Tami Abraham (©Reuters)
Tami Abraham (©Reuters)

Čeka se Abraham: Murinjo preko veze dogovorio posao za 40.000.000, Atalanta i Sautempton ne odustaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 09:23

Napadaču se ne ide s Ostrva, ali ako ode ima šansu da igra Evropu, čak i Ligu šampiona

Čelsijeva pozicija na letnjoj transfer pijaci je izuzetna i ako sve prođe kako je planirano na Stamford Bridžu bi do kraja leta mogao da lansira još jedno ili dva ozbiljna pojačanja i pored 115.000.000 evra uloženih u vraćanje Romelua Lukaku. Takvu poziciju Čelsiju daje činjenica da se zbog osvajanja Lige šampiona, visokog plasmana u Premijer ligi i dobrog poslovanja na pijaci i dalje nalazi ispod granice finansijskog fer-pleja, a biće još i bolja onog trenutka kada bude prodat Tami Abraham.

Sreda, 21.00: (1,85) Čelsi (3,45) Viljareal (4,50)

Izabrane vesti

Mladom engleskom napadaču polako ističe vreme u Čelsiju i pitanje je samo gde će da nastavi karijeru. Interesovanja ima, tako da ne mora da brine, ali i dalje nema potpuno jasne slike gde bi visoki golgeter mogao da zaigra u budućnosti. Protekle noći s Čizme je stigla vest da je Roma sa Čelsijem dogovorila obeštećenje za Abrahama u visini od 40.000.000 evra. To je novac koji Čelsi i traži za Abrahama, a Žoze Murinjo je povukao veze kako bi se Roma našla u povoljnijoj situaciji za potpis od konkurencije. Problem je u tome što Vučica još nije ni blizu dogovora sa igračem oko ličnih uslova saradnje. Ali on je viđen kao zamena za Edina Džeka, za koga se samo čeka zvanična objava u Interu.

Danima se spekuliše o tome da se Abrahamu ne ide s Ostrva, ali ako ode ima šansu da igra u Evropi, čak i Ligu šampiona pošto njegov status proverava Atalanta. I klub iz Bergama spreman je da plati oko 40.000.000 evra za Abrahama koji je viđen za naslednika Duvana Zapate i upravo od njegovog eventualnog odlaska u Inter, gde bi zamenio Lukakua, zavisi to da li će za engleskog napadača biti poslata zvanična ponuda ili ne.

Kako stvari stoje, Abraham se ipak nada ostanku u svojoj zemlji. Dugo se u vezu s njim dovodila Aston Vila za koju je odigrao sezonu 2018/19 na pozajmici pre nego što je vraćen na Stamford Bridž u ambicioznom projektu Frenka Lamparda gde je veliku šansu pružio upravo izdancima Čelsija. Na kraju se Vila odlučila za Danija Ingsa za koga je platila oko 36.000.000 evra, pa je upravo Sautempton iskočio kao potencijalna destinacija. Pregovori traju, ali se nije daleko odmaklo. U igri je neko vreme bio i Arsenal, ali je priča nedavno utihnula jer su se Tobdžije okrenule Lautaru Martinezu, koga je opet navodno dogovorio Totenhem u poslu vrednom 90.000.000 evra.

Prava vrteška napadača se čeka širom evropskog kontinenta, jer bukvalno jedan posao sa sobom povlači drugi. Abraham još čeka, jer Tomas Tuhel na njega ne računa i Lukaku će biti prva, a Timo Verner i Kai Haverc rezervne opcije u napadu.



tagovi

Tami Ejbrahamletnji prelazni rok 2021RomaČelsiAtalantaSautempton

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara