Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Ako se po jutru dan poznaje, biće ovo još jedna Olimpijina razočaravajuća godina

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.01.24. | 23:03

Velikan iz Asunsiona posle očajne minule kampanje loše otvorio tekuću sezonu paragvajske Aperture, a protiv Takuarija juri prvu pobedu

Olimpija se noćas (00.30) vraća obavezama u paragvajskoj Aperturi, u drugom kolu takmičenja gde i dalje traži prvu pobedu u novoj sezoni. Tim koji je u prošlom izdanju nacionalnog šampionata bio veoma daleko od borbe za titulu, u prvom ovogodišnjem nastupu pokazuje da ga i u ovoj kampanji očekuju identične poteškoće.

Radi se o daleko najtrofejnijem klubu Paragvaja, koji je poslednji put bio šampion u formatu Klausura za 2022. godinu. Olimpija je ostala bez trofeja minule sezone, štaviše, nekadašnji prvak kontinenta imao je veoma lošu sezonu, završivši tek na šestom mestu u generalnom plasmanu, koja im je ipak omogućila da se kroz kvalifikacije bore za Kopa Sudamerikanu.

Izabrane vesti

Nekadašnji desni bek reprezentacije Paragvaja i klupska legenda Palmeirasa, Fransisko Arse prihvatio se trenerskog posla u julu prošle godine, pošto je klub raskinuo saradnju sa Dijegom Agireom. Pred Fransiskom je zadatak da Olimpiju vrati na vrh paragvajskog fudbala, a očekuje se i povratak rezultata i na međunarodnoj sceni.

00.30: (5,10) Takuari (3,60) Olimpija (1,65)

Međutim, posle uvodnog kola, sastav reprezentativne legende, pojavljuje se tek na sedmom mestu sa jednim bodom. Olimpija je već na startu kampanje doživela peh. Očekivalo se da bi tim zaista mogao da se uključi u borbu za titulu, ali u prvoj utakmici i to pred svojim navijačima, odigrala je razočaravajućih 1:1 protiv Sol de Amerike.

Većim delom susreta bili su apsolutno pasivan tim, iako su imali skoro 70% poseda lopte, uspeli su da upute tek tri udarca na gol protivnika. Istina, procenat preciznosti se nije dovodio u pitanje, ali odbrana nije bila na vrhuncu zadatka. Ovaj pragmatizam je kažnjen u obračunu protiv Sol de Amerike, kada je Marselo Akosta izjednačio, sredinom drugog poluvremena. Olimpija je nije imala snage da izvrši pritisak na defanzivne linije gostujućeg tima do kraja susreta koji je završen nerešenim ishodom.

Protivnik u drugom kolu biće im ekipa Takuarija, koja se posle uvodnog kola pojavljuje na devetom mestu bez osvojenih bodova, pošto su svoj prvi meč izgubili na gostovanju ekipi Heneral Kabaljera. Tim iz predgrađa Asunsiona utakmicu je završio sa samo šest upućenih šuteva ka golu protivnika, pritom je dozvolio domaćima duplo više udaraca tokom celog meča. Golovi koje je postigla ekipa Heneral Kabaljera u finišu prvog i prvim minutama drugog dela igre, uz počasni pogodak, tačnije autogol Matijasa Valentija, ipak, pokazuje da Takuari neće biti ekipa sa velikim ofanzivnim kapacitetom.

Kao i u prvom kolu, Olimpija ulazi u ovaj duel kao favorit. Poslednji okršaj protiv Takuarija, na ovom istom stadionu po imenu Vilja Alegre, viđen je krajem septembra minule godine, kada su mreže ostale da miruju na obe strane. Ako se osvrnemo na poslednjih deset međusobnih okršaja ovih rivala, Olimpija ima daleko bolji učinak sa šest pobeda, naspram tek dve za Takuari, pored dva zabeležena remija.

PARAGVAJ 1 - 2. KOLO

Utorak

Nasional - Heneral Kabaljero U TOKU

Sreda

00.30: (5,10) Takuari (3,60) Olimpija (1,65)

22.30: (3,20) Sol de Amerika (3,20) Klub Gvarani (2,20)

Četvrtak

00.30: (1,55) Libertad (3,80) Lukenjo (5,80)

22.30: (3,30) Dos de Majo (3,20) Trinidense (2,15)

Petak

00.30: (4,50) Amelijano (3,50) Sero Portenjo (1,75)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Paragvaj 1Olimpija Asunsion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara