Pehar Lige Evrope (©Reuters)
Pehar Lige Evrope (©Reuters)

Ajaks možda u komšiluku, LASK čeka Zrinjski, Zagrepčanima težak put i do Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 13:28

Izvučeni parovi za plej-of Lige Evrope

Čukarički protiv Olimpijakosa i Genka, to ste već čitali u odvojenoj vesti, a u ostalim parovima plej-ofa Lige Evrope nekoliko interesantnih parova, posebno iz ugla bivših nam zemljaka.

Šampion Bosne i Hercegovine Zrinjski tako će, ako eliminiše islandski Brejdablik, za grupnu fazu drugog po snazi evropskog takmičenja igrati sa austrijskim LASK-om što je već ozbiljan izazov. Ali ovde treba reći da će sam dvoboj Zrinjskog i Brejdablika biti istorijski, jer pobednik će imati makar zagarantovanu Ligu Evrope, a ni BiH ni Island nikada nisu imali predstavnika u grupnoj fazi bilo kog evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Ljubljanska Olimpija, koja u trećem kolu Lige šampiona igra sa Galatasarajem i nema preterane šanse za prolaz dalje, u plej-ofu Lige Evrope igrala bi sa boljim iz okršaja azerbejdžanskog Karabaga i finskog Helsinkija. Ne bi svakako bila favorit, ali ne može se reći da je loše prošla.

Loše je prošao recimo Ludogorec, koji će prvo morati da izbaci Astanu, a ako to i učini onda će u plej-ofu Lige Evrope na Ajaks, svakako najveći klub u ovoj konkurenciji.

Zanimljiv je i prvi par, jer bi teoretski Dnjepar-1 mogao da se za grupnu fazu bori sa zemljacima iz Ukrajine, sa Zorjom. Samo što će Dnjepar-1 verovatno da prethodno ispadne od praške Slavije, ali tek kao podsetnik da u plej-ofu Lige Evrope ne postoji zabrana da timovi iz iste zemlje igraju jedni protiv drugih.

Možda najneizvesniji mogao bi da bude četvorougao poraženih iz okršaja atinskog AEK-a i zagrebačkog Dinama, odnosno danskog Kopenhagena i praške Slavije. Jer to su sve timovi koje bismo mogli da zamislimo i u četvrtom šeširu Lige šampiona. Podsetimo, pobednik duela AEK-a i Dinama u plej-ofu za Ligu šampiona izvukao je najtežeg mogućeg rivala, prvaka Belgije Antverpen, a sada vidimo da mu neće biti lako ni da se domogne Lige Evrope.

Kako bilo..

PAROVI PLEJ-OFA LIGE EVROPE

Slavija Prag (Češka)/Dnjepar 1 (Ukrajina) - Zorja (Ukrajina)

Olimpijakos (Grčka)/Genk (Belgija) - Čukarički (Srbija)

Union Sen Žiloaz (Belgija) - Lugano (Švajcarska)

Astana (Kazahstan)/Ludogorec (Bugarska) - Ajaks (Holandija)

Žalgiris (Litvanija)/ Heken (Švedska) - Aberdin (Škotska)

LASK (Austrija) - Zrinjski (BiH)/Brejdablik (Island)

KI Klaksvik (Farska Ostrva)/Molde (Norveška) - Šerif (Moldavija)/BATE Borisov (Belorusija)

Olimpija Ljubljana (Slovenija)/Galatasaraj (Turska) - Karabag (Azerbejdžan)/HJK (Finska)

Slovan Bratislava (Slovačka)/Makabi Haifa (Izrael) - Rakov (Poljska)/Aris Limasol (Kipar)

AEK Atina (Grčka)/Dinamo Zagreb - Kopenhagen (Danska)/Sparta Prag (Češka)

NAPOMENA: Crvenim slovima su obeleženi parovi u kojima poraženi iz Lige šampiona ide u Ligu Evrope. U ostalim slučajevim plej-of Lige Evrope će igrati pobednici.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara