Nikola Vlašić (©Reuters)
Nikola Vlašić (©Reuters)

Ahmat ne ume protiv Armejaca

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.03.21. | 09:04

Tim iz Groznog na šest poslednjih utakmica protiv CSKA nije postigao gol. Moskovljani na popravnom posle poraza od gradskog rivala Lokomotive

Zenit je prošle sezone dominirao u Rusiji, osvojio je duplu krunu. Nekoliko kola pre kraja se znalo da će titula da ostane u Sankt Peterburgu. U ovom šampionatu, tim Sergeja Semaka posustaje, ali je i dalje prvi favorit za odbranu trona.

Moskovski timovi posrću. Činilo se da će CSKA da bude glavni rival Zenitu za titulu, ali su Armejci poklekli u prvom meču u 2021. godini u duelu sa gradskim rivalom Lokomotivom (0:2). Marko Nikolić je uspeo da nadmudri kolegu sa suprotne strane, Viktora Gončarenka.

Izabrane vesti

CSKA zaostaje pet bodova za liderom, a popravni ima danas (12.00) kada u prestonice dolazi Ahmat iz Groznog. Za klub iz Čečenije standardan ove sezone je nekadašnji levi vek Partizana i Čukaričkog Miroslav Bogosavac. I Ahmat nije dobro počeo godinu. Prošle nedelje je na svom terenu poražen od Dinama iz Moskve (1:2).

Armejci dosta očekuju od iskusnog vencuelanskog napadača Salomona Rondona. On je dve godina nosio dres kineskog Dalijana, a stigao je u redove Moskovljana ove zime. Protiv Lokomotive je bio odmah starter. Ipak, nije se proslavio, kao i ceo tim. Iskusni golgeter nije u takmičarskom ritmu. Sezona u Kini je završena pre skoro šest meseci. Pauza je ostavila trag.

"Rondon je pravi majstor, dobro je igrao za Rubin i Zenit. Svi ga znaju. Ako je u najboljoj formi, sigurno će nam pomoći“, rekao je vezista CSKA Ilzat Ahmetov.

12.00: (1,75) CSKA M. (3,60) Ahmat (4,90)

CSKA je na premijeri nastavka sezone u Premijer ligi bio hendkiperin povredam i bolestima igrača. I dalje se nisu opravili golman Igor Akinfejev, Divejev, Fuks, pojačanje iz Norveške Emil Bohinen. Najbolji strelac tima je Hrvat Nikola Vlašić. Nekadašnji igrač Hajduka i Evertona je postigao osam golova ove sezone.

17.00: (3,00) Rostov (2,75) Soči (2,80)

Armejci imaju tri vezana remija na svom terenu, a tradicionalno lako izlaze na kraj s timom iz Groznog. U prvom delu sezone bilo je 3:0 za CSKA. Šest vezanih pobeda ima moskovski tim protiv Ahmata, a za tih 540 minuta tim iz Čečenije nijednom nije zatresao mrežu slavnog kluba iz prestonice Rusije. Ahmat je na 11. mestu i ne bi trebalo da brine oko opstanka u ruskoj eliti.

Rostov i Soči su prijatna iznenanđenja lige i boriće se za izlazak u Evropu. Od četa Valarija Karpina se očekivalo da nastavi dobre rezultate iz prethodnih godina, dok je malo ko verovato da će ekipa iz poznatog ruskog ski centra 10 kola pre kraja prvenstva da bude na trećem mestu, sa samo šest bodova manje u odnosu na lider Zenit. Soči je u seriji od četiri pobede.

U prvom delu sezone, Soči je slavio protiv Rostova na svom terenu sa 4:2. Zanimljiv je bio meč prošlog leta, kada je Rostov poražen u gradu koji je bio domaćina Zimskih olimpijskih igara sa čak 10:1. Ceo tim je bio u karantinu, pa su na teren izašli omladinci i doživeli katastrofu. Sada na svom terenu četa Valerija Karpina ima šansu da se revanšira hitu šampionata Rusije za dva vezana poraza.


tagovi

RusijaRusija 1Premijer liga RusijaCSKACSKA MoskvaHimkiAhmat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara