Hulk i Roni (©Reuters)
Hulk i Roni (©Reuters)

Agonija Skolarija i Atletika, Palmeiras je opet moćna mašina koja melje

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.08.23. | 23:10

Kopa Libertadores: Brazilski obračun u osmini finala u epicentru noćašnjeg programa u najjačem klupskog takmičenje u Južnoj Americi (02.30). Boka bez Kavanija na noge Nasionalu u Montevideu (02.00)

Brazilski klubovi dominiraju poslednjih godina u Kopa Libertadoresu. Palmeiras je dva puta u poslednje tri godine stizao do najvrednijeg pehara na tlu Južne Amerike. Prošle sezone je Verdao stao u polufinalu, kruna je otišla u Rio u vitrine Flamenga.

Elitno kontinentalno takmičenje došlo je do nokaut faze, a derbi osmina finala je duel brazilskih klubova, Atletiko Mineira i Palmeirasa. Prvi meč igra se noćas (02.30) na stadionu Mineiro u Belo Orizonteu. Hulk i drugovi su u agoniji poslednjih mesec i po, u donjem delu su tabele u šampionatu Brazila. Posle odlaska Argentinca Eduarda Kudeta s kormila Atletika, očekivalo se buđenje dolaskom iskusnog Luiza Felipa Skolarija, ali je šampion Brazila iz 2021. godine u nokdaunu, u seriji od devet mečeva bez pobede.

Izabrane vesti

Popularni Felipao i dalje nema trijumf s novim klubom. Za vikend su crno-beli poraženi na svom terenu od Flamenga (1:2) iako su vodili do finiša.

02.30: (2,60) Atletiko Mineiro (3,15) Palmeiras (2,85)

Palmeiras je imao krizu prošlog meseca, ali se trgla četa portugalskog stručnjaka Abela Fereire. Dobila je dva poslednja meča u Seriji A. Roni se vratio u formu. Napadač je postigao dva gola u duelu sa Amerikom Mineirom u nedelju (4:1) u 17. kolu Brazileiraa.

Neuspeh u ovom dvomeču mogao bi da košta posla Skolarija koji nikako da probudi uspavane zvezde tima iz Belo Orizontea. Hulk nije u formi, godine čine svoje. Veteran je ove sezone samo bleda senka napadača koji je pre dve godine doneo titulu crno-belima. Dobra vest za domaćina je da niko nije povređen ni kažnjen. U napadu su mesta rezevisana za Hulka i Paulinja.

Abel Fereira želi i treću krunu Kopa Libertadores sa Verdaom. Kriza je prošlost, opet je Palmeiras tim koji je kandidat za titulu u Brazili i Južnoj Americi. Problem je povreda krila Dudua. Nije ga bilo poslednja tri kola u šampionatu, ali je počeo s treninzima i moguće je da će Portugalac opet da ga gurne u vatru. Ako ne bude spreman, tu je Žon Žon. Na sredini sve zavisi od raspoloženja Rafaela Vejge. Za goste ne mogu da igraju Atuesta, Garsija i Navas.

Biće ovo repriza prošlogodišnjeg dvomeča četvrtfinala Kopa Libertadores, kada je ekipa iz Sao Paula prošla dalje. U prvom meču u Belo Orizonteu bilo je 2:2, dok je u revanšu Verdao slavio sa 1:0. Ove sezone, pre nešto više od dve meseca, ovi timovi su odmerili snage u domaćem šampionatu na stadionu Mineiro. Nije bilo pobednika – 1:1. Pavon je u finišu prvog poluvremena doveo domaćina u vođstvo, a u nastavku je Dudu izjednačio.

Pobednik ovog dvomeča biće favorit u četvrtfinalu protiv boljeg iz duela kolumbijske Pereire i ekvadorskog Independijente del Valjea.

Na Bombonjeri je euforija posle dolaska iz Valensije urugvajskog asa Edinsona Kavanija. Međutim, veterana neće biti u Montevideu noćas (02.00) protiv Nasionala. Tek je odradio jedan trening sa novim saigračima, a imao je dugu pauzu, pa će nekoliko nedelja da bude van konkurencije. Boka je bila očajna ove sezone u šampionatu, predala je pehar ljutom rivalu Riveru Plejtu, ali je ostala borba u Kupu Argnetine i Libertadoresu.

02.00: (2,95) Nasional (3,05) Boka Juniors (2,60)

Trener palvo-žutih Horhe Almiron moći će da računa na trojica novajlija - Lukasa Blondela, Hormana Kampucana i Lukasa Hansona. Boku su prethodne nedelje napustili Valentin Barko i Alan Varela.

Očekuje se da će Hanson dobije šansu u špicu, dok će Dario Benedeto da čeka priliku s klupe za rezerve. Boka je u odličnoj formi, u seriji je od pet pobeda. Za vikend u poslednjem kolu Lige profesional je bila bolja od Independijentea u Aveljanedi sa 2:0 pogocima Zebaljosa i Valentinija. Nasional igra trenutno Liga kup Urugavaja, a velikan iz Montevideo je prethodnog vikenda pobedio Sero Largo na svom terenu sa 1:0 golom Franka Fagundeza.

-------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ Samsung Galaxy Z flip 4 + 10.000 rsd

-------------

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Utorak

Argentinos Juniors - Fluminense 1:1 (1:0)

/Avalos 14 - Ksavijer 87/

Sreda

Bolivar - Atletiko Paranaense 3:1 (2:1)

/Fernandes 13, 76, Beharano 27 - Erik 9/

River Plejt - Internasional 2:1 (0:1)

/Solari 65, 79 - Valensija 45+1/

Četvrtak

02.00: (3,05) Pereira (3,15) Independijente del Valje (2,45)

02.00: (2,95) Nasional (3,05) Boka Juniors (2,60)

02.30: (2,60) Atletiko Mineiro (3,15) Palmeiras (2,85)

Petak

02.00: (2,40) Atletiko Nasional (3,15) Rasing (3,15)

02.00: (1,25) Flamengo (6,50) Olimpija (10,5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Boka juniorsAtletiko MineiroPalmeirasKopa LibertadoresJužna AmerikaNasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara