Temi Abraham i Aleksandre Lakazet (©Reuters)
Temi Abraham i Aleksandre Lakazet (©Reuters)

Abraham neće u Rim, Arsenal ima rešenje: Lakazet kod Murinja, mladi Englez kod Artete

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.08.21. | 18:26

Rasplet koji bi odgovarao svima, sem Čelsiju

Sportski direktor Rome Tijago Pinto je u Londonu. Pokušava da pronađe zamenu za Edina Džeka. Prvi izbor je Temi Abraham, ali mladi Englez ne želi u Italiju. Zato se pojavila mogućnost da se na Olimpiko preseli Aleksandre Lakazet, dok bi upravo Abraham mogao da zameni Francuza u ekipi Arsenala, saznaje Kalčomerkato.

Roma je postigla dogovor sa Čelsijem. Plavci su pristali da puste 23-godišnjeg napadača u Rim na pozajmicu sa pravom otkupa. Zaradili bi 5.000.000 za kratkoročnu saradnju i još 35.000.000 pri prodaji narednog leta. Ipak, Abraham želi da ostane u Engleskoj, gde je nekoliko klubova pokazalo ozbiljno interesovanje za njegove usluge. Među njima je i Arsenal.

Izabrane vesti

Jasno, Čelsi ne bi da prodaje talentovanog centarfora komšijama. Radije bi ga prodali nekom od klubova iz inostranstva, pa su tako i prihvatili ponudu sa Olimpika, ali Abraham preti da im pokvari posao. Roma ga neće predugo čekati, ima rok do kraja nedelje da se izjasni. Nakon toga Vučica planira da se okrene drugim metama.

Kalčomerkato saznaje da je i Lakazet jedna od opcija Vučice. Ostalo je 30-godišnjem napadaču još godinu dana na ugovoru sa Arsenalom, nije u planovima Mikela Artete i navodno su ga Tobdžije ponudile Romi. Zarađuje 4.000.000 evra po sezoni, što navodno ne bi bila prevelika prepreka za klub iz Večnog grada, a pritom je izvesno da bi i njegovo angažovanje daleko manje koštalo Romu, s ozbirom da mu ističe ugovor narednog leta.

U slučaju da Abraham ne pristane na ponudu iz Italije, utisak je da bi iskusni Francuz mogao da bude dobro rešenje za Žozea Murinja, koji je već dobio drugi tip napadača u Eldoru Šomurodovu. Pritom bi to otvorilo vrata Arsenala Abrahamu, koji je zagrejan za prelazak u redove gradskog rivala, gde bi mogao da dobije ozbiljnu ulogu već u nastupajućoj sezoni.





tagovi

Tami EjbrahamAleksandre LakazetŽoze MurinjoMikel ArtetaRomaArsenalČelsiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Arsenal
Čelsi
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara