Adrijano (©AFP)
Adrijano (©AFP)

Adrijano i Epen započinju najgušći raspored u istoriji

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 12:18

Klub iz mesta u blizini granice sa Nemačkom večeras dočekuje Genk, u okvoru zaostalog meča 18. kola Pro lige. Samo u januaru odigraće osam susreta

Sedam dana pre drugih u najjačem rangu Belgije na teren će Epen i Genk. Pande i Štrumpfovi sastaju se u okviru zaostalog duela 18. kola Župile Pro lige, sa potpuno istim cilje i drugačijim aspiracijama. Domaćin se bori za opstanak, a gost za titulu.

Epen večeras započinje svoj najgušći raspored u istoriji, prema kojem će da odigra 12 utakmica za 39 dana. Čak i Mančester Siti sa 10 duela u istom vremenskom periodu ima više odmora od ekipe iz grada blizu granice sa Nemačkom.

Izabrane vesti

"Sledeći slobodni dan za moje igrače je tek sredinom februara", rekao je trener Epena Benjat San Hose.

Samo u januaru Pande će na borilište, ni manje ni više, nego osam puta u prvenstvu, što je skoro četvrtina sezone za samo mesec dana.

"Ovo je odlučujuća faza za nas ove sezone. Nakon dugo vremena svi igrači su ponovo zdravi. Poslednji testovi pokazali su da u timu trenutno više nema zaraženih virusom korona

", dodao je Španac.

Prvi dvoboj u sezoni sa Epenom Štrumpfovi su na svojoj Luminus areni rešili ubedljivo u svoju korist sa 4:0.

"Želimo da mu vratimo za taj neuspeh. Da bismo to uradili, moramo da imamo snažan pristup. Međutim, protiv ekipe koja je jaka kao poput Genka, moramo da iskoristimo svoje šanse za postizanje pogotka i ne možemo sebi da dozvolimo da grešimo u napadu ili odbrani", istakao je Benjat San Hose.

Boje kluba iz okoline Liježa, zanimljivo, brane neka poznata imena. Najpre Adrijano, Brazilac koji je nosio dresove Sevilje, Barselone i Bešiktaša, tu je Đordi Amat, Španac koji je igrao za Espanjol, Svonsi, Betis i Rajo Valjekano. Zvučno ime je i Nemac Andreas Bek, koji je ranije bio adut Štutgarta, Hofenhajma i Bešiktaša.

Pre godinu dana, Genk je boravio u španskom Benidormu, kako bi napunio baterije za drugi deo sezone, koji je na kraju bio prekinut usled pandemije virusa korona. Virus je još uvek veoma prisutan početkom 2021. godine, a delimično i zbog toga gotovo da i nema zimskog raspusta. Samo je devet dana proteklo između poslednjeg susreta u 2020. i prvog zadatka u novoj godini.

Genk je prošle sezone igrao grupnu fazu Lige šampiona, ali nije uspeo da se kroz prvenstvo domogne čak ni Lige Evrope. Koncentrisao se na prvenstvo i zasad mu dobro ide. Drugoplasiran je sa četiri boda i utakmicom manje u odnosu na lidera Šarlrou. Duel sa Epenom početak je i "ludog" januarskog kalendara za Štrumpfove, sa ukupno sedam mečeva, a poslednja četiri biće u rasponu od 10 dana.

Strateg Genka Džon Van den Brom nada se visokom plasmanu na kraju sezone.

"Naša ambicija je ista 2021. godine, a to je mesto među najbolje četiri ekipe".

BELGIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 18. KOLA

Sreda

20.45: (3,60) Epen (3,50) Genk (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

GenkEpenAdrijano KoreijaŽupiler Pro ligaBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara