ZVEZDA – TIM ZA TRNAVU: Velika promena u veznom redu, biće minuta za Simića...

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.08.18. | 20:30

I veliki ispit za nekadašnjeg kapitena Vojvodine...

Dve stvari su nagoveštavale krupnu promenu u veznom redu Crvene zvezde za jedan od mečeva sezone u Trnavi! Prvi je bio utisak i saznanje posle prve utakmice da Vladan Milojević nešto mora da promeni kako bi omekšao izuzetno tvrd bedem Radoslava Latala. A drugi je bio još ekspilcitniji: nekadašnji kapiten Vojvodine Dušan Jovančić odigrao je samo 45 minuta prvenstvenog sparinga sa subotičkim Spartakom, pa mesto prepustio Branku Jovičiću.

Trener crveno-belih Vladan Milojević lomio je, lomio i na kraju gotovo prelomio.

Izabrane vesti

 Visoki vezista, rođen u Beogradu, trebalo bi da promeni krvnu sliku Zvezdinog manevra na stadionu "Anton Malatinski". I to na uštrb vernog vojnika u liku i pređašnjem delu Branka Jovičića.

Kako sve nagoveštava novi defanzivni blok slovačkog šampiona, jasno je zašto je trener crveno-belih blizu odluke da poverenje ukaže Jovančiću. I pored toga što je Jovičić jedan od sinonima prošlogodišnjeg uspeha, Crvenoj zvezdi će biti potreban adut više u poslednjoj trećini terena. A to bi mogao upravo da bude Jovančić. Tokom dosadašnjeg staža u Crvenoj zvezdi, 186 centimetara visoki vezista pokazao je da može da zapreti iz dalje i da se dobro snalazi posle prekida. Takođe, reč je o dovoljno snažnom igraču koji će moći da parira jakim, ali individulano limitiranim fudbalerima Spartaka iz Trnave. Teško će moći da mu ostave gomilu slobodnog prostora, kako su to činili sa Brankom Jovičićem. Popularni Bakula u najboljoj varijanti za našeg šampiona dobiće zadatak da „zaključa“ utakmicu.

Dakle, Jovančić, Krstičić i Ebisilio. Morao bi Holanđanin da pokaže mnogo više nego u prvom meču, jer mu je za petama Veljko Simić. Neće dobiti šansu od početka, ali čitali ste već da bi on mogao da bude jedan od onih Milojevićevih aduta za koje Spartak neće imati rešenje… Sposoban je da se „šunja“ između dobro postavljenih defanzivnih linija tima i „podmuklim pasom“ (a to je u fudbalu najteže) razori suparničku odbranu.

Rezime - jedna krupna promena, jedan veliki adut sa klupe i ostatak tima iz Beograda. Nije trener Crvene zvezde Vladan Milojević neko ko velikim rokadama pokušava da dođe do pozitivnog efekta. Prošle godine u Evropi retko je menjao, sličan standard zadržao je i sada.

Znači, u odbrani sve isto. Tu će biti Borjan, Stojković, Savić, Degenek i Rodić. Bekovi će kao i Ebisilio imati šansu za popravni.

Izgled srca veznog reda Crvene zvezde već znate, a poznato je i da će po krilima dejstvovati Ben i Radonjić, odnosno da će najisturenji igrač bit Nikola Stojiljković.

CRVENA ZVEZDA ZA SPARTAK: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovančić, Krstičić, Ben, Ebisilio, Radonjić – Stojiljković.

 


tagovi

Spartak Trnava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara