, ali to treba da se zasluži, još mnogo toga nas čeka do Poljske“, poručio je krilni vezista našeg tima Mijat Gaćinović.

Bilo je trenutaka kada je prolaz visio o tankom koncu. Međutim ova generacija je navikla da preživljavala krizne periode. To ih prati još od omladinskog turnira u Turskoj kada je Nemanja Maksimović pogotkom glavom doneo prolaz našeg timu. A bez tog gola ne bi kasnije bilo ni Mađarske, ni Novog Zelanda. Možda ne bi bilo ni sjajne generacije u ovom obliku.
„Igrali smo protiv sjajne ekipe Norveške. Primili smo gol u nezgodnom trenutku. Posle toga smo imali šanse da rešimo utakmicu, promašili smo šanse i strepeli do kraja. Dobro se sve završilo“,rekao je Maksimović.

Nepotreban poraz, ali uspeh im je kodiran u DNK! Zlatni srpski dečaci idu po još jedno zlato

Duel u Norveškoj pamtiće se po odličnoj roli štoperskog tandema Jovanović-Lazić.
Odigrali smo dobru utakmicu, uradili smo šta smo želeli. Sačuvali smo prednost iz Beograda. Imali smo odličnu podršku, kao da smo igrali na domaćem terenu. Ovaj tim je dokazao da može mnogo. Ali ima još vremena da o tome razmišljamo“, poručio je Darko Lazić.

(Foto Star Sport)


tagovi

Tomislav Sivićreprezentativni fudbalNemanja Maksimovićmlada reprezentacija SrbijeEvropaDarko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara