""
""

ŠEŠIRI: Žreb je u petak u 13! Večiti, šta vam odgovara?

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.17. | 23:18

Partizan u trećem šeširu, Zvezda u četvrtom

I to smo dočekali: večiti rivali ruku pod ruku u grupnoj fazi Lige Evrope.

Bravo!

Izabrane vesti

Partizan je slistio Videoton u Mađarskoj (4:0), Crvena zvezda posle prave drame u revanšu izbacila Krasnodar (2:1), pa će prvi put otkako se igra fudbal oba naša tima istovremeno da se nađu u bubnju prilikom izvlačenja parova za grupnu fazu Lige Evrope.

Žreb je zakazan za petak od 13 časova u sedištu UEFA u Nionu, a završetkom revanš utakmica poznata je kompletna čista učesnika drugog po važnosti evropskog kupa. Za nas je najbitnije što ćemo ove jeseni u Beogradu gledati šest velikih međunarodnih utakmica, po tri u Humskoj i na Marakani, a s obzirom na ovo što su prikazali izabranici Miroslava Đukića i Vladana Milojevića nije nerelano očekivati od njih da dobace i do - proleća.

Sve je moguće...

Kako bilo, pred vama su šeširi za žreb grupa. U svakoj će da se nađu četiri ekipe. Partizan se nalazi u trećem, čak mu je malo nedostajalo da pređe u drugi (da su se desila još dva iznenađenje, odnosno da je još toliko favorita „vrisnulo“), crveno-beli su u poslednjem, pa već sad mogu da se prave kombinacije šta bi kome odgovaralo...

Ukupno 12 grupa po četiri tima, uz ograničenje da ekipe i iste države ne mogu da se nađu u istoj grupi, što automatski sprečava sudar Partizana i Crvene zvezde. Po dva najbolja sastava iz svake grupe će obezbediti plasman u nokaut fazu, gde će se ovim ekipama pridružiti i osam trećeplasiranih iz prve faze Lige šampiona.

PRVI ŠEŠIR: Arsenal (Engleska), Zenit (Rusija), Lion (Francuska), Dinamo Kijev (Ukrajina), Viljareal (Španija), Atletik Bilbao (Španija), Lacio (Italija), Milan (Italija), Plzenj (Češka), Salcburg (Austrija), Kopenhagen (Danska), Braga (Portugal);

DRUGI ŠEŠIR: Steaua (Rumunija), Ludogorec (Bugarska), BATE Borisov (Belorusija), Everton (Engleska), Jang Bojs (Švajcarska), Marselj (Francuska), Real Sosijedad (Španija), Makabi Tel Aviv (Izrael), Lokomotiva Moskva (Rusija), Herta (Nemačka), Austrija Beč (Austrija), Nica (Francuska);

TREĆI ŠEŠIR: Astana (Kazahstan), Partizan (Srbija), Hofenhejm (Nemačka), Keln (Nemačka), Rijeka (Hrvatska), Vitorija Gimaraeš (Portugal), Atalanta (Italija), Zulte Varegem (Belgija), Zorja (Ukrajina), Rozenborg (Norveška), Šerif (Moldavija), Hapoel Ber Šefa (Izrael).

ČETVRTI ŠEŠIR: Apolon Limasol (Kipar) Istanbul Bašakšehir (Turska), Konja (Turska), Vitese (Holandija), Slavija Prag (Češka), Crvena zvezda (Srbija), Skenderbeg (Albanija), Žlin (Češka), AEK Atina (Grčka), Lugano (Švajcarska), Vardar (Makedonija), Estersunds (Švedska).

Kalendar grupne faze Lige Evrope:

Prvo kolo 14. septembar
Drugo kolo 28. septembar
Treće kolo 19. oktobar
Četvrto kolo 2. novembar
Peto kolo 23. novembar
Šesto kolo 7. decembar

(FOTO: Star sport)


tagovi

EvropaLiga EvropešeširiSrbijaUEFAŽreb za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara