"Mlada reprezentacija Srbije"
"Mlada reprezentacija Srbije"

Poslednje kolo: Goleada, pa baraž, a tamo dobijamo...

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.10.16. | 09:15

Mlada reprezentacija Srbije može i do prvog mesta i direktnog plasmana na EP ako pobedi, ali je potrebno da Italija izgubi od Litvanije

Mlada reprezentacija SrbijePre mesec dana, činilo se da će ovo biti jedan od najvažnijih mečeva zlatne generacije. Slovenci su bili više nego konkurentni, ali su nam vezanim porazima protiv Litvanije i Repulike Irske učinili uslugu. Orlići su se zacemantirali na drugoj poziciji, sa pet bodova više u odnosu na Zmajčeke, pa im je za siguran plasman u baraž potreban bod u Gornjem Milanovcu (17 časova, TV Arena sport 1). Naša selekcija može i do prvog mesta, odnosno direktnog plasmana na Prvenstvo Evrope, ali za takav rasplet potrebno je da Litvanija savlada Italiju u Kaunasu.

Ekipa Tomislava Sivića, posle štucanja na početku kvalifikacija, pokazuje znakove napretka. Remi u Italiji predstavljao je pravi vetar u leđa mladoj selekciji Srbije, koja je potom dva puta savladala Repuliku Irsku. S druge strane, Slovenci su u ozbiljnom padu. Nije to više onaj isti tim koji nas je taktički i tehnički urnisao pre godinu dana na domaćem terenu. Šporareva povreda imala je veliki, negativan uticaj na mladu reprezentaciju Slovenije. Naš rival u poslednjem kolu je napadački impotentan što najbolje ilustruje podatak da u poslednja dva takmičarska meča nisu postigli gol.
Zaista smo u nezgodnom trenutku poraženi od Slovenaca. Remizirali smo s Italijanima i neophodna nam je bila pobeda da ostanemo na vrhu. Od tad jurimo Azurine i ne zavisi više od nas da li ćemo ih stići. Nisam očekivao da će Slovenija ispasti iz trke za baraž, posebno da će izgubiti od Litvanije, koju smo mi oba puta deklasirali”, ističe Sergej Milinković Savić, jedan od ključnih igrača naše selekcije koji se posle suspenzije u minulom kolu danas vraća u startnih 11

Izabrane vesti

Sergej MIlinković SavićI bez prvotimca Lacija, Srbija je pokazala da ima širok spektar ubitačnog oružja. Protiv Italije smo došli do boda zahvaljući Gajiću, ulogu junaka u sudaru s Irskom u Novom Sadu imao je Uroš Đurđević, dok je u revanšu ekipu ka pobedi poveo rezervista Nemanja Mihajlović.
Nije mi bilo lako dok sam očekivao vesti iz Voterforda. Nije bilo TV prenosa, došlo mi je da razbijem telefon kad smo primili go li promašili penal. Brzo smo, ipak, preokrenuli i imamo priliku da protiv Slovenije overimo plasman u baraž. Bićemo jedni od favoritа u doigravanju ko god da nam bude rival. Prvo, ipak, moramo da kvalifikacije završimo pobedom”, dodao je Sergej Milinković Savić.

MOZZART kvote --->>> Srbija - Slovenija 1 (1,45), X (4,10), 2 (6,75)

Na četiri od poslednjih pet susreta Orlića došlo je 3+ i GG. Više nego jasan pokazatelj da bi publika u Gornjem Milanovcu mogla da uživa. Naša selekcija skoro pa da neće imati rezultatski imperativ. Eto još jednog razloga da ekipa Tomislava Sivića demonstrira šampionski karakter i vanserijski talenat.

Mijat GaćinovićNe sumnjamo da će Srbija savladati Sloveniju i tako, vrlo verovatno, najaviti važne mečeve u baražu. Imaće Andrija Živković i drugovi silan motiv da se revanširaju Slovencima za poraz u Koperu. Verujemo da bi Orlići mogli ubedljivom pobedom da stave tačku na dosadašnji deo kvalifikacija, čak i u prvom poluvremenu da reše pitanje pobednika. Do sada su mlade reprezentacije Srbije i Slovenije igrale samo jednom. Zmajčeki imaju trijumf.

SRBIJA - SLOVENIJA, 17.00

Gornji Milanovac
Stadion Metalca
Sudija: Mete Kalkavan (Turska)

Srbija (4-1-4-1): Vanja Milinković Savić - Gajić, Jovanović, Veljković, Ristić - Lukić - Živkoivć, Grujić, Sergej Milinković Savić, Gaćinović - Đurđević. Selektor: Tomislav Sivić.

Slovenija (3-4-3): Sorčan - Stanković, Ejup, Kavčić - Stojanović, Krajnc, Crnigoj, Krefl - Bajde, Zahović, Šporar.

Grupa 2 kvalifikacija za EP mladih:
Danas:
17.00 Srbija - Slovenija
17.00 Litvanija - Italija

Tabela Grupe 2: Italija 23 boda (9 utakmica), Srbija 20 (9), Slovenija 15 (9), Republika Irska 12 (10), Litvanija 9 (9), Andora 3 (10).

Od naših očekujemo novu radostNa Prvenstvu Evrope mladih naredne godine u Poljskoj igraće 12 reprezentacija. Sigurni učesnici su domaćin, pobednici devet kvalifikacionih grupa (zasad plasman obezbedili Nemačka, Češka, Danska, Engleska, Švedska, Slovačka i Portugalija) - uz napomenu da se čeka rasplet u Grupi 2 (Italija ili Srbija) i Grupi 3 (Island, Makedonija i Francuska) - kao i pobednici baraža u kome će učestvovati četiri najbolje drugoplasirane selekcije kad im se izbrišu rezultati protiv poslednjih timova u njihovim kvalifikacionim grupama.

Tabela drugoplasiranih: Španija u baražu! Srbiji igra bod ako...

Pod uslovom da osvoji bar bod u Gornjem Milanovcu, plus kako Italija slavi u Litvaniji, Srbija će sigurno biti druga u svojoj grupi i biće učesnik baraža u kome je već sigurna Španija.

Pogledajte kako trenutno izgleda tabela drugoplasiranih reprezentacija…

(FOTO: Star sport)


tagovi

kvalifikacije za ep u21međunarodni fudbalMlada reprezentacijamlada reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSergej Milinković SavićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara