"Igrači Metalca napuštaju teren stadiona Čukaričkog posle prekida"
"Igrači Metalca napuštaju teren stadiona Čukaričkog posle prekida"

Poništen revanš, Rad i Metalac igraju novi meč; Milanovčani grme: Nećemo na teren!

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.06.14. | 22:31

Takmičarska komisija FSS novi duel zakazala za 12. jun na stadionu Čukaričkog, bez prisustva gledalaca

Igrači Metalca napuštaju teren stadiona Čukaričkog posle prekidaPresedan iz kog god ugla da se posmatra. Rad i Metalac igraće novu utakmicu revanša baraža za popunu Superlige.

Takmičarska komisija FSS odlučila je na sastanku u četvrtak veče da poništi meč prekinut u 52. minutu pri vođstvu Građevinara 1:0, zbog toga što je neko aktivirao suzavac i za kao novi termin odredila 12. jun, pa će se isti rivali ponovo sastati na stadionu Čukaričkog narednog četvrtka od 19 časova. Uz bitnu napomenu – bez publike.
Komisija je na ovoj sednici razmatrala sve dopunske izveštaje, kao i zahtev Metalac da se utakmica registruje rezltatom 0:3 (par-forfe) u korist ovog kluba. Posle rasprave, u kojoj su razmotreni svi aspekti događanja na ovoj utakmici, kao i odredbe važećih propisa FSS, Takmičarska komisija je jednoglasno donela odluku da se odigra nova utakmica doigravanja. Takmičarska komisija će sve izveštaje službenih licA dostaviti Disciplinskoj komisiji FSS, koja će oceniti da li ima osnova za pokretanje disciplinskih postupaka u vezi događanja na utakmici. Sednica Disciplinske komisije biće održana u petak“, stoji u saopštenju Takmičarske komisije, objavljenom na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Izabrane vesti

Zvaničan sajt Metalca u petak popodne preneo je vest da je za klub iz Gornejg Milanovca na sezonu 2013/2014 stavljena tačka. Sve zbog neslavnog završetka meča i upotrebe suzavca.
Kod četvorice naših prvotimaca javile su se zdrastvene tegobe, i preporučeno im je strogo mirovanje. Za nas je ovaj baraž završen. Zbog prekida utakmice od strane domaćih navijača, očekujemo da se revanš meč registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Metalca“, kažu u Metalcu.

Napadač Rada Ognjen Ožegović oseća posledice suzavcaA predsednik Metalca Žarko Savićević za Sportski žurnal podržava stav kluba:
Stav UO je jasan, da nema izlaska na teren ako meč bude ponovljen. Kao predsednik, jednostavno, tu odluku nemam pravo da menjam“.

S druge strane, prvi čovek Građevinara Vladimir Savić za petak je najavuio sednicu Upravnog odbora Rada.
Prvi utisak je da je doneseno logično rešenje. Ne treba da odlučuju nefudbalski elementi koje su pojedinci pokušali da iskoriste i stignu do svog cilja“, kaže Savić.

Fudbalski cirkus u elitnoj – kako li to sad gordo zvuči? – Srbiji potrajaće još sedam dana?

(FOTO: MN Press)


tagovi

Takmičarska komisijaSuperligaSrbijaRadMetalacbaraž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara