Vensan Abubakar i Mohamed Salah (©AFP)
Vensan Abubakar i Mohamed Salah (©AFP)

Abubakar provocira napadača Egipta: Salah me nije impresionirao, dobar je ali nije na nivou Mbapea

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.02.22. | 13:20

Kamerun igra sa Faraonima u četvrtak od 20 časova drugi meč polufinala Kupa afričkih nacija. Biće to njihov prvi okršaj od finala 2017. godine. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Kameruna je 2,40

Klupski fudbal i reprezentativni nisu isti, puno puta do sada smo mogli da se uverimo u to. Pogotovo kada je na programu turnir, kao što je trenutno Kup afričkih nacija. Jednostavno, nekim igračima bolje paše dres nacionalnog tima, pa se razigraju na njemu. Poput Vensan Abubakara, kapitena Kameruna i zvezde šampionata Crnog kontinenta. On će predvoditi Lavove i u četvrtak od 20 časova protiv Egipta u polufinalu.

Centarfor Al Nasra iz Saudijske Arabije je na ovom turniru na pet mečeva postigao šest golova i najbolji je strelac takmičenja. Najbliži pratilac mu je saigrač Toko Ekambi, strelac pet pogodaka, a iza njih je Senegalac Sadio Mane, koji je bio precizan tri puta.

Izabrane vesti

Pre početka turnira je Mohamed Salah važio za glavnu zvezdu takmičenja, zbog forme u kakvoj je igrao za Liverpul. Iako je Egipat stigao do same završnice, Salah ipak nije uspeo da se istakne. Postigao je dva pogotka, imao i jednu asistenciju. Abubakara nije impresionirao.

Već viđeno. Ima sjajnu sezonu u Premijer ligi, pomogao je svojoj zemlji da prođe dalje u takmičenju. Želim mu sreću, neka bolji pobedi, ali nije me impresionirao mnogo. Kažem tako zato što sam iskrena osoba i uvek pričam ono što vidim. Da me je impresionirao, rekao bih, ali nije. On je dobar fudbaler, daje golove, ali u samoj igri ne proizvodi puno stvari na terenu. Naravno, radi dobre stvari u Premijer ligi zato što je u timu koji je tu godinama. Mislim da je dobar igrač, ali nije na nivou igrača poput Mbapea“, kazao je Abubakar uoči duela sa Egipćanima.

20.00: (2,40) Kamerun (2,85) Egipat (3,85)

Na tu izjavu sigurno neće ostati imun ni Salah. Verovatno je 30-godišnji Kamerunac i računao na to, psihičke igrice su dozvoljene, pogotovo kada je važnost meča ovako velika.

Abubakar je odigrao do sada 82 meča za Kamerun i postigao 31 pogodak. Davno je bio taj maj 2010, kada je zabeležio prvi nastup. Ako se neko može smatrati iskusnim reprezentativcem, onda je to nekadašnji golgeter Porta i Bešiktaša.

Nije važno u kojoj zemlji ili na kom kontinentu igraš: Dobar igrač je dobar igrač. Ne smeš samo da dozvoliš da sumnjaš u sebe i svoje kvalitete. Jedina nagrada mi je osećaj kada pomognem ekipi da pobedi i napreduje“, dodao je Abubakar.

Egipćani su do polufinala prošli igrajući dva puta produžetke. Prvo su savladali Obalu Slonovače preko penala, a zatim su eliminisali Maroko posle preokreta sa 2:1. Gol za pobedu u produžetku je postigao Trezege na Salahovu asistenciju.

Kamerun je imao znatno lakše rivale u eliminacionoj fazi, zato što je prethodno bio prvi u grupi. U osmini finala je savladao Komorska Ostrva, koja nisu imala golmana i među stativama im je stajao levi bek, sa 2:1, a potom u četvrtfinalu najveće iznenađenje turnira Gambiju sa 2:0.

Poslednji put su se Egipat i Kamerun sastali u februaru 2017. godine u finalu Kupa afričkih nacija. Tada su Kamerunci slavili posle preokreta sa 2:1, a pogodak za trijumf je postigao baš Abubakar u 89. minutu. Salah je takođe odigrao svih 90 minuta i bio je asistent kod gola Elnenija.

KUP AFRIČKIH NACIJA – POLUFINALE

Sreda

Burkina Faso – Senegal 1:3 (0:0)

/Ture 82 – Dijalo 70, Gaje 76, Mane 87/

Četvrtak

20.00: (2,40) Kamerun (2,85) Egipat (3,85)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup afričkih nacijareprezentacija Kamerunareprezentacija EgiptaVensan AbubakarMohamed Salah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara