Lukas Okampos (©AFP)
Lukas Okampos (©AFP)

Ajaksov povratak na pravi put preko drugoligaša

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.01.23. | 09:49

Den Boš dočekuje amsterdamerskog velikana u 2. rundi Kupa Holandije

U Holandiji je vreme za kup takmičenje. Šanse Den Boša protiv Ajaksa su izrazito male jer je tim iz Amsterdama najveći u Holandiji, dok su domaćini u donjem domu drugog ranga. Ipak, KNVB Beker je opasan za favorite. Autsajderi su često motivisaniji, a još kad igraju kod kuće mogu da urade i više nego u "normalnoj" utakmici.

Holandski drugoligaš Den Boš nada se velikoj noći protiv Ajaksa. Tim trenera Džeka de Gira nedavno je doživeo veliki neuspeh, kada je poražen sa 4:1 na svom terenu od drugog tima Utrehta. Tim prvo mora da se oporavi od toga.

Izabrane vesti

Odbrana posebno nije ostavila dobar utisak u poslednje vreme. Den Boš ima mlad tim, nedostaje doslednost. Izgubio je četiri utakmice zaredom u ligi i tek je 16. na tabeli.

21.00: (16,0) Den Boš (9,00) Ajaks (1,10)

Protiv Ajaksa, međutim, odbrana bi mogla da bude na ozbiljnim mukama. To što na kup utakmicu dolazi verovatno najbolja ofanziva u zemlji nije posebno ohrabrujuća.

Ajaks je imao visoke ciljeve ove sezone. Većina njih je još ostvariva, ali još ne izgleda idealno kada su u pitanju faktori kao što je stabilnost. Nerešen rezultat 1:1 u Najmehenu u nedelju bio je poslednji u nizu kikseva favorita za bilo koju titulu u Holandiji. Ajaks nije uspeo da pobedi četiri puta zaredom, a tri od tih utakmica su završene nerešeno.

Srećom po Amsterdamerse, remizirali su i klubovi poput PSV-a i Fajenorda, pa Ajaks nije izgubio nijedan bod. Trenutno zaostaje tri koraka za Fajenordom, koji vodi na tabeli. Odigrano je već 15 utakmica, ali ima još dosta vremena do donošenja odluka. Ipak, klub mora postepeno da se vrati na pravi put.

Očigledno se u svlačionici ne slažu svi u potpunosti sa trenerom Alfredom Šrojderom. Čak i njegove ponekad zanimljive i kreativne odluke nisu uvek dobro prihvaćene. Pored toga, Ajaks je eliminisan iz Lige šampiona posle samo jedne pobede u šest utakmica grupne faze, i trener je pod pritiskom.

Cilj amsterdamskog velikana je očigledan. Dobar nastup u gostima kod Den Boša i možda pobeda bez primljenog gola povratili poljuljano samopouzdanje. Dušan Tadić i društvo se suočavaju sa važnim sedmicama.

Razlika u kvalitetu je dovoljno velika za pobedu Ajaksa. Istovremeno, treba napomenuti da ove sezone stvari idu dobro, posebno ofanzivno, jer je prosek od tri gola po utakmici u ligi dobra vrednost. Ofanziva će takođe igrati važnu ulogu u ovoj utakmici.

KUP HOLANDIJE - 2. RUNDA

Sreda

18.45: (6,25) Ekscelzior (4,30) AZ Alkmar (1,45)

20.00: (3,15) Almere (3,25) NEC (2,20)

20.00: (4,00) De Trefers/Kegro (3,60) Kambur (1,80)

20.00: (1,60) Herenven (3,80) Volendam (5,20)

20.00: (3,15) VVV Venlo (3,25) Emen (2,20)

21.00: (16,0) Den Boš (9,00) Ajaks (1,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijeAjaksDen Boš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara