Nikolas Taljafiko (©Reuters)
Nikolas Taljafiko (©Reuters)

Ajaks i Lion se dogovorili: Taljafiko košta 4.000.000, ali čeka se odluka igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 13:42

Argentinac se premišlja oko transfera u Francusku

Prošle zime snovi Nikolasa Taljafika o prelasku u Barselonu raspršeni su odlukom Ajaksa da ga ne proda. Nadao se Argentinac da bi ovog leta pregovori mogli da budu nastavljeni i posao završen, međutim, Katalonci nisu pokazali istu upornost. U međuvremenu se uključio Olimpik Lion i, po vestima iz Francuske, dobio zeleno svetlo Kopljanika da angažuje iskusnog levog beka.

Lekip piše da su klubovi dogovorili obeštećenje od 4.000.000 evra i da je sada na 29-godišnjem Gaučosu da li će prihvatiti poziv sa ušća reke Sene u Ronu.

Izabrane vesti

Interesovanje za Taljifika pokazao je i Brajton, koji bi navodno mogao da izdvoji više novca za platu od Liona, ali Argentinac se nada pozivu kluba koji će igrati u nekom međunarodnom takmičenju. Lion je prošlu sezonu završio na tek osomom mestu Lige 1, tako da će preskočiti Evropu narednih godinu dana.

Pitanje je koliko dugo će Francuzi čekati odgovor, pošto Piter Boš želi da počne pripreme s igračima koji će biti nosioci igre.

Lion je ovog leta već završio tri tranasfera, pošto su se u klub kao slobodni igrači vratili Aleksandre Lakazet i Korentin Toliso, a iz drugoligaša Kaena je zsa 4.250.000 evra doveden talentovani Žoan Lepenan (19). Hteli su u Olimpiku i Tajrela Malasiju, ali je on izabrao Mančester junajted, a ukoliko Taljafiko ne prihvati poziv, kao opcije za levog beka pominju se još Benfikin Alehandro Grimaldo, Viljarealov Pervis Estupinjan i Renov Adrijen Trufer.




tagovi

Nikolas TaljafikoLetnji prelazni rok 2022AjaksLionOlimpik Lion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara