Veljko Paunović pred navijačima Gvadalahare Čivasa u Meksiko Sitiju (©Twitter)
Veljko Paunović pred navijačima Gvadalahare Čivasa u Meksiko Sitiju (©Twitter)

Ako nije, sada Paunović zna šta je Čivas za Meksikance! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.02.23. | 23:05

Nekoliko stotina navijača iz Meksiko Sitija okupilo se ispred hotela u koji je smeštena ekipa srpskog trenera da bi im pružili podršku pred derbi 8. kola Klausure sa Pumasom

Kada fudbaleri otputuju na gostovanje, a tamo budu dočekani kao da su u svom gradu, tada shvate da igraju za veliki klub. Ako je srpski trener Veljko Paunović u nekom momentu i sumnjao u to, sada je uživo video da nije preterivanje ona tvrdnja da je Gvadalahara Čivas najveći i najvažniji klub u Meksiku. Pred derbi 8. kola Klausure sa Pumasom (nedelja, 04.05 časova po srednjoevropskom vremenu), nekoliko stotina navijača je iznenadilo Paunovićev tim ispred hotela u kojem su odseli i pesmom im pružili podršku.

Derbi dolazi u izuzetno teškom trenutku za Čivas, pošto se teško povredio talentovani napadač Hoze Huan Masijas. Njemu su stradali ligamenti kolena, tek pošto se vratio treninzima posle iste takve povrede zbog koje je pauzirao skoro godinu dana. Sada mora opet na bolovanje, najmanje osam meseci. Katastrofa za 23-godišnjeg napadača.

Izabrane vesti

To, kao i dobri rezultati od dolaska Paunovića na klupu Čivasa, bili su dovoljan povod za pristalice iz prestonice da se okupe ispred hotela. Skandiranje i pesma naterali su čitavu delegaciju crveno-belih da izađu ispred hotela i pozdrave navijače. Što je samo dodatno pojačalo pesmu. Na kraju im se i sportski direktor kluba Fernando Jero zahvalio kratkim govorom.

Paunović je, pre svega toga, održao konferenciju za štampu na kojoj je pružio podršku povređenom Masijasu.

Svi znamo da će proces oporavka da bude dug, pričao sam o tome i sa njim. Masijas je mladi čovek izuzetne inteligencije, svestan je da ne sme da odustaje i da mora da radi na sebi da bi se vratio. To je jedan razlog više da protiv Pumasa, i ne samo Pumasa već i kasnije, odigramo što je moguće bolje za našeg palog saigrača“, rekao je Paunović.

04.05: (2,65) Pumas (3,10) Gvadalahara Čivas (2,85)

Masijasova povreda dodatna je muka po Čivas, pošto u dosadašnjih sedam kola šampionata nijedan od osam postignutih golova nije postigao niko od preostale četvorice napadača. Najviše, četiri (tri iz penala), delo su veziste Viktora Alfonsa Guzmana, dok su po jedan dali Beltran, Vega i Majorga.

Dobro je poznato da napadači žive od nizova, a jedino što mogu između njih je da rade na svom samopouzdanju. Mi smo tu da ih podržimo, da im pojačamo treninge da vežbaju završnicu. Kada pričam o tome koliko je samopouzdanje važno u fudbalu, moram da dam primer iz svog bivšeg kluba Čikago Fajera. Imao sam tamo napadača koji na devet utakmica nije dao nijedan gol, a taj momak je na kraju bio najbolji strelac MLS sa 24 pogotka. Prestigao je i Davida Vilju. Koliko god post trajao, pre ili kasnije golovi sami dođu. Primera radi, u Engleskoj sam imao igrača kojem je rekord bio sedam golova u sezoni, kod mene je postigao 21. Kada sam igrao, ja nisam bio ‚devetka‘, ali moja igra je takođe zavisila od golova. Imao sam iskustva i kao igrač da pomažem napadačima, pa sam sa time nastavio kao trener“, objasnio je Paunović.

I pored neefikasnih napadača, Čivas ima veoma dobre rezultate. Peti je na tabeli sa 12 poena, jednim manje od četvrtoplasirane Klub Amerike, jedinog tima koji ima više titula od ekipe iz Zapopana. Neporaženi su Paunovićevi izabranici na poslednje četiri utakmice (po dve pobede i remija), s tim što su se protiv Keretara (1:1) izvukli golom Majorge u 92. minutu, a protiv Tihuane (2:1) pogotkom Guzmana iz jedanaesterca u 90. minutu.

S druge strane, Pumas nema nijednu pobedu u poslednja četiri kola (po dva remija i poraza), sa osam bodova je tek 11. na tabeli. U Aperturi, pre Paunovićevog dolaska u Meksiko, Čivas je savladao Pumas pred svojim navijačima sa 3:1. To mu je vbila treća vezana pobeda nad Pumasom, četvrta na poslednjih pet duela. Pumas nije savladao Gvadalaharu još od marta 2019. godine.

-------------

Borba za 200.000 dinara se nastavlja. Opširnije OVDE.

-------------

MEKSIKO 1 (KLAUSURA) – 8. KOLO

Subota

Huarez – Klub Leon 0:0

Puebla – Kruz Azul 1:3 (0:1)

/Maja 77 – Rodrigez 45+1, Domingez 59, Karneiro 63pen/

23.55: (2,80) San Luis (3,40) Santos Laguna (2,50)

Nedelja

00.06: (1,38) Monterej (4,70) Nekaksa (8,50)

02.05: (3,20) Atlas (3,25) Tigres (2,30)

04.05: (2,65) Pumas (3,10) Gvadalahara Čivas (2,85)

23.55: (1,95) Keretaro (3,45) Mazatlan (4,00)

Ponedeljak

02.05: (1,38) Klub Amerika (4,70) Klub Tihuana (8,50)

04.05: (1,65) Pačuka (3,70) Toluka (5,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Veljko PaunovićČivas GvadalaharaMeksiko 1Pumas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara