""
""

Zemljotres u Los Anđelesu: Stiven Džerard zaludeo Amerikance - gol, asistencija, prečka, iznuđen penal... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.15. | 10:25

Bivši kapiten Liverpula pokrenuo novi tim ka preokretu od 0:2 do 5:2, het-trik Robija Kina

Protiv legendi ne pomažu ni dva gola prednosti. Vodio je San Hose 2:0 posle samo 25 minuta kalifornijskog derbija sa Los Anđelesom, a onda se probudio ponos u Robiju Kinu i Stivenu Džerardu. Za prgavog Irca smo navikli, a ako se nekom činilo da je legendarni kapiten Liverpula otišao u Sjedinjene Američke Države da se sunča ili da mu je u 36. godini manje stalo do fudbala, u noći između petka i subote dobio je krucijalan dokaz da greši, jer su bivši engleski reprezentativac i nekadašnji napadač Totenhema bili kreatori velikog preokreta i inspirator konačnog slavlja za svoj Galaksi - 5:2.

Džerard, kome je ovo bila tek treća utakmica u novom klubu, a prva u MLS ligi, najpre je iznudio jedanaesterac u 30. minutu. Mada, ruku na srce, više su ga sudije častile na osnovu imena nego što je to stvarno bio prekršaj za najstrožu kaznu. Zatim je već u 37. postigao prvenac za Los Anđeles, tako što je iz prve „zakucao“ loptu u meržu, da bi u drugom poluvremenu u stilu Dejvida Bekama - koji ga je gledao sa tribina - izveo slobodan udarac i namestio gol za potpuni preokret. Do kraja meča Stivi Dži je pokazao da i dalje ima razoran šut, iz još jednog slobodnog udarca uzdrmao je prečku, a onda mu je pred kraj jedan gol i poništen. Tačnije, arbitar je prethodno pokazao na belu tačku, pa se Džerardov lob nije važio.
Vrlo sam zadovoljan partijom i doprinosom ekipi. Polako ulazim u formu. Bio sam razočaran što nisam dao gol u prethodne dve utakmice (na Internacionalnom kupu šampiona i Kup Amerike), iako sam imao dve dobre šanse. Zato mi ovaj prevenac znači. Verovao sam u sebe, znam gde da se postavim, samo sam čekao da mi lopta dođe. Srećan sam zbog pogotka, ali sam još srećniji što je Robi Kin postigao het-trik“, rekao je Džerard posle meča.

Izabrane vesti

I pogodio u centar mete. On jeste nova zvezda Los Anđelesa, međutim, za pobedu nad San Hozeom, jednako je zaslužan i njegov nekadašnji kolega iz Premijer lige i jednu sezopnu saigrač na Enfildu, koji je sinoć postigao tri gola.

Pogledajte kako je to izgledalo...


tagovi

Stiven DžerardRobi Kinmeđunarodni fudbalLos Anđeles Galaksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara