""
""

Sale Obradović je čudo! Oživeo je Kevina Džonsa, a ovaj je razbio Amarea Stodamajera, Kinzija i Džerelsa

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.12.16. | 19:49

Nakon što je naneo poraz CSKA, srpski stručnjak nanizao još jednu pobedu, a preporodio je i nekadašnjeg centra Partizana

Kakav je samo potez napravila Lokomotiva Kubanj kada je smenila Focisa Kacikarisa i na njegovo mesto imenovala Sašu Obradovića. Srpski stručnjak niže fenomenalne rezultate otkako je preuzeo klub iz Krasnodara i preporodio ga je. U šest utakmica je zabeležio pet poraza i onaj jedan nesrećan poraz od Ulma. A među tih pet pobeda se nalazi i lekcija prošlog vikenda koju je očitao moćnom CSKA u VTB ligi, kao i večerašnja ubedljiva pobeda nad Hapoelom iz Jerusalima u Evrokupu od 88:68, kojom je Obradović potpuno oživeo nade ruskog kluba u Evrokupu. Primera radi, taj isti Hapoel je na svom terenu lagano pobedio Lokomotivu sa Kacikarisom na klupi...

Izabrane vesti

Da podsetimo, Sale je preuzeo Lokomotivu sa skorom 1:3 u Evropkupu, a od tada je zabeležio dve pobede. Sada tim iz Krasnodara ima skor 3:4, što je samo pobeda manje od Ulma i Hapoela i tri pobede manje od vodeće Valensije koja je večeras slavila u Ljubljani.

Pored sjajnih rezultata jedan od ključnih poteza koje je povukao Obradović je bila košarkaška rehabilitacija bivšeg Partizanovog centra Kevina Džonsa. Amerikanac je do dolaska Obradovića, u prvih pet kola postigao ukupno osam poena i imao četiri skoka zbog čega je bio na ivici otkaza. Od dolaska Obradovića se preporodio. Protiv Olimpije je imao devet poena  i 11 skokova, protiv Ulma 15 poena i četiri skoka, a večeras je razmontirao Hapoel predvođen nekadašnjom NBA zvezdom Amareom Stodemajerom. Džons je razbio znatno poznatijeg zemljaka pod košem i meč završio sa 22 poena i pet skokova. Iz igre je šutirao 11/14! Za 30 minuta na parketu. Odličan je bio i Met Džening sa 20 poena.

Kod gostiju je najefikasniji bio još jedan bivši košarkaš Partizana. Kurtis Džerels je ubacio 17 poena, Amare Stodemajer je dodao 16, a Tarens Kinzi 13 poena.

Lokomotiva je sjajno otvorila meč protiv Hapoela i zahvaljujući čvrstoj odbrani, raspoloženom Vujukasu i seriji trojki uspela da povede 20:6. U drugoj i trećoj četvrtini se razgoropadio Kevin Džons i ubacio 16 poena za ta dva perioda čime je održao Ruse u vođstvu, a pitanje pobednika je definitivno prelomljeno na poečtku poslednjeg kvartala kada je Lokomotiva povela sa 18 razlike (70:52).

Olimpija je bila na pragu senzacije protiv Valensije. Iako su Španci vodili ceo meč, imali plus 15 u prvoj četvrtini, plus 13 na poečtku poslednjeg kvartala, Olimpija je minut i 20 sekundi pre kraja povela preko Nikole Jankovića sa 72:71. Ipak, Anotan Dio je vezao trojku i poen sa linije slobodnih bacanja za pobedu španskog tima od 75:72, a domaći su promašili trojku za produžetak. Hrovat je kod domaćih upisao 18, a Oriola kod gostiju 20 poena.

Ubedljivu pobedu (92:73) je slavila Gran Kanarija u Litvaniji proiv Lijetkabelisa. Domaći tim nijednom nije poveo na utakmici, Španci su konstantno dizali prednost i u poslednjoj četvrtinili rekordnih 25 poena razlike. Svi gostujući košarkaši su se upisali u strelce, a najefikasniji je bio Kajl Kjurik sa 20 poena, dok se kod Litvanaca istakao Kšištof Lavrinovič sa 20 poena.

EVROKUP - DEVETO KOLO:

Grupa A
Lijetkabelis - Gran Kanarija 73:92
19.00 MZT - Nižnji

Grupa B
18.30 Lijetuvos Ritas - Alba
20.30 Bilbao - Fuenlabrada

Grupa C
20.00 Budućnost - Zenit
20.45 Unikaha - Mursija

Grupa D
Olimpija - Valensija 72:75
LokomotivA - Hapoel 88:68

(FOTO: MN Press)


tagovi

Tarens KinziSaša ObradovićOlimpijaKK ValensijaKK Lokomotiva KubanjKevin DžonsHapoel JerusalimGran KanarijaEvroligaEvrokupAmare Stodemajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara