"Marko Grujić"
"Marko Grujić"

KRAJ: Slovenija - Srbija 2:0, Šporar načeo, a Hotič dokusurio Orliće!

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.11.15. | 16:30

Uz MOZZART Sport pratite tekstualni kvalifikacionog meča za plasman na Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije

Izabrane vesti

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!
Ostanite uz MOZZART Sport, uskoro sledi detaljni izveštaj sa ovog meča. 

90. minut - Ulazimo u nadoknadu vremena, igraće se još samo tri minuta. Naši fudbaleri su imali nekoliko pokušaja sa distance, ali je mreža golmana Sorčana ostala netaknuta. Pomirili smo se sa porazom...

83. minut - GOOOOOOL! 2:0 za Slovence! Strelac je rezervista Dino Hotič! Nova greška danas vrlo loše odbrane Orlića, Crnigoj je lepo proigrao napadača Maribora, koji je pobegao našim defanzivcima i rutinski matirao Stefana Čupića

80. minut - Ulazimo u finiš meča, naš tim je bez prave prilike. U igri je i napadač Ožegović koji je zamenio vezistu Zdjelara, ali je uspeo do sada samo da dobije žuti karton za pokušaj simuliranja.

70. minut - Nisu naši Orlići danas na nivou na koji su nas navikli. Na svu muku i Italija vodi trenutno protiv Litvanije sa 2:0, pa nas u slučaju poraza na ovom meču očekuje pad na poziciju broj tri u kvalifikacionoj grupi.

63. minut - Najbolja šansa za Srbiju! Milinković Savić se odmah našao u prilici na drugoj strani, dobro je šutirao, ali je golman Sorčan ukrotio taj udarac. Selektor Tomislav Sivić je odmah reagovao nakon primljenog gola i na teren, umesto danas neprimetnog Plavišića poslao debitanta Miloša Pantovića, mladog fudbalera Bajerna. Na terenu je i Luka Jović, koji je ušao umesto Aleksandra Čavrića

61. minut - GOOOOOL! 1:0 za Sloveniju! Strelac je Andraž Šporar i to iz petog pokušaja! Zajc je izveo korner sa desne strane, Šaponjić loše izbio loptu, a napadač Olimpije je iz izgledne pozicije matirao Čupića za vođstvo domaćina.

51. minut - Velika šansa za Sloveniju! Posle neshvatljivog kiksa Jovanovića, dobre razmene pasova i asistencije Kapuna, opet se Andraž Šporar našao u izglednoj prilici, ali je previše oklevao i omogućio Čupiću da interveniše. Imali smo sreće.

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

45. minut - Srbija je imala nekoliko prilika u finišu prvog dela. Defanzivci Slovenije propisno su izudarali mladog Šaponjića, koji se dva puta našao na travi u kratkom vremenskom periodu. Čavrić je namučio golmana Slovenije iz kornera u 42. minutu, a minut kasnije i Vukašin Jovanović je šutirao sa ivice šesnaesterca pored gola. 

40. minut - Igra se uglavnom na polovini Slovenije, naši fudbaleri su agresivniji, kombinuju, ali bez konkretne prilike za gol. U međuvremenu videli smo i prvi žuti karton na meču, dobio ga je nervozni kapiten Orlića Marko Grujić. Opet je Šporar zapretio na drugoj strani, ali je slabo šutirao.

28. minut - Najbolja šansa za Srbiju. Antonov je izveo slobodan udarac sa desene strane, a Šaponjić neometan šutirao glavom sa nekih šest-sedam metara. Golman Sorčan je bez problema uhvatio loptu. Slab šut bisera Partizana. 

25. minut - Iako Srbija ima više loptu u posedu, mora se priznati da je Slovenija imala bolje šanse do sada. Pokušao je i Čavrić u 23. minutu sa nekih petnaestak metara, ali je njegov udarac izblokiran.

18. minut - Treća i ujedno najbolja prilika za Šporara. Lako je Slovenac prošao pred Babića izašao pred Čupića, ali mu je golman Srbije ušao u udarac i sačuvao svoju mrežu. Domaćini su u 13. minutu tražili i jedanaesterac. Nakon kornera sa desne strane Milinković Savić je utisak je nehotice zakačio loptu rukom u petercu, ali je arbitar iz Portugala pustio da se igra nastavi. Na drugoj strani opet je Sergej probao sa distance, ali bez uspeha.

10. minut - Slovenci su se oslobodili startnog pritiska, a najopasniji po gol Srbije trenutno je Andraž Šporar. Napadač Olimpije je dva puta šutirao ka golu Čupića i oba puta je bio neprecizan.

5. minut - Uvodni trenuci meča protiču u dominaciji Orlića. Već u trećem minutu dobro je pokušao Sergej Milinković Savić, ali je samo zagrejao dlanove golmana Sorčana.

UTAKMICA JE POČELA!

SLOVENIJA - SRBIJA 2:0 (0:0)
/Šporar 61, Hotič 83/

Stadion: Bonifika u Kopru
Gledalaca: 2.500
Sudija: Fabio Versimo (Portugal)

SLOVENIJA (4-4-2): Sorčan - Stojanović, Stanković, Ejup, Sme - Štulac (od 66 Hotič), Kapun, Bajić, Crnigoj - Zajc (od 78. Kastrevec), Šporar (od 87. Bajde).

SRBIJA (4-2-3-1): Čupić - Gajić, Jovanović, Babić, Antonov - Zdjelar (od 75. Ožegović), Grujić - Plavšić (od 62. Pantović), Milinković Savić, Čavrić (od 62. Jović) - Šaponjić.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

uzivo prenosiSlovenijamlada reprezentacija Srbijemeđunarodni fudbalkvalifikacije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara