Aleksandre Lakazet (©AFP)
Aleksandre Lakazet (©AFP)

Ako PSŽ posustane, Lion je spreman: Olimpik juri petu pobedu u šest utakmica

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.09.22. | 09:44

Liga 1: Tim Petera Boša blista u uvodnom delu nove sezone, a večeras ga očekuje zaostali duel 2. kola na gostovanju Lorijanu

PSŽ i Marselj se nalaze na vrhu francuske Lige 1, a večeras može da im se pridruži Lion. Iako je u centru pažnje Liga šampiona, L'OL pred sobom ima meč drugog kola nacionalnog šampionata u kojem gostuje Lorijanu. Sudar nije mogao da se održi u prvobitnom terminu zbog očajnog stanja terena.

U minuloj sezoni bilo je dosta kritika na račun Olimpika. Može se reći da su one opravdane, jer je Lion primao previše golova i igrao suviše nekonstantno. Toliko je bilo loše da ekipa nije uspela da se domogne nijednog evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

Napolsetku, neigranje na evrosceni moglo bi da bude osvežavajuće po tim trenera Petera Boša. Holanđanin sada ima vremena da pripremi ekipu za svaku ligašku utakmicu i to donosi rezultat. Rana faza sezone, u koju je Lion ušao sa nekim novim licima uključujući i stare znance kao što su Korentan Toliso i Aleksandre Lakazet, prilično je uspešna. Lion se tiho pojavljuje kao kandidat za najviša mesta.

19.00: (5,00) Lorijan (3,70) Lion (1,80)

Ipak, Olimpik nije glavni kandidat za titulu u Ligi 1, daleko je iza PSŽ-a u rejtingu, međutim, ako Sveci posustanu, čini se da je Lion jedan od retkih koji imaju sredstva da iskoriste prednost. U korist ekipe sa Grupama stadiona govori i snažan početak sezone sa 13 bodova iz prvih pet utakmica.

Lion je već imao veoma dobar skor u poslednjim utakmicama predsezone. Pobedio je u šest od poslednjih sedam takmičarskih utakmica i izgubio samo tri od prethodnih 15. Čini se da igrači konačno znaju šta trener Boš želi i kako rizičan, ofanzivni stil igre može da bude kompatibilan sa određenim balansom.

------------------------

Sve utakmice Lige 1 ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

U svakom slučaju, peta pobeda u šestoj utakmici bila bi nagrada i potvrda dobrog učinka na početku i velikog rada koji je uložen u sastav tokom leta.

"U ekipi je dobra atmosfera. Moramo da nastavimo ovako i u duelu u Lorijanu. To je tim mladih i iskusnih igrača, odlično funkcioniše. Svi imamo dobar odnos sa našim trenerom, dobro se razumemo", rekao je vezista Liona Johan Lepenant.

Domaći tim će bez sumnje biti neprijatan protivnik za OL. Tim sa poluostrva Bretanja je od početka nove sezone izgubio samo jednom, a poslednji put je uspeo da sruši Ajačio u gostima (0:1) i sa 10 osvojenih bodova zauzima šesto mesto prvenstvene tabele.


Lorijan definitivno ima šta da vrati Lionu. U martu su se dva tima poslednji put sastala, a Olimpik je slavio sa 4:1. I u ovom okršaju Olimpik će imati ulogu favorita.

Što se kadrovske situacije tiče, strateg Lorijana Režis Le Bris ne može da računa na Boisgarda, Igora Silvu i Vita Manonea, dok Peter Boš na raspolaganju nema Husema Auara, Žeroma Boatenga, Sinalija Diomandea i Julijana Polerzbeka.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

FRANCUSKA 1 - ZAOSTALI MEČ 2. KOLA

Sreda

19.00: (5,00) Lorijan (3,70) Lion (1,80)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska 1Francuska Liga 1LorijanLion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara