"Sa poslednjeg treninga naše mlada reprezentacije u Dramenu"
"Sa poslednjeg treninga naše mlada reprezentacije u Dramenu"

Tri promene u mladoj reprezentaciji: Počinju Grujić, Žile i Rile! Momci, dajte samo jedan gol

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.11.16. | 11:06

„Pronaći ćemo put lopti iza leđa protivničkog golmana i u Dramenu, što bi nam u velikoj meri otvorilo vrata završnog turnira“, uverava selektor Sivić pre revanš baraža s Norvežanima (19.00, RTS 2)

Sa poslednjeg treninga naše mlada reprezentacije u DramenuGol, gol, gol, samo jedan gol, pa da pijemo pivo celu noć!

Dozvoliće, valjda, Tomislav Sivić da se zalije očekivan plasman na Prvenstvo Evrope, popustiće kočnice i kod selektora i kod mladih reprezentativaca ako večeras na severu kontinenta, u doslovce zimskim uslovima (treninzi održani po snegu, na minus dva stepena Celzijusa), izvade vizu za Poljsku 2017.

Izabrane vesti

6036: MOZZART kvote ---->>>> Norveška U21 - Srbiaj U21 1 (2,25), X (3,10), 2 (3,20)

Da bi tako bilo potrebno je da sačuvamo vrlo lepu prednost iz beogradskog duela (2:0), ali poznajući mentalitet ovih momaka i način na koji igraju za državni tim poslednje tri godine ne bi bilo iznenađenje da i napadnu Norvešku na njenom terenu i duplom pobedom u bražu urade ono što nisu tokom kvalifikacija.
Maksimalno smo spremni. Svi igrači trenirali su punom snagom, što može samo da nas ohrabri uoči ovako važne utakmice. Dvomeč s Norvežanima podelili na četiri poluvremena. Prva dva smo odradili kako smo želeli, predstoje nam još dva. Imali smo u vidu da smo na ranijim mečevima imali pad u drugih 45 minuta i zbog toga taktiku i plan pravimo za svaki deo igre posebno. Takva bi trebalo da bude i igra“, pojasnio je u izjavi Sportskom žurnalu Tomislav Sivić, selektor Orlića uoči večerašnjeg duela u Dramenu (19.00, RTS 2).

Marko Grujić Prema informacijama uglednog dnevnika, Sivić će napraviti tri izmene u početnih 11 u odnosu na meč igran pre četiri dana na stadionu Partizana. S obzirom da je Marko Grujić u potpunosti zalečio povredu zbog koje je kasnio na okupljanje očekuje se da zaigra u veznom redu umesto Saše Lukića, desno krilo bi trebalo da bude Andrija Živković (Mijat Gaćinović se seli na klupu) imajući u vidu da je njegov ulazak na prvom meču doneo promenu ritma, dok se na poziciji levog krila umesto Nemanje Antonova očekuje Mihailo Ristić.
Drugačije ćemo i mi igrati nego u prvoj utakmici. Sve što budemo radili biće podređeno rezultatu. Ovo je za nas utakmica godine, ali moramo da ostanemo oprezni. Na taj način pristupili smo i prvoj utakmici. Insistirao sam od početka kvalifikacija da ne bude euforije, da se u svakoj utakmici iznova dokazujemo. Na poslednjih 11 utakmica nismo postigli gol samo u Kopru gde smo, u duelu sa Slovenijom, jedini put poraženi. Pronaći ćemo put lopti iza leđa protivničkog golmana i u Dramenu, što bi nam u velikoj meri otvorilo vrata završnog turnira“, dopunio je Sivić.

Tomislav Sivić Srbija bi večeras trebalo da počne u sledećem sastavu: Vanja Milinković Savić - Gajić, Lazić, Jovanović, Ristić - Grujić, Maksimović - Živković, Sergej Milinković Savić, Ninković - Đurđević. Napadač Partizana Uroš Đurđević, strelac prvog gola u petak veče, biće i večeras sa kapitenskom trakom oko ruke najveća pretnja golmanu Norveške.
Nikad ne obećavam golove, ali garantuijem da ću kao i uvek pružiti maksimum. U tom slučaju lakše mogu da pronađem put lopti do mreže. Ekipa je zaslužna za moju dobru formu. Svima nam je u glavama da se plasiramo na EP i pojedinačni učinak uvek je manje važan od timskog. Gol bi nam u mnogome olakšao posao“, uverava Đurđević.

Nikola NinkovićNa Prvenstvo Evrope u Poljsku već su se plasirali domaća selekcija, pobednici grupa: Portugalija, Danska, Engleska, Slovačka, Nemačka, Češka, Švedska, Italija i Makedonija, dok će dva preostala putnika biti poznata večeras, posle revanša Norveška - Srbija (prvi meč 0:2) i Španija - Austrija (1:1).
Presrećan sam zbog rezultata prvog meča. To što naša zlatna generacija ima prednost od dva gola ne znači da je sve gotovo. Svi igraju srcem, a tim ima isti duh kao onaj na Mundijalitu 2015. Svaki od momaka može da reši meč“, dodao je u izjavi za Alo sadašnji trener Čikaga Veljko Paunović, selektor svetskih prvaka sa Novog Zelanda  pre 15 meseci.

PAROVI BARAŽA ZA PLASMAN NA PRVENSTVO EVROPE MLADIH REPREZENTACIJA

19.00: Norveška – Srbija (prvi meč 0:2)
18.00: Španija – Austrija (1:1)

(FOTO: Star sport)


tagovi

Andrija Živkovićbaraž U21EP za mladeMarko Grujićmeđunarodni fudbalMihailo RistićMlada reprezentacijamlada reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbijaTomislav SivićUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara