Dijego Agire (©Reuters)
Dijego Agire (©Reuters)

Agire gasi požar u Santosu

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.08.23. | 04:41

Iskusni Urugvajac novi trener tima iz Sao Paula

Da se šampionat Brazila sada završio, Santos, tim koji je u ovom veku iznedrio takve majstore fudbala, pogotovo napadače kao što su Robinjo, Nejmar, Gabrijel Barbosa Gabigol, Rodrigo, ispao bi iz elitnog društva. Paulo Turu je smenjen, a na njegovo mesto stigao je iskusni urugvajski strateg Dijego Agire.

Pregovori sa Agireom su bili brzi. Tokom nedelje, članovi Upravnog odbora razgovarali su sa trenerom i postigli dogovor da vodi tim iz Sao Paula do kraja naredne godine.

Izabrane vesti

Agireov poslednji klub bila je Olimpija iz Paragvaja. U Brazilu je igrao za Internasional, Atletiko Mineiro i Sao Paulo. Trener je bio vicešampion Libertadoresa sa Penjarolom 2011. godine, kada je Santos bio šampion Južne Amerike pod komandom Murisija Ramala.

Glavna misija novog trenera Santosa je da obezbedi opstanak u Brazileirau. Santos je četiri meča bez pobede, sa 18 bodova je na 17. mestu, koje vodi u Seriju B. U subotu na stadionu Vila Belmiro Santos je odograo 1:1 sa vicešampionom Južne Amerike, Atletiko Paranaenseom.

Posle smene Turua, klub je ukinuo suspenziju Vencuelancu Jefersonu Soteldu koji je zbog sukoba sa nekadašnjim trenerom bio na „ledu“ poslednjih nedelja.

-------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da osvojiš vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd.

-------------


tagovi

Južna AmerikaSantosBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara