Dušan Tadić (©Reuters)
Dušan Tadić (©Reuters)

Ajaks u krizi, Zvole je spreman da je produbi

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.12.20. | 15:28

Kopljanici u padu forme dočekuju tim koji je u minulom kolu priredio pravo iznenađenje. I danas promo kvote u Mozzartu. Probajte da nađete veće

Ne cvetaju ruže Eriku ten Hagu i Ajaksu u poslednje vreme, nakon serije dobrih rezultata vezali su tri poraza. Dva su došla u Ligi šampiona (Liverpul i Atalata), što ih je koštalo i mesta u nokaut fazi elitnog takmičenja, dok su neprijatno iznenadili i na Johan Krojf Areni u 11. kolu Eredivizije, kada je Tvente odneo ceo plen iz Amsterdama. Večeras ponovo igraju kod kuće, protivnik je Zvole (20.00).

Tri vezana poraza, problemi sa povredama, iako su mnogi iznenađeni zaista je utisak da Ajaks nema kvalitet za 16 najboljih u Evropi, što se u poslednje vreme i pokazuje. Imaju puno talentovanih, ali u isto vreme i neiskusnih igrača, čini se da pojedinci koji čine kostur tima ne poseduju dovoljan kvalitet, ali i da ih nedostaje, jer se pokazalo da izostanke igrača poput Dejlija Blinda i Davida Nereša teško mogu da nadoknade. Na sve to, utisak je ipak i da ova generacija nije tako talentovana kao prethodna, koju su predvodili Matis de Liht, Frenki de Jong i Doni van de Bek. Dušan Tadić je nezamenjiv, njegov učinak je za Ten Haga od esencijalnog značaja, ponovo je najbolji strelac ekipe sa osam golova, upisao je i tri asistencije.

Izabrane vesti

Povrede su ih saplitale ove sezone, tako protiv Zvolea neće biti pomenutih Nereša i Blinda, ali ni drugog najboljeg strelca ekipe Lasine Traorea (sedam golova i četiri asistencije), dok je van stroja i letošnje pojačanje Mohamed Kuduš. Činjenica da nema brazilskog krila i napadača iz Burkine Faso stavlja dodatni pritisak na Tadića i Promesa, kao iskusnije pojedince odgovorne za golove, videćemo kako će odgovoriti, Srbin je dosad svoj deo posla odradio valjano.

Sa druge strane, Zvole je u dobroj seriji, na poslednje četiri odigrane utakmice nisu doživeli poraz, u prethodnom kolu su iznenadili Viteze i ekipu iz Arnema sprečili da se popne na čelo Eredivizije (2:1). Sigurni su u sredini tabele sa 12 bodova, na gostovanje najboljem timu u državi dolaze rasterećeni, ali u pozitivnom raspoloženju zahvaljujući pobedi ostvarenoj minulog vikenda. Mladi srpski napadač Slobodan Tedić, koji je u klubu na pozajmici iz Mančester Sitija, propustiće gostovanje u Amsterdamu zbog povrede, dok u timu neće biti ni defanzivca Tomasa Lama, koji odrađuje suspenziju.

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Lacija na Olimpiku protiv Verone, čak 1.88. Probajte da nađete negde veću.

Dakle, Ajaks je i pored očigledne krize apsolutni favorit, moraju da pronađu rešenja u napadu, ali i da zategnu zadnju liniju, posebno su ranjivi po desnoj strani, u minulom kolu im je hitronogi Kvensi Menig pravio velike probleme. Zvole se nada, niko nije očekivao da će savladati i Viteze, pa su uspeli u tome, sada se u klubu nadaju novom iznenađenju i zlata vrednim bodovima sa najtežeg gostovanja u ligi.

EREDIVIZIJA - 12. KOLO

Petak

Herakles - Fortuna S. 1:2 (0:1)

/Burgcork 90+3 - Rente 31ag, Polter 60/

Subota

16.30: (1,60) Groningen (3,90) RKC Valvijk (5,80)

18.45: (1,75) Emen (3,70) ADO Den Hag (4,70)

20.00: (1,20) Ajaks (7,25) Zvole (12,0)

Nedelja

12.15: (1,80) Vitese (3,70) Herenven (4,40)

14.30: (6,00) Venlo (4,20) Fajenord (1,55)

14.30: (2,50) Viljem II (3,35) Sparta (2,80)

16.45: (1,62) PSV (4,00) Utreht (5,40)

20.00: (2,90) Tvente (3,45) AZ Alkmar (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AjaksErik ten HagSlobodan TedićDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara